Ne, ne dečki, BT klass 2 ide do 100 metara, BT 1.2 je samo poboljšanje BT-a 1.1 u smislu:
- jasnoće signala, odnosno zvuka u slušalici zahvaljujući Enhanced Voice Processing tehnologiji (smanjenje šumova u bučnom okolišu),
- donosi bržu povezivost s drugim BT uređajima (i ne smetaju mu toliko fizičke prepreke),
- ima Adaptive Frequency Hopping (AFH) tehnologiju koja služi za smanjenje interferencije s drugim bežičnim tehnologijama (frekvencije 2.4 GHz - od bežičnih telefona do WLAN-a, mikrovalnih pećnica, 802.11g i b...),
- no i dalje ima domet od 10 m, negdje se navodi i 20+ metara, no iz osobnog iskustva znam da je 10 metara najrealnija vrijednost, više (al ne puno) je moguće možda samo uz izravnu vidljivost uređaja... ako negdje na netu nađete da BT 1.2 ima domet 100 metara, taj tko je to napisao ili nije baš znao o čemu piše ili želi prodati proizvod lažnom reklamom... ja sam čak našao (i kod nas u dućanima) da BT 1.0 ima domet do 100 metara.. yeah, right!
Naravno kompatibilan je s BT 1.1 uređajima.
BT 2.0 osim 100 metara dometa ima i neka druga poboljšanja, no ovo nije tema za tu raspravu...

Odgovori uz citat
Bookmarks