Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Oct 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Objektiv(i) za Nikon D3000

ekipa,treba mi pomoc u vezi odabira objektiva.
    totalni sam levat sto se tice ove teme i pocetnik sam,ali sam spreman uciti.
    kupio sam nedavno Nikon D3000 sa 18-55,a sada me zanima koji bi iduci objektiv bio odlican za kupiti? sto je to uopce tamron? koji je dobar,koja je cijena? eto,pa ako bi mogli pomoci bilo bi super...tnx.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Sep 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovisi sto zelis od fotografije. Ako zelis samo setat okolo i slikat, fotic drzis na automatici a slr si kupio jer mislis da ces dobit bolje fotke, onda ti treba neki superzum tipa 18-200 i miran si za cijeli zivot.

Ako zelis stvarno uciti o fotografiji, prvo sto bi ja kupio je definitivno 50ica f/1.8 Oko 1000kn je u ducanu, u oglasnicima se zna nac i puno jeftinije, vjerojatno je najostriji objektiv koji ces ikad imat, bolesnk brz, a nedostatal zuma ce te natjerat da postanes kreativan i pocnes razmisljat o kompoziciji.
    E da, i bez ljutnje ekipi tu ali napravi si i account na fotozinu, stavljaj fotke i slusaj ljude koji ti budu pisali da ti fotke ne valjaju iz tog i tog razloga. Oni ce ti vise pomoci od bilo kojeg objektiva.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moj savjet je da steknes malo iskustva u koristenju opreme koju vec posjedujes (kit objektiva i tijela).

Naime, ako si poceo koristiti opremu i nisi stekao dojam sto bi ti trebalo sljedece da isluni tvoje fotografske navade i zahtjeve, nekako mislim da jednostavno nisi ulozio dovoljno truda.

Kazem sve sto kazem zato sto obicno oni koji kada kupe SLR sustav (makar i sa kit varijantom objektiva) krenu uciti, poprilicno brzo steknu dojam sto im to treba. Mozda ne znaju konkretno sto kupiti, ali barem su na cisto sa primjenom opreme. Teko neki vrlo brzo shvate da si im privlacni macro motivi, neki primjete da im panoramska fotka lezi...neki vole sirokokutne kadrove... Ti jos ocito ne znas sto zelis, tako je poprilicno tesko dati ti savjet sto bi trebao kupiti. Jer na trzistu postoji doista puno kvalitetnih objektiva u koje bi se isplatilo uloziti...naravno svaki od njih je kvalitetan za odredjenu namjenu.

Stoga ako imas ideju sto te fotografski zanima i privlaci...napisi ovdje, dati cemo puno kvalitetniji savjet...ako jos uvijek ne znas sto je to...provedi jos malo vremena igrajuci se i uceci sa onime sto od opreme vec posjedujes.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. NIKON D3000 ili?
    By bojan.kotlik in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 13-10-2010, 15:34
  2. Tele objektiv za Nikon (D50 body) - prioritet fotografiranje pasa
    By shama 1 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 12-10-2009, 18:49
  3. Objektiv srednjega raspona za Nikon D80
    By Symbeq in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema