Dosta je tesko na osnovu misljenja ili pausalnih procjena, cesto fotografski ne educiranih", korisnika po webu formirati ispravno misljenje o pojedinom modelu foto aparata. Najcesce su takvi kratki osvrti potpuno oprecni i izmjenjuju krajnje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo modelom. Recenzije se vise primicu istini i najcesce dijele iste negativne i pozitivne karakteristike kada o istim modelima govorimo. Sample - ovi fotografija uslikanih foto aparatom, najbolji su pokazatelj jer ukljucuju i onaj subjektivni dojam svakoga korisnika i iz prve ruke docaravaju rezultet koji foto aparat proizvede.
S obzirom na posljednju dvojbu (u zadnjemu postu) koja se svodi na odabir izmedju Panasonica FZ40/45 ili Canon - a SX 30 IS...moram priznati da ja analiza ocito koristila i dala rezultata. Fuji koji sam predlozio je odlican aparat, ali mu je najveca zamjerka upravo isto ono sto i Canon SX20...kvaliteta konacnoga rezultata...a ti mi se pored svih sitnicarija koje aparat nudi korisniku, ipak cini najbitnije.
Tesko je nekome reci sto kupi...ali da ja moram donijeti odluku da kupim nesto od ta dva navedene modela, bez previse bi se razmisljanja odlucio za FZ40/45 (pogotovo ako nemate strpljenja cekati SX 30). Panasonicovi modeli su opremljeni optikom cije ce performanse vecina staviti ispred onih kojima raspolaze optika smjestena u SX20 tijelo, takodjer podrzavaju i sirovi format (za razliku od SX 20 modela) sto nije lose za pokusati iskoristiti maksimum od svakoga kadra. Tradicionalno niska razina suma i kvalitetna bljeskalica, po meni su takodjer na strani Panasonica...

Odgovori uz citat
Bookmarks