Imam problem sa ip4, koji nikada nije JBkan , nakon stavljanja ios5.

Ne vidim stare slike ni video iako je memorija uredno zauzeta kao i prije, a čak mi je i slika lock screena ona stara iz photo galerije, tako da su slike očito još unutra. Sad kad uđem u photos automatski me izbaci a čak ni nove slike koje uslikam ne ostaju, tj ne mogu ih vidit. Iphone mi windowsi uopće ne prepoznaju kao removable disk tako da ne znam kako da dođem do starih slika...
Itunes mi pri kraju synca da kaže da "iphone could not be synced because sync session failed to finish". Imam backup prije instalacije iosa5 samo ne znam kako ga vratit. Da li da napravim restore možda ? Jel pri tom potezu gubim išta od slika/mp3, kontakata i slično ? za app, postavke i slično mi uopće nije bitno...
Inače zaboravih spomenut da je problem vjerovatno nastao jer je na samom kraju vraćanju starih podataka, nakon instalacije ios5, nestalo struje. Nakon toga nisam imao ništa "staro" osim poruka i kontakata ( i stare lock screen slike) ali kad sam ga poslije opet spojio sa itunes uredno nastavio sa procesom, tj vratio je mp3 i aplikacije ali ne i slike.

Šta radim, kako da vratim slike ? Restore ?