Pa, ja se baš ne bi upuštao u ovaj izazov jer nisu ingovi iz Siemensa bezveze postavili određena ograničenja i parametre kod punjenja i potrošnje same baterije...
A pošto je baterija još nova (ako se to odnosi na "onaj" SL45) pogotovo...
Na netu sam našao ovaj zanimljivi program za rekalibraciju baterije. Šta mislite o tome?
Ovo je odlomak iz jednog posta vezanog uz isto...
> Yes i will post it am just about finsihed testing it... Its very
> good news. My battery meter was very f*(&&(*. It would remain at 3/4
> for 3 days and then quickly over 1 hr goto 1/2 full then 1/4 full
> and then empty within 1hr very weird beahviour...
>
> I recalibrated it friday night and finally it has gone down from 3/4
> to 1/2 and remained at 1/2 full for 13hrs... I can now assume as i
> will watch it over the next day it finally works... and reads
> correctly.. I will post it on this group with my very own info on
> how to use it and all you people with fu(*& battery meters can use
> it......
>
> Enjoy
> Paul
...a ovo je iz uputstava
Instructions on how to use sensor tools:
1. open the sensor tools program
2. Place mobile in sync station make sure mobile is off when doing this. It should say "service mode" if placed into the sync station at right time.
3. Press read file and open the sl45.blk file.
4. Now press write phone and thats it.
5. Enjoy recalibrated battery.
I'd tell all my friends but they'd never believe me,
They'd think that I'd finally lost it completely.
Pa, ja se baš ne bi upuštao u ovaj izazov jer nisu ingovi iz Siemensa bezveze postavili određena ograničenja i parametre kod punjenja i potrošnje same baterije...
A pošto je baterija još nova (ako se to odnosi na "onaj" SL45) pogotovo...
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Program funkcionira sa skoro svim siemensovim modelima. Samo bi lud čovjek išao novu bateriju operirati s ovim. Nema šanse da "onaj" SL45 proba ovo. Možda koji stari c35....![]()
I'd tell all my friends but they'd never believe me,
They'd think that I'd finally lost it completely.
Ja imam li-ion u starom C 35 i drži mi po 3-4 dana i nemam se namjeru igrat.Za sada![]()
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Zanimljivo, ali nebih se upuštala.
Pitanje...koliko vama koji imate MT50 dana drži baterija? Meni najviše 3 (pošaljem oko 10-15 sms-a dnevno) a nova je baterija???
Baterija na MT 50 je od oko 500 mA i to je sasvim dobar prosjek...
(A kad se sjetim starih NiCd i NIMh)
..hmm..pa i nije bash problem napuniti bateriju za sat-dva...
...bolje ju uvjek drzati punu pri vrhu..jer se meni uvjek dogodi da mi crkne bash kad mi navise treba mobitel!!!....MURPHY!!!!![]()
![]()
To je dosta SMS-a , ne zaboravi da svaki treba i napisat i da onda isto trošiš bateriju.Prema mjerenjima svjetlo troši najviše bateriju , čak više i od razgovora (10-15 puta više) .Znači ako želite da vam baterija duže traje,gasite svjetlo.I još nešto , mnogi zaboravljaju da baterija tek nakon nekoliko ciklusa punjenja i pražnjenja dostiže pun kapacitet.Poželjno je bateriju , bez obzira na tip , prvih nekoliko puta isprazniti do kraja i onda puniti.Poslao: Mobyfan-ica
Zanimljivo, ali nebih se upuštala.
Pitanje...koliko vama koji imate MT50 dana drži baterija? Meni najviše 3 (pošaljem oko 10-15 sms-a dnevno) a nova je baterija???
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Po nekim meni odnekud dostavljenim informacijama (Mobil, Moby, net...) čim počneš nekaj raditi po mobu minuta rada ti u normalnim uvijetima "odnese" pola sata stenbaja...![]()
U svakim Siemensovim uputama piše da :
-1 min telefoniranja smanjuje standby za 30-60 min
-1 min svjetla smanjuje standby za 30 min
-1 min traženja mreže smanjuje standby za 5-10 min.
Oni koji se puno kreću češće se prijavljuju na mrežu i brže troše bateriju i obrnuto.Praktički je nemoguće usporediti vrijeme trajanja baterije.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks