Pridruzujem se klubu.... update-ovao na froyo (prethodno resetirao mobitel, just in case na tvornicke postavke).... dojmovi: sporo, inertno, masu smrzavanja u situacijama u kojima me je 2.1 slushao bez pogovora (kamera, dialer, browser, screen rotation ocajnan), home tipka cesto NE REAGIRA, angry birds sramotno spor, ne funkcionira overclock.... od frustracije sam vratio 2.1 stock (rsd lite) i pregledao sve moguce iphone oglase (zamalo da predjem!) koji nude zamjenu.... shvatio da mi se ipak vise dopada "hladni celik" od gayPhone-a, vratio se na pisanija ovog foruma, zatim precesljao i masu stranih i nakon 35 minuta igranja open recovery-jem uspjeo instalirati CM7 sa gingerbreadom.... ok, znam da je to isti kernel, chak i na nekim istim mjestima (narocito rotate) steka, ali.... odmor za dushu i tijelo, brzina vrlina (malo sam i overclockirao na 900Mhz), a sve radi (sem gps-a, shto mi i nije zao, a uvjeren sam da ce ga srediti u narednim inkarnacijama CM, pritom imam skoro pa flat internet tarifu i nije mi problem rabiti agps, unatoc nepreciznosti, naviknut sam jos od stare nokie na taj pristup)....
Principijelno se slazem sa svima koji zagovaraju stock rom (tvornica je tvornica), ali iskreno - NE OVAKAV. Ako MOTO nastavi s takvom podrskom korisnicima (a hoce, jer ih zabole nesto za Europu i njene korisnike, USA je bitan), bojim se da je ovo poslednji model koji cu ikad kupiti (plus sve one gluposti s lockanjem o kojima sam se nachitao svugdje) - to je totalno nefer tretman (svjestan sam da moraju prodavati i druge uredjaje, i da nije Milestone jedini za koji rade support i updates), koji necu jos jednom platiti, ma i na ulici nashao njihov proizvod....
Ostaje nada u update koji je pajo pomenuo (dodushe, nakon ovog sto pratim zadnjih 2-3 mjeseca koliko imam Milestone - vrlo slabasna), a jos vise u bootloader unlock i neovisne izvore dobrih rom-ova i entuzijaste koji ih rade....
Hvala svima koji su se ovdje potrudili postaviti sve moguce tutoriale te pomoci nama, novim vlasnicima "telefona bez kompromisa" da se ufuramo kako spada i shvatimo koje to chudo nosimo u dzepu i koliko mogucnosti, odnosno nemogucnosti nudi.... topla preporuka, kao suma ovog predugog posta - NE FROYO, ne sad... Gadafija necu pominjati....