Ajte da ja vama malo pojasnim nešto o tom crnom displayu na iphoneu. Em nije bitna veličina (ionako je manji od milestonea), em je rezolucija neprimjetno veća na iphoneu. Zašto onda svi uzdižu u nebesa taj zaslon od iphonea? Zato što je prvi napravio kapacitivni ekran za mob? Ok, legenda je. Idemo dalje. U kontekstu najboljeg ekrana, iphone se diči time što je najprecizniji. Dakle, iphone ima najprecizniji ekran od svih trenutno na tržištu. I to je ono što ga toliko uzdiže iznad svih. Ni rezolucija, ni kvaliteta izrade, ni veličina. A ta preciznost je daleko najsporednija stvar, jer se danas preciznost ekrana mjeri gotovo u nanometrima.
Ajmo malo o harveru koji si naveo. za 3000 kuna manje kupit milestone i nakon clokanja imaš 1330MHz procesor, koji je puno bolji, štedljiviji i kvalitetniji nego na iphoneu, ja bi se zapitao o hardveraju. Nadalje, 256 rama manje, za 3000 kuna manje, još uvijek mislim da je savršena računica.
Brzina rada? također se nadovezujem na ovo gore. 330 MHz više na milestoneu.
Što se tiče gps-a, svi androidi su bili suočeni sa sporim učitavanjem gps-a. nakon što je izašao fix, tog problema više nema. I ja sam isprobao n smartphonea, pa ne mogu reći da je na iphoneu gps bolji nego na milestoneu.
Kao što sam rekao, organizacija glazbe je individualna. Ovisi što kome bolje leži. To ne bi uopće trebao biti segment ove usporedbe.
U vezi appova nisam raspravljao. Rekao sam da je pristupačnost aplikacija jednaka i na app storeu i na marketu. O kvaliteti aplikacija se nema šta raspravljati, apple ima 300 000 aplikacija. No opet, apple nije dao ljudima slobodu "Pisanja". Android je. i rast aplikacija je nemjerljivo veći od onoga kod applea.
Ovo nije offtopic, već jednostavna usporedba iphonea sa milestoneom.
I kao završno: molim da svi u ovoj temi pročitate kada je izdan milestone i kada je izdan iphone4. Iphone 4 bi po tom segmentu trebao biti Bog i batina. A to zasigurno nije. Ni po cijeni, ni po mogućnostima.

Odgovori uz citat
Bookmarks