odi i postavi to pitanje u ovlastenom servisu
hello,
imam problem s baterijom tj.baterijama za nokiu 6600.naime prije nekoliko tjedana primjetila sam da mi se baterija isprazni za pola dana al ajde to mi je bilo razumljivo jer ko bila je stara jer je kupljena u cetvrtom mjesecu ove godine,i originalna je.ali finta je kaj nis puno ne radim na mobu,imam par apllikacija koje ne zauzimaju vise od 10 mb mmc i uopce ne radim nista na mobu kaj bi mu tak "jelo" bateriju,rica ide dalje...i onda sam kupila novu originalnu,al u inozemstvu i da sve bude jos ljepse i ta traje famoznih po dana.ali nova novcata originalna,i mijenjala sam punjace,probavala sve moguce..ali ne.zast je to tako i kaj da poduzmem?
odi i postavi to pitanje u ovlastenom servisu
...možda ti nešto "skrivećki" papa struju...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ma takvu glupost sam i ja napravio(kupio novu bat bez veze!!)meni je rekord bio 5h,a inace mi je trajala 12ak sati baterija,zavisi kolko silujes mob,ja sad uopce ne diram 6600 i bat traje vec treci dan i nije prazna...sad silujem ngage i njoj se kad igram igre bat isprazni za 2h!!!!uglavnom to ti je normalno za smartphone,na sve i jednom bat traje jako kratko(bluetooth ti na 6600 trosi ful puno baterije,pogledaj dal ti je islkjucen!!)
Ako imaš kakav screen saver kao posebnu aplikaciju, vjerovatno je i to razlog. Tako je bilo kod mene.
Izvorno postao maleXira
ti na smart phonu ili 6600 imas puno programa koji ti rade u pozadini sistema to ti je ko antivirus na racunaru, pa ti oni vjerovatno vuku nesto baterije ali da toliko vuce ne znam sta bi moglo da bude, ali nesto ima sigurno poigraj se malo s 6600 nacices sta je ili instaliraj sebi program Appman on ce ti pokazati sta ti radi u pozadini, a i ova ima mjesta meni je s orginalnim screen saverom baterija trajala 2 dana, sada kada sam postavio Power lock ne moze da izdrzi jedva dan ipo, vjerovatno ti instalirani programi trose bateriju
Zadnji uredio zgembo : 02-12-2004 u 01:42
To nije u potpunosti točno. Recimo da ti na kompu igraš igru i sad misliš da komp troši više struje. To nije istina. On troši struju radio ti nešto na njemu ili ga samo gledao. Tako isto i mobitel. Ja imam hrpu programa koji rade u pozadini i mobitel bez problema dura dan i pol do dvaIzvorno postao zgembo
i ja sam misla da mi te aplikacije utjecu na trajanje baterije no onda sam makla mmc karticu na kojoj su mi svi progsi,melodije,igre ma sve osim poruka i kontakta i baterija je isto crkavala.od progsa koristim PsilocIRremote,torch,par malih igara,slovoED,full screen caller i jos par ali mislim da unatoc tome nebi se trebalo to desavat.mislim da cu zvat mobis
ak jemob pod garancijom
trk do mobisa nek se oni tamo
igraju sa razlogom![]()
ma nije,sad sam ih zvala i normalno nikog nema.haha "silovala" bi ja njeg kad bi mogla,no nema do tog kad pisem poruku pa "battery low" a kad bi igrala igre onda valjda nebi ni uspjela napunit da ga upalim...ima jos koji model baterije osim BL-5C za 6600?
Izvorno postao cyberphere
kako nije tacno evo probaj sam i stavi orginalni screen saver od nokije pa vidi onda koliko ce ti baterija moci izdrzati, a ubaci sebi power lock (koji radi u pozadini) pa ces vidjeti onda vucel ti bateriju ili ne vuce stari moj. ovo za racunar ti je glupo pravo ili ne kontas sta sam htio reci ja ti kazem da racunar trosi struju on u sebi ima jedinicu koja trosi struju i regulise to trosenje predjes li odredjenu garanicu ode sve u helac pa ti radio na njemu ili ne on trosi onoliko koliko trosi, za mob je drugacije ima bateriju koja moze izdrzati onoliko koliko se radi na njemu nema nesto sto regulise trosenje vec je to regulisano vremenom i jacinom baterije da zakljucim racunar trosi isto radio il ga onako gledo u njega, a mobitel zavisno od iskoristavanja baterije tj. programa koji obavljaju neku funkciju. Jasnije
Zadnji uredio zgembo : 02-12-2004 u 20:40
ok,to mozebit tocno.ali gle jednu stvar,ja sam izvadila mmc i onda sam napunila mobitel i isto je krepavo a svi programi,teme i ostalo su mu na kartici,memorija mobitela je prakticki prazna...
Vidim sa se (ne) kužiš u elektroniku. Pa isto ti je koristio mobitel struju iz utičnice i struju iz baterije. Ne može neki software sisati više struje osim ako se ne koristi ekran, zvučnik ili drugi potrošači. Software NE MOŽE samo zato što radi u pozadini trošiti više baterije.Izvorno postao zgembo
...možda ima nekih problema u samom hardveru moba,možda unutar njega crpi,ili su loši spojevi,oksidirani itd...
a nist,onda u svakom slucaju ide na servis da mu se otkrije uzrocnik bolesti...thx 4 help
mislim da bi bl-6c(baterija od ngagea QD) trebala radit na 6600 bez problema.Izvorno postao maleXira
bl-5c=850mah
bl-6c=1080mah
Zasto se onda npr. procesor u kompu kad vrti neku zahtjevnu apolikaciju vise grije? Zato sto trosi vise struje!Izvorno postao cyberphere
Imao sam prije 3650, i par puta mi se desilo da neka igra ostane upaljena preko noci u backgroundu i do kraja potrosi bateriju da se mob ujutro ne moze ni ukljuciti, desilo mi se to vise puta, nije slucajnost, baterija na vecer nije bila ni do pola prazna. Inace mi je baterija trajala 2 dana normalnog koristenja i mislim da je to za takav aparat OK.
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Mislim da se baterija najvise trosi dok ekran svetli... a kod mene npr. non-stop svetli dok slusam mp3!!!
...razlika je ako se u pozadini vrti igra ili neki program,jer imaš programe namjenjene koji su za to,dok su igre i neki drugi programi opet samo za privremeno korištenje,tj. uključiš-obaviš-isključiš...Izvorno postao Vader
na sx-u ima opcija da ugasiš svjetlo dok mp3 sviraIzvorno postao Pinocio
zar toga nema na n6600?
nisam isla u servis jer sam otkrila zasto baterija crkava,brightness na mobu mi je bio podesen na 12 il slicno i to je jednostavno gutalo bateriju,sad mi izdrzi i po dva dana,nego imam jedan drugi problem.kad upalim mob onda mi se pokrene neka aplikacije iLoveU a ja to nisam stavila na mob,aplikacija nist ne radi vec kad drzim duze meni onda vidim da je ukljucena non stop,a neznam di se nalazi jer je nema u manageru,jel to virus il sta?
lijepo ti uzmi taj mob,napuni ga do kraja i dok je ugasen stisni i drzi :zelenu tipku,zvjezdicu i trojku i onda upali mob drzeci te tri tipke dok se na ekranu ne pojavi ''formating''-TO TI JE RESETIRANJE MOBA PA PAZI AKO TO NE ZELIS UCINIT,jer ces izgubit sve podatke iz moba(sa mmc kartice neces,al moguce d nece radit programi instalirani na njoj!)...pa si snimis ponovo porgrame koje koristis kad to napravis....tako ja rjesavam ''nerjesive'' probleme,a i dobro bi bilo uvjek imat backup na kompu i na mmc-u radi ovakvih stvari!!
Bookmarks