Prije svega se ispričavam što ću biti malo đuži, ali kada ste po prvi put u nabavci "Digitalca", onda molim mali oprost.
Pregledavanjem ovog i drugih foruma, čitajući razne testove digitalaca došao
sam do još ne konačnog odgovora koji će aparat do kraja godine biti u mojim rukama. Odmah na početku tražio sam da "Digitalac" ima AA baterije, od NiMh do običnih i 5 Mp. Lista se je automatski smanjila (možda olakšala izbor?) između 7-8 modela. Canon A95, Casio QV-R51, Fuji E510, HP Photosmart 945,
Kodak CX7530, Pentax Optio S50, Samsung V50 i Sony DSC-W1. (Neka se ne uvrijede oni koji imaju aparate drugih proizvođača, Olympusa i dr.)
U biti najbitnije je znati namjenu tog aparata, a meni treba kao i za većinu nas da bude kompaktan i da stane u svaki malo veći džep za brzu upotrebu.
Koliko vidim od ovih nabrojanih modela svi su unutar ocjena 7-7,8. Svi su u cijenovnom razredu od 2.200 do 2.700 Kn. Svaki ima svoje mane i vrline, ali nekako malo odskaće Canon PowerShot A95. To nikako ne znači da je odluka donešena, jer da je tako ne bih pisao ovaj post. Radi tog sam spreman na sve komentare, iskustva, savjete(jer čovijek uči dok je živ) i vaša mišljenja o ovih 7-8 modela koje sam nabrojao. Jasno može doći u obzir i neki drugi model do max 3.000 Kn sa AA baterijama i 5 Mp.
Zašto AA baterije: 1. Jer već ima punjač i baterije (široka upotreba)
2. Loša iskustva sa specijalnim baterijama
Zašto 5 Mp: Mogućnost fotografije do A3 formata 30*42 cm.![]()
![]()

Odgovori uz citat
Bookmarks