Jedini način je da slike obradiš. Odrežeš gornji ili donji dio slike tako da dobiješ format 16:9. Koliko sam vidio kod 5.1 Mpix slike idu automatski u 3:2 formatu, nije isto kao 16:9, ali je ipak bliže nego 4:3. Probaj to kako će izgledat.
Pozdrav! Friški sam, pa ako nešto zeznem nemojte uzeti za zlo! Ovako,imam Kodak z650 s kojim sam jako zadovoljan. Ali problem je u tome kad gledam slike na telki ( http://www.samsung.com/hr/consumer/t...ype=prd_detail ) koja je 16:9 imam crne rubove sa strane. kako to da izbjegnem? Predpostavljam drugim fotićem(možda širokokutnim)? Slika se ne može razvući preko cijelog ekrana, a i da se može to nije to jer su svi onda "mali i debeli"!!! Unaprijed se zahvaljujem!![]()
Jedini način je da slike obradiš. Odrežeš gornji ili donji dio slike tako da dobiješ format 16:9. Koliko sam vidio kod 5.1 Mpix slike idu automatski u 3:2 formatu, nije isto kao 16:9, ali je ipak bliže nego 4:3. Probaj to kako će izgledat.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Pogledaj u opcijama fotoaparata da li imaš opciju slikanja u widescreen formatu. Svi noviji fotoaparati sadrže tu postavku.
...ma i stariji fotoaparati imaju mogućnost slikanja u tzv. wide formatu - i moj sony S80 iz 2005. godine sadrži tu opciju...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Vrlo primamljivo, ali kad imaš cca 5GB slika, malo je obeshrabrujuće!Planiram uzet olympus SP-800UZ. Po pročitanom po netu nije loš omjer cijene i performansi.Jako mi se sviđa 14mpx i 30X ZOOM! Ima i wide slikanje. to znači da da je 16:9 ili? ako je, onda bi i crni rub trebao nestati, odnosno slika bi bila preko cijelog ekrana?
...ali jedna mi stvar nije jasna - ti samo zbog TV-a želiš takve slike? ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ne u potpunosti. Ali ima jedna slika u TV memoriji koja služi za kalibraciju slike. Kad ju prikaže slika je preko cijelog ekrana i totalno mi je nekako drugi doživljaj gledati tako nego kad je pola fali, a i velim da planiram uzeti SP800uz,pa već kad ga uzimam da ne bacam novce bez veze nego da mi je iskoristivost fotića i TV 100%! Malo mi to vuče na perfekcionizam, al to mi je valjda mana!
Bookmarks