Prikazujem rezultate 1 do 24 od 24

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2011
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OK, kao prvo i prvo, tablet nije mobitel, niti mobitel može biti tablet, jedino što tablet može imati funkciju poziva, no zbog svojih pregolemih dimenzija pozivi se mogu obavljati isključivo putem slušalica ili na razglas. Jedini tablet s kojeg se mogu obavljati pozivi kao da koristite mobitel jest Dell Streak, ali uzmite neku knjigu prosječne veličine, prislonite je na uho i sve bi vam trebalo biti jasno...

Zahvaljujući nesposobnjakovićima iz VIPnet-a, većina ljudi je uvjerena da su tableti veliki mobiteli, i to poglavito zahvaljujući tarifama koje nude uz njih.
    Naime, VIPnet-ovci nude isključivo voice tarife uz uređaje koje trenutno imaju u ponudi (Huawei S7 Tab i gore navedeni Samsung), pa ukoliko spadate u kategoriju zahtjevnijih mobile internet korisnika, već za tjedan-dva će te se naći sa 0 besplatnih MB-a na vašem računu i gomilom neiskorištenih bespl.minuta prema svim mrežama.

U T-mobile-u nude puno logičniju soluciju, Mobile Internet, znači isključivo data promet, čemu su ovakvi uređaji prvotno i namijenjeni, a ako se vratimo malo u prošlost primjetit ćete da vjerojatno prvi tablet na tržištu - Apple-ov Ipad, nema funkciju obavljanja tel.poziva, iako se radi o OS-u doslovce kopiranom iz I-phone-a, uz male preinake zbog svoje veličine, s toga je poruka jasna čemu bi tableti trebali služiti.

Dakle, ako baš želite taj tablet, uzmite ga sa Mobile internetom, jer Skype se vrlo lako da instalirati na svaki android OS koji dolazi sa tabletima koji su trenutno u ponudi u VIPnet-u i T-mobile-u.

Sto se tiče Galaxy Tab-a, uređaj je sasvim solidan, najveća prednost mu je Android 2.2 OS, golemi ekran zbog čega surfanje netom dobiva novu dimenziju, točnije dvije nove dimenzije, jer 2.2 OS (konačno) podržava Flash stranice. Ekran je izuzetno čvrst ( http://www.youtube.com/watch?v=_MeLijcyOt4 ), kapacitivan, što znači da podržava i multi touch 'tapkanje' po ekranu, baterija drži puno puno duže od konkurencije ( za usporedbu, Huawei S7 Tab na 3G-u izdrži 180 min, Samsung Galaxy bez problema 600 min), kamere (prednju i stražnju), koje su i više no solidne s obzirom da se radi o tablet uređaju. Da li se možete uopće zamisliti s tom ' knjigom' kako fotografirate nekog ili nešto? I tu dolazim do njegove jedne jedine mane- njegova veličina. Zbog prevelikih dimenzija ne može se nositi u hlačama, osim ako ne želite izgledati kao klaun na cesti, te ga je potrebno nositi u torbici. I upravo to, vam može dati konačni odgovor pri odabiru ovog uređaja, da li ste spremni nositi ovaj uređaj po principu bilo kuda - s torbom svuda?
    Ako ćete ga koristiti umjesto laptopa - DA.
    Ako ćete ga koristiti jer vam se jednostavno dopao - NE.

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo neki dan sam kupio ovo čudo i nisam nešto pretjerano oduševljen kako sam očekivao. Kad ga uzmeš u ruke, ne znaš što si uzeo, tablet ili mobitel. Baš je pravi mutant od uređaja i u početku djeluje nešto teži nego što izgleda i previše plastičan, ali čvrst. Ekran je solidan iako ne i odličan, poprilično se vide pikseli, ali kutevi gledanja i boje su super. Sunca nema već dva dana pa ga nisam mogao vani isprobati.

To bi bilo ukratko to, o Androidu neću ništa reći jer mi je ovo prvi uređaj s tim OS-om kojeg osobno posjedujem. Nije ništa posebno, prevelika prašina se diže oko toga. Ne znam je li normalno da u idleu troši oko 200 MB RAM-a? Toliko ne "pije" ni Windows XP...

Mislim da već imam i prvi hardverski problem, a to je vibra. U ovih par dana što ga imam mi se čini da je poprilično oslabila, jedva se osjeti, a nisam ništa mijenjao po postavkama. Morat ću to još ispitati jer mi se čini da je na izdisaju. Druga stvar je lag, na nekim mjestima baš zaštekava. Najčešće na izbornicima gdje se koristi kinetički scroll i kod otvaranja ponekih aplikacija. Valjda postoji neki fix za to.

= Citat = Izvorno postao slawen22 Pregledaj post
    U T-mobile-u nude puno logičniju soluciju, Mobile Internet, znači isključivo data promet, čemu su ovakvi uređaji prvotno i namijenjeni, a ako se vratimo malo u prošlost primjetit ćete da vjerojatno prvi tablet na tržištu - Apple-ov Ipad, nema funkciju obavljanja tel.poziva, iako se radi o OS-u doslovce kopiranom iz I-phone-a, uz male preinake zbog svoje veličine, s toga je poruka jasna čemu bi tableti trebali služiti.
    Da, T-Mobile je dobro to napravio, ali iPad nikako nije prvi tablet na tržištu. Tablet računala postoje već cijelo desetljeće, ako ne i više, a Apple je samo "ukrao" taj dizajn, malo prepakirao, ušminkao i eto nastade iPad. Nećemo dalje o njemu jer mu ovdje nikako nije mjesto.

Slične teme

1. Samsung galaxy i7500
    By Alustriel in forum Samsung
    Odgovora: 39
    Posljednji post: 17-05-2011, 11:38
  2. [Samsung Galaxy Tab]glasine
    By Vepar in forum Samsung
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 04-06-2010, 08:05
  3. Samsung Galaxy updateing to 1.6
    By ficocod5 in forum Samsung
    Odgovora: 1