Ne razumijem zašto se vodi bitka oko cijena iphone-a...svaki mobitel ispadne skup ako ga gledaš na ovaj način...ja sam davno svoju nokiu n95 platio 2991kn,i mjesečno po 100kn min.potrosnja, na dvije godine...i to je puno, pa niko nije fantazirao.mobitel je skup bez ugovora ali je to politika operatera, da se ljudi vezu ugovorom, jer njima je najmanja zarada od prodaje uređaja...
Iphone nije skup za onog tko će iskoristiti ono sta on pruža, skup je za onog koji ga koristi za pozive i sms poruke...
Ja ga ne želim iz osobnih razloga, jer ga previše njih ima I vecini služi kao modni dodatak.ali rec da nije dobar je glupost.
A uspoređivati sa drugim uređajima je smiješno.i mislim da ako će ga neko poredit , neka da konkretne argumente zasto je bolji,a ne svoje mišljenje,to je kao da kazem da je 1ghz lošiji od 500mhz...jer je to moje mišljenje...a nema veze s realnosti...
i ove kalkulacije sa tarifama su stvarno smiješne...ispada da na bonove ne trosite novac, ili obavljate pozive bez naknade...uzmi mobitel za 1kn pa će te opet kostat par tisuća kuna za dvije godine ugovora.
Ja osobno imam desire-a I zadovoljan sam s njim.uzeo sam ga za 9kn na tarifi 400 ali do kraja godine imam 50% popušta, I isto cu kao većina nakon pola godine promijenit tarifu. Kostat će me kao i iphone, mozda malo manje, pa niko ne prigovara za njegovu cijenu.