Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 1094

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Mobitel
    Asus Zenfone 3
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    19.680
    Nivo
    34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Bodovi: 19.680, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @10aLEX - bilo je itekako ovakvih problema s tele2 u osijeku u bolnici pogotovo, T-mobile i vip uredan signal a Tele2 ni dabi...stalno mi nestajalo signala, u liftu, u podrumu...onda kad na selo odem ako sam ostavio na automatsko traženje signala on nađ kao neki tele2 signal kojega se drži iako je 0 crtica, tj. znam da nema tele2 signal nego je T-mobile roaming, i ako nisam ručno odabrao T-mobile mobitel mi je bez mreže, kao da je ugašen...pa me ljudi cijelo jutro pokušavaju dobiti i čude se što sam ugasio mobitel...

Evo zvali su me danas da uzmu podatke i opet su zvali maloprije da je kao tehnička služba provjerila i ukratko što je tu je. Signal je kao u T-mobile i poteškoće se mogu javiti u brdovitim područjima, guste vegetacije, gustih zgrada, podrumima, halama...Uglavnom, zaključak je da je to sada tako i ništa se ne može.

Meni je samo čudno to što se dešava ponekad - ako sam u području gdje je otežano prodiranje signala onda bi to tako trebalo biti stalno ili većinu vremena na tim lokacijama. Meni je to samo ponekada. Nalazim se na drugom katu i signal je sasvim uredan, čak i GPS signal mogu iz stana uhvatiti...
    Mislim da je na susjednoj zgradi odašiljač (znam jer su od toga novca za postavljanje odašiljača uredili valjda fasadu, tako sam čuo...a i vidim odašiljače )

Također, djevojka je isto u zgradi i koristi GSM signal koji je kao prodorniji od 3G signala i isto se dešava... Mama je na selu, GSM signal, nema brda, nema vegetacije, ravna slavonija - isto se dešava...

Ništa, uzet ćemo da je to tako, dolazi u paketu sa povoljnom cijenom. Ponekad si nedostupan, dobiješ "tko-me-zvao", nazoveš toga tko te zvao i kažeš "sorry bio sam u podrumu" i to je to! Inače, u podrumu zgrade imam također sasvim uredan signal...a u STUCU i tako gdje je otežan 3G automatski prebaci na GSM i ja ni ne primjetim...

Možda da napravimo kartu dešavanja "tko-me-zvao"? Dešava se evo u Osijeku - u kojim još gradovima, selima?

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mlesic Pregledaj post
    Evo zvali su me danas da uzmu podatke i opet su zvali maloprije da je kao tehnička služba provjerila i ukratko što je tu je. Signal je kao u T-mobile i poteškoće se mogu javiti u brdovitim područjima, guste vegetacije, gustih zgrada, podrumima, halama...Uglavnom, zaključak je da je to sada tako i ništa se ne može.

Ljudi budimo iskreni i shvatimo da je danas upotreba mobilnog interneta u velikom porastu,a opereateri ne prate tu potrebu sa dodatnom mreznom opremom (ne mislim ovdje samo na bonbon/t-mobile)!
    Puno je razloga za to, mislim da je glavni pad dobiti i onda su smanjena ulaganja i u opremu. Jedna od usteda je vjerovatno i ovo sto se dogadja (nedostupnost, pucanje veze) a moguci razlog je ovo sto je navedeno prije: Kao da operaterska oprema automatski prekida konekciju nakom što istekne neki idle time, a to se detektira i ponovno spoji u slučaju poziva.
    Na zalost niti jedan operater nece priznati te greske jer to utice na "ugled" i percepciju kvalitetnog operatera. Naravno da nista ne znaci ako se naslo 5-6 "freekova" koji primjecuju te probleme i reagiraju na njih
    Mozda u buducnosti sa LTE/4G bude nekih pomaka a do tada moramo se pomiriti sa trenutnim stanjem.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2008
    Bodovi
    8.439
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.439, Nivo: 21
    Bodovi: 8.439, Nivo: 21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 10aLEX Pregledaj post
    Kao da operaterska oprema automatski prekida konekciju nakom što istekne neki idle time, a to se detektira i ponovno spoji u slučaju poziva.
    Na zalost niti jedan operater nece priznati te greske jer to utice na "ugled" i percepciju kvalitetnog operatera.

koliko sam shvatio oni mjere jacinu signala, a ne bih rekao da je to glavni uzrok nedostupnosti/prekidanja.
    Ja sam upozorio na taj problem još u proljeće, i baš sam direkt pitao ovo šta ti navodiš dal postoji automatski prekid sesije. Naravno da nisu priznali i onda ide standardna SZK priča kao i kod tele2, vaš mobitel, mikrolokacija, program koji koristite itd. I iskreno osjećao sam se kao kod tele2, i dalje te rade budalom, samo im se mora priznat da su puuunoooo pristojniji od telca.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. T-mobile- kritike/pohvale korisnika
    By Inovator in forum T - Mobile
    Odgovora: 815
    Posljednji post: 22-11-2021, 15:05
  2. A1- kritike/pohvale korisnika
    By Inovator in forum A1
    Odgovora: 579
    Posljednji post: 15-11-2021, 22:10
  3. TELE2- kritike/pohvale korisnika
    By Inovator in forum Tele 2
    Odgovora: 2681
    Posljednji post: 29-10-2021, 07:12
  4. Peta mobilna mreža u Hrvatskoj BONBON !??
    By krokan in forum Bonbon
    Odgovora: 189
    Posljednji post: 04-10-2010, 15:35
  5. Peta mobilna mreža u Hrvatskoj BONBON !??
    By krokan in forum Usporedbe operatera # Novi operateri
    Odgovora: 67
    Posljednji post: 30-09-2010, 17:55

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove