Prikazujem rezultate 1 do 25 od 654

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vi ili ti - Vi bi izgledalo ozbiljnije, uljudnije, čudno zvuči ali čak i toplije. "Ti" vam zvuči usiljeno i neiskreno, kad se nepoznamo i nismo frendovi ili pajde - naš odnos nije prijateljski nego poslovan! Možda početi sa Vi pa da pitate jel možemo prijeći na ti ili tako nešto...Kad mi teta u konzumu kaže "šta ćeš još" naježim se, iritira - a ne izgledam ko balavac a nit se poznamo...Ružno zvuči, ali kako god...ništa strašno, gledam na to kao marketinšku foru, ništa strašno!

Internet promet - Ja sam isto mislio da ne treba puno prometa na smartfonu bez obzira na wlan - ali sada kad ga imam, nakupi se prometa. Nemam wlan kod kuće nego kod cure, u kafiću i tako...tražim okolo wlan za nakačit se. Što radim, recimo ako radim update softwera ili tako nešto volim to raditi na čisto...znači, napravim update i onda trebam skinuti nanovo aplikacije - to zahtjeva promet...a pošto nemam wlan kod kuće tu raste potrošnja. Ali ajde to se ne radi svaki dan, ali se radi update recimo igrice i onda jedna igra od 15 mb, jedan program od 5 mb su već 20 mb. Naravno, neke aplikacije su mi na dropboxu i jednostavno radim sinkronizaciju sa kompom (dropsync),...također, slike koje uslikam ako ću sinkronizirati sa dropboxom - evo prometa! Da ne govorim da novi smartfonovi prave dosta kvalitetne slike (čitaj velike u megabajtima) i još kvalitetnije snimke (čitaj velike u skoro gigabajtima) - HD, Full HD...i sada ja da koristim 300 mb za cijeli mjesec sinkronizaciju slika, videa, aplikacija, marketa - NOT!

Ovdje je sasvim nepotrebno upletati u raspravu kućni wlan - onda to navedite na bonbon stranici sitnim slovima: "Uz smartfon je obavezno imati kućni wlan jer će vas inače internet koštati ko svetog Petra kajgana!"

Što se tiče obračunske jedinice - stvarno mi nije jasno čemu krađa od korisnika na taj način. Znamo da je 1kb sasvim realna obračunska jedinica - iako se može i detaljnije mjeriti...ovo što je sada 100kb - to je kao da je obračunska jedinica za razgovore 1min i onda lagati da ne može preciznije, tehnička ograničenja i sl.! 1 sec i 1 kb - mjerljivo je i pošteno. Čemu krađa (neznam kako to drugačije nazvati?) - ajd da ublažim tu riječ krađa nazvati ću to "nepoštenim i moralno upitnim poslovanjem".

Nazad na internet promet - meni za internet na mobu osobno je dosta 10mb. Dovoljno je za internet bankarstvo, operu mini i svakodnevno čitanje rss vijesti, čak i sa slikama na niskoj kvaliteti, možda i proguglati kad zatreba nešto "u hodu". Market mogu updejtati jednom mjesečno kada naletim na wlan, dropbox je nepotreban jer mogu i kablom spojiti na komp i prebaciti što trebam, internet radio također nemoram slušati kraj običnoga, skype i viber također nemoram koristiti na mobu (1 min skajpa troši cca 3-4mb bez videa)... ČEKAJ MALO...pa idem si onda kupiti dummy telefon, šta će mi smartfon - evo prodajem polovni smartfon, malo korišten u odličnom stanju ili mijenjam za nokiju 3310... Nadam se da ste shvatili bit - sa 1GB internet prometa daleko se lakše "diše" i ne mora se tražiti okolo wlan, 3G je daleko praktičnije...čak i gdje ima samo EDGE... Sa 1-2 GB interneta se može instalirati i skajp, koristiti video pozive od svuda...skinuti aplikaciju kad ti zatreba a ne kada si kod kuće ili u kafiću s wlanom. I da, smartfoni imaju i wifi tethering - dakle spojim svoj laptop kada nisam kod kuće i surfam ko pravi, recimo u vlaku, kod kuće na selu gdje nema internet (ovako moram imati i vipov stick za mobilni internet na bonove)...

Na dummy telefonu sam također imao operu mini, čitao rss vijesti sa slikama, imao internet bankarstvo, čitao mail, slao slike na mail, gledao prognozu vremena, igrao igrice...ukratko sve što i na smartfonu kada je internet paket pri kraju.

Na bonbonu inače aktiviram 300mb i uz tako oprezno korištenje, kombinaciju s wlanom (ako ga nađem) mogu izdržati sa 300mb, čak i koristiti youtube (low resolution), update tu i tamo market, tu i tamo dropbox za nuždu...A i sto tako sam i aktivirao 1GB (jer je u pola cijene za nadoplatu 80kn) i tu sam onda stvarno mogao biti komotan i ne razmišljati o potrošnji, komotno koristiti skype, komotno dropbox, youtube hiquality - bude i zvuk kvalitetniji, slike uploadam na dropbox, ma što god padne na pamet...nema traženja wlana okolo ko žedan vode!

--> naravno, tko ima svuda wlan ili male potrebe za internetom tu su onda mali internet paketi - zar ne!? Ali razni ljudi imaju razne potrebe - tako da oni koji imaju potrebu za 1GB onda 60kn baš i nije malo za izdvojiti...Tu je i paket razgovori, to je još 60kn, a možda i sms aktivirati paket...zbroji se tu dosta kuna.Radije bih dao 30kn za 500mb... Neki trebaju izbalansirati na prvom mjestu financije a zatim potrebe i želje...Tako da trenutno bi je bitnije uštediti 30kn negoli imati luksuz puno internet prometa - može se i kablom prenijeti, ili tu i tamo naći wlan...

@bonbon - Moj zaključak ovog opet dugog posta: Svojim malim megabajtnim paketima ograničavate mogućnosti i puni potencijal smartfona, a na taj način nama kao korisnicima otežavate, komplicirate i poskupljujete život!
    Zadnji uredio mlesic : 29-12-2011 u 01:52

Slične teme

1. Bonbon - kritike/pohvale korisnika
    By DŠ... in forum Žalbe na kazne
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 05-10-2011, 00:46
  2. [Bonbon info] - Android aplikacija za bonbon korisnike
    By Goranbm in forum Android aplikacije
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 03-08-2011, 08:12

Bookmarks

Pravila postanja