niko ništa? ajmo prijedlozi, hitno je za rođendan se bliži.
našao sam još neki. ovaj nikon mi se čini povoljniji. e sad koja je razlika da je toliko jeftiniji.
Kupujem novi fotoaparat za curu za poklon.
Ona je kao neki fotografksi genije a mene to ni najmanje zanima, dobro loše je reči ne zanima, ne razumim se u to i gotovo
E pa sad gleda sam ovaj NIKON i ovaj olympus.
razlika u cijeni je ogromna za moje financ. stanje trenutno pa me zanima koja je zapravo razika i koji vi preporučate.
platit ću i suplji ako je tolko bolji![]()
niko ništa? ajmo prijedlozi, hitno je za rođendan se bliži.
našao sam još neki. ovaj nikon mi se čini povoljniji. e sad koja je razlika da je toliko jeftiniji.
Ovako na brzinu: P100 je superzum, i to koliko kosta je cisto bacanje love ako ti se cura misli iti malo ozbiljnije bavit fotografijom. A i ako ne misli, svejedno je bacanje love
E sad, ova druga dva su pocetnicki slr-ovi, to je ono sto trazis, nije neka razlika izmedu ta dva modela prevelika, ali ja bi prine isao na nikona jer s tim ulazis u bolji sistem.
Stvar je u tome sto sa slrom ne kupujes samo fotic nego ulazis u cijeli sistem u kojem ces kasnije kupovat objektive, bliceve, nive fotice... A tu je nikon ispred olya![]()
ok, thx. Znači da se odlučim za SLR-ove svejedno. Ovaj superzum mi se čini dobar al za mene
Aj javim što sam odlučio na kraju. samo mi nieje jasna razliak u cijeni izmedju ova Olympusa i nikona kad kažeš da su isti?
Kod Olympusa je cijena za tijelo + kit objektiv, kod Nikona samo tijelo.
Koliko vidim d3000 sa kit objektivom je malo ispod 4000kn, i pazi da objektiv ima slova "VR" u imenu (stabilizacija slike, Nikon je nema ugradenu u tijelo pa je objektiv mora imat)
ok. mnogo hvala. onda idem sa nikonom. Za objektiv će se ona već sama pobrinuti kasnije valjda.![]()
eto ga, kupljen je onaj Nikon u protisa.
javim reakcije i ako bude trbalo savjeta za objektiv čujemo se.![]()
Ovo je bila stvarno hitna odluka.
Mislio sam mozda usmjeriti prema nekome Pentax modelu...K-x recimo, ali sada samo...cestitke na kupnji, zelim puno dobrih fotki napravljenih njime.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
jeste, jako hitna.hvala moderatora na odgovarajućem premještaju. evo vidim da tu ima tema za objektive.
![]()
imam i ja pitanje vezano za ovaj nikon. kolko zapravo para se trba potrošit na ''održavanje'' odnosno na objektive kad se kreće malo ozbiljnije.
jesu oni stari ruski što se mogu nać po hreliću kompatibilni sa njim? ili se mora ić s originalnom opremom?
eto zahvalan na odogovoru![]()
Ponajprije molim korisnika (msilim da ce se propoznati) da ne koristi vise korisnickih imena sa kojima se registrirao na forum jer ce u protivnom oba biti uklonjena.
Nadalje, sto znaci kad se krece malo ozbiljnije...ima vise objaktiva...vise ih koristi...koristi ih u losim uvjetima...
Sto se kompatibilnosti tice to barem nije tesko pronaci:
http://imaging.nikon.com/products/im...patibility.htm
...i da Nikon tijela nisu kompatibilna sa "ruskim" objektivima (ali i ovo je preopcenito receno, jer ruskih proizvodjaca ima vise).
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks