Od kad stavio 4.2 dobivam ovu obavijest:
System version too new
Activator has not been tested with this version of IOS.Some features may not work as designed.
o cem je tu rijec?
a postavil sam pitanje radi toga sto se pise o trajanju baterije sa JBom
to me interesira ponajvise
Nisi to naveo u svom postu, ali ne vjerujem da baterija moze znatno slabije ili bolje raditi s Jb. Ipak su to sve smartfonovi kojima baterije izdrze max 2 dana. Osim ako imas desire hd. Na njega se navodno zale zbog hrpe nepotrebnih stvari koje android ima upaljen.
jeli izasa untehered jb? ja po netu vidin da je ali posto ode niko ne javlja onda ima ocito neka caka...
e fala na brzom odgovoru...jeli se zna otprilike kad? i kad izlazi 4.3?
Pise "soon" to je najvise sto ja i svi ostali znamo.
iPhone 5s 16 GB
dobro,jer na kraju došao finalni jailbrak za 4.2.1 ili nije???? na netu sam našao ovo:
http://www.redmondpie.com/jailbreak-...0.9.6b4-guide/
Robert-Honor Magic V2
Nije jos. Pogledaj datum kada je objavljeno
iPhone 5s 16 GB
Napokon nakon vise tjedana price, Chronic Dev Team je prije par minuta izbacio dugo iscekivani GreenPois0n rc5 untethered jailbreak za iOS 4.2.1. Da bi jailbreak-ali aparat sa GreenPois0n-om NE trebate imati spremljene SHSH blob-ove kao sa RedSn0w alatom. Medjutim, za sada postji samo Mac verzija ovog alata. Windows verzija se ocekuje u toku dana.
GreenPois0n moze jailbreakati sljedece uredjaje:
iPhone 4
iPhone 3GS
iPod Touch 2g/3g/4g
Apple TV
Apple Tv 2G
UPOZORENJE:
GreenPois0n ne otkljucava iPhone. Sto znaci ako morate imati otkljucan iPhone NE radite ovaj jailbreak dok ne izadje unlock. Da bi koristili GreenPois0n rc 5 morate imati firmware verziju 4.2.1. Kada napravite upgrade na iOS 4.2.1 preko iTunes-a ovo ce vam podici i baseband. Momentalno nema alata za otkljucavanje ovog basebanda.
Za sve ostale koji zeli najnoviji iOS 4.2.1 a ne treba im unlock da bi im radio telefon, pratite ove upute da uradite jailbreak.
GreenPois0n rc5 jailbreak upute:
Prije nego sto pocnete morate skinuti i instalirati frisku kopiju iOS 4.2.1. Njega mozete naci na iTunes-u ili ovdje. GreenPois0n rc 5 ne radi ni sa jednom drugom verzijom firemware-a. I ne moze jailbreak-ati iOS 4.2.1 koji je vec jailbrak-an sa RedSn0w-om.
Korak 1: Skinite i instalirajte iOS 4.2.1
Korak 2: Skinite GreenPois0n rc5 sa www.GreenPois0n.com ili ovdje
Korak 3: Spojite iPhone sa Mac-om i otvorite GreenPois0n rc5 i pritisnite “jailbreak” dugme.
Korak 4: Cim pritisnete “jailbreak” dugme spremite se da stavite iUredjaj u DFU mode. GreenPois0n ce vam prikazati upute i brojac.
- Drzite “sleep” dugme 3 sekunde
- Nastavite drzati “sleep” dugme i u isto vrijeme pritisnite “home” dugme 10 sekundi
- Nakon 10 sekundi pustite “sleep” dugme, nastavljajuci drzati “home” dugme jos 10 sekundi
Ako pogrjesite u ovom postupku mozete pritisnuti “reset” dugme, da bi poceli iz pocetka. Uredaj vam je u DFU mode-u kada vam je ekran potpuno crn i izgleda kao da je telfon ugasen.
Korak 5: Nakon ovoga zapocinje jailbreak. Vidjecete jailbreak kod koji ce se prikazati na zaslonu. To je normalno, ne panicite. Nakon sto GreenPois0n rc5 zavrsi sa jailbrek-om vidjecete novi animirani boot logo o kojem smo vec pisali.
Korak 6: Nakon restart/reboot-a vidjecete novu zelenu “loader” ikonicu na springboardu. Kliknite na Loader app i instaliraj te Cydia-u. Nakon toga restart/reboot iPhone i to je to.
Uzivaj te u novoj verziji firmware-a.
Zadnji uredio imaticx : 04-02-2011 u 11:31
http://www.greenpois0n.com//dl/greenpois0n-win_rc5.zip jel moguce da je ovo win verzija dosla?
Meni ne otvara nista
iPhone 5s 16 GB
Posto jos nije za izasao za windows (sto nas vecina ceka) ove postove prebacujem u temu o 4.2.1 iOS 4.2.1 - sva pitanja, update, jailbreak
a cim izade za windows tema za tutorial je vec spremna i stickyTutorial: Jailbreak iOS 4.2.1 - Greenpois0n
iPhone 5s 16 GB
ni meni sad, pise na http://www.greenpois0n.com/ da im je kao site off, pojma neam, al pod windows je bio taj link :S
Ima neku bug u rc5, ne zeli izbaciti iz recovery-a pa ce biti nova verzija
iPhone 5s 16 GB
nova verzija opet za mjesec dana ili?
vec je izasla rc5_2
zas onda nije na greenpoisonovom webu :S?
Pao je web, a nije ni izaslo za win jos. Ako hoces stavit cu ti tu za mac
EDIT: evo za mac, nova verzija
iPhone 5s 16 GB
ma ja cekam takoder win verzion, nadam se da kad se ujutro probudim ce me toplo docekat imaticxov post u temi tutorial 4.2.1 jailbrake
![]()
hehe također se nadam i jedva cekam da izide verzija za win hh.....
Nije još za win došao.. Server im je i dalje preotperećen, sad se nemože sa službenog servera ni za mac skinut.. Nadam se da će bit tokom dana![]()
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks