Twitter je ažurirao Android verziju svojih mobilnih aplikacija.Najnovija inačica ima potpuno novo sučelje koje je više u skladu s Twitter aplikacijama za druge platforme, kao i neke dodatne funkcije. više o vijesti za twitter-android
Mobitel: HTC Desire
Aplikacije, igre, programi po redu;
3G Watchdog - Pas iliti aplikacija koja prati potrosnju mobilnog interneta
And Bible - Sveto pismo na hrvatskom, s mogucnoscu trazenja i zabiljezenja
AppInstaler - apk pomocu kojeg se instaliravaju druge aplikacije
Applanet - druga i bolja strana Marketa - Pirati s Kariba
Barcode Scanner - aplikacija za skeniranje kodova
DiskUsage - aplilacija putem koje gledam sto imam na mobitelu, pa izbrisem sto ne trebam. Npr., cesto puta uninstaliram odredjenu aplikaciju, ali na kartici ostane jos nesto, pa pogledam i izbrisem
Earth - Google Earth; identicno kao i na racunalu (pregledavanje, zumiranje, pregled zemlje, sve ostalo)
File Menager - aplikacija za uredjivanje razlicitih stvari na mobitelu, npr. ako trebam nesto premjestiti iz jedne mape u drugu, dopusta copy paste, sto je i puno lakse nego sve spajat na komp. Dopusta i razne precace, uredjivanje datoteka itd.
HRT TXT - Ime sve kaze. Radi se o nasoj verziji teletexta. Sve identicno kao i na tv - u.
iLightr Free - zgodna animacija upaljaca, prodati nekomu foru ako nema vatre
Liga de Futbol Profesional - aplikacija s kojom pratim rezultate Barce, znaci live rezultati, sve tekme. Mes que un club!
MSN Talk Pro - aplikacija za spajanje na Messenger, omogucuje chatanje, preuzimanje datoteka od druge osobe itd.
Navigon 3.5.3 - navigacija koju koristim. Brza, jednostavna. Za koji dan cu probati i Sygic Auru pa cu usporediti i vidjeti koja je bolja.
Pachee Gold - najkrace receno, igra Covjece, ne ljuti se
PES 2011 - Po meni najbolja nogometna simulacija za Android platformu (probao sam i Fifu i RealFootball)
Tank Hero - igra u kojoj igrate tenka i borite se u razl. nivoima sa razl. tenkovima te postajete Tenk heroj
Uno - kartaska igra vec dobro znana
Tetris - igra kojoj ime sve govori
TurboFly 3D - brza igra u kojoj ste vi brza letjelica i utrkujete se s drugim letjelicama u 22 razl. nivoa. Jedna od boljih igara na Desireu. Laka za igrati, a uzivancija.
Ringtone Maker - alat za rezanje pjesama i stvaranje svojih zvukova za pozive ili stovec
RockPlayer Universal - aplikacija za gledanje filmova, razl. videa, podrazava sve vazne formate, nase titlove (za slova sa kvacicama u Select encoding modeu podesite na windows 1250). Preporuke, stvarno roka ovaj plejer
Shazam - spojite se na net i putem ovog programa otkrijte pjesmu koja vam je toliko dobra, a ne znate joj ime. Odlicna apk, ali ne pronalazi nase pjesme, znaci samo strane.
Storage Usage - widget koji prikazuje koliko je ostalo interne te memorije na kartici
Tapatalk Pro - odlicna aplikacija za pracenje drugih foruma, pa tako i ovog
Tunee Music - u trazilicu upisete pjesmu i direktno ju skinete na mobitel, uz to mozete i vidjeti rijeci pjesme
Tv Droid - nasa aplikacija za pogledati si sto je npr. danas na tv - u
Video Downloader - aplikacija za skidanje i gledanje Youtube video materijala u visokoj kvaliteti
Widgetsoid - widget aplikacija za stavljanje razl. precaca na pozadinu, od baterije, temperature, zvuka, memorije, a sta sve ne.
Evo, ovo je sve sto koristim. Sve sto sam naveo, to i koristim u potpunosti. Mobitel mi nije rootan, ne stavljam svakojake gluposti na mobitel, vec iskljucivo ono sto mi treba. Na mobitelu imam jos blizu 50 MB interne memorije. Kad igricu prodjem, brisem ju i stavljam novu. Aplikacije koje su instalirane, instalirane su preko Marketa, Applaneta, Mobilism foruma i jos malo guglanja. Nadam se da sam nekomu pomogao jer citajuci ovaj forum i prativsi teme koje se ticu Android OS - a i HTC Desirea, i ja sam mnogo od vas naucio. Laku vam noc.
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
Twitter je ažurirao Android verziju svojih mobilnih aplikacija.Najnovija inačica ima potpuno novo sučelje koje je više u skladu s Twitter aplikacijama za druge platforme, kao i neke dodatne funkcije. više o vijesti za twitter-android
TeamViewer više nije beta,danas je izašla prva prava verzija (6.0.139) koju možete skinuti osim na marketu i na službenoj stranici.
![]()
Mobile Hidden Camera v2.0.245 Cracked
Requirements: Android
Overview: True spy camera and hidden camcorder in a single package.
Evo napokon sam isprobao i ovu aplikaciju i zadovoljan sam.
Aplikacija je namjenjena "tajnom" slikanju, znači da slikate ili snimate videe kad je ekran crn, tj. svi misle da je mob ugašen a vi samo jednim pritiskom na touch screen slikate.
Jedina je zamjerka što kada se ekran zacrni, on se ne ugasi potpuno, nego je osvjetljenje upaljeno, ali to se malo teže primjeti po danu.
Ovo je zadnja crackana verzija na Ipmartu, postoje i malo novije ali su još uvjek trial.
LINK DOWNLOAD
Preuzeto sa Ipmarta.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
HRCallerID
“HR Caller ID” omogućuje da saznate vlasnika nepoznatog broja jednostavnim unošenjem broja u aplikaciju.
Tako bi u skoroj budućnosti mogla ići reklama za “HR Caller ID”, vrlo jednostavnu i nadasve praktičnu aplikaciju koja je osvojila prvu nagradu u kategoriji “Prototip aplikacije” na natječaju “Budi kreaTivan” Hrvatskog Telekom.
Saznaj tko je s druge strane prije nego što se javiš!
Prikazuje ime i adresu pozivatelja odnosno pošiljatelja SMS poruke.
Trenutno su podržani brojevi iz hrvatskih T-Com i VIPnet mreža
Zahtjeva Internet vezu (3G ili Wifi)
Sučelje na hrvatskom i engleskom jeziku
Ručno pretraživanje imenika
HRCallerID radi na Android uredjajima (verzije 1.6 i više)
http://hotfile.com/dl/91421555/eb572...lerID.apk.html
Zadnji uredio nmrse : 25-02-2011 u 12:05
evo da predlozim jednu super apliakciju Android Assistant, ima je u marketu a sadrži sljedece:
-iskoristenost CPU-a i rama
-popis aktivnih procesa (user i sistem)
-POPIS PROCESA I ZA SVAKI KOLIKO TROŠI CPU-a RAMA I .:BATERIJE:. (odlicno da vidite koliko vam nepotrebne aplikacije trose bateriju i usporeavaju mob)
- mogucnos automatskog iskljucivanja nepotrebnih procesa u određenom intervalu !!!
- file manager
- i jos puno toga zanimljivo za pogledati
Za Dom spremni Cibajilj vjerni !!!
Evo par korisnih aplikacija koje ja koristim:
Advanced Hackers - SSH, Terminal, informacije o MAC adresama i tak sve na jednom mjestu
Alarm Clock Plus - dobar za mene alarm
arcMedia - jedini video player koji ima pre-buffering i koji kak treba pušta neke Divx/Xvid filmove
Bump - kucnete dva mobitela i šaljete što god hoćete između kucnutih mobitela
Compass - kad se zgubim
CurrentWidget - mjeri potrošnju baterije i podatke zapisuje u log na memorijsku te prikazuje rezultate u obliku charta
Custom Locale - omogućuje da postaviš engleski jezik i hrvatske ove fore...
Documents To Go - najbolji kreator i preglednik Office dokumenata (DOC, XLS, PPT i PDF)
Fart Machine -
Free Advanced Task Manager - brz, stabilan, nema funkciju Task Killera - baš ono što treba Froyo Androidu (Task Killeri destabiliziraju sustav i ne štede previše vijek baterije)
KeePassDroid - spremanje lozinki zaštićene enkripcijom, osobnim certifikatom i passwordom
Network Info II - mrežne informacije o IP, adresama, rutama, mrežama i slično.
OpenVPN Settings - za spajanje vpn putem OpenVPN protokola
Opera Mobile -
Penetrate - za penetraciju Thomson Speedtouch rutera kojima je ostavljen defaultni passkey
Photoshop Express - fora aplikacija za brzo sređivanje fotki
Remote Desktop Client - od nekog proizvođača - totalno fora
ROM Manager - zar trebam ovo spominjat
Root Explorer - najbolji File Manager za root korisnike - ima totalno sve osim File Associationsa
SetCPU - za overclockanje Androida sa profilima pod različitim uvjetima (npr. kad je baterija ispod 30 posto, 50 posto, kad se puni, kad je ekran ugašen, kad je temp. visoka itd.)
Skype - zar trebam nešto reć
SportyPal Pro - za vježbanje
Tapatalk Pro - za gledanje i postanje na hrpu foruma (ima i Cafe Mobil)
Terminal Emulator- obaveza za root korisnike
Traffic Counter - mjeri potrošnju prometa
Trambus - pregled tramvaja i autobusa u Zagrebu, kupovina karte, vozni red itd (koristi GPS)
tTorrent - za skidanje torrenata...nikad ne znaš kad može zatrebat
TubeMate - skidanje jubito filmića
Unrar Pro - otpakiravanje RAR fileova (i onih enkriptiranih)
WinAMP -
XDA - za praćenje i postanje na XDA-developers.com forum
Igre:
Angry Birds - ova igra treba dolazit sa Stock ROMom...ne znam ni jednog korisnika Androida koji nema tu igru
Bubble Burst - klon igre Bubble Breaker sa WM-a
Jewels -
Plasma Globe - e ovo je super...znate one kugle koje možete kupiti u Chipoteci...e to je ovo
SuperMario Land - hehe
Zombie, Run! - a ovo je super igra...igra koristi GPS da odredi tvoju poziciju na karti i trebaš doći do cilja da te Zombieji ne pojedu...brzina i količina zombieja je varijabilna (ima tri razine za svaki aspekt), a moguće je igrati i u timu...još samo fali da projicira zombije ispred tebe i eto, imamo holodeck![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
za sve one koji su se navukli na igricu Cut The Rope , napokon je izašla vezija za Android..
Jest da je Lite, al nadam se da će uskoro i full verzija stići
download
Moze za promjenu. Nije lose.
Ima ga na marketu.. free.
Par aplikacija bez kojih ne znam kako bih živio:
Plug In Launcher - Kod priključivanja telefona na punjač/USB/slušalice pokreće zadani program (npr kod priključivanja slušalica može sam pokrenuti fm radio). Sa novim updateom je dobio i mogućnost automatske promjene glasnoće zvuka (media) ovisno o tome jesu li slušalice priključene ili nisu
Screen On - Odabiru se aplikacije za koje telefon neće ulaziti u sleep mode
Smart rotator - Odabire se za koje aplikacije će disableati auto rotaciju ekrana. Aplikacija je nova pa joj fale neke stvari (npr. po defaultu svim aplikacijama disablea auto rotaciju)
Power Strip - Launcher kojemu se dodijeli neka tipka (dvostruki klik na home, dugi pritisak na search) i omogućava pokretanje aplikacija i korištenje widgeta bez izlaženja iz trenutne aplikacije
Thumb keyboard - tipkovnica sa nogucnoscu odabira velicine slova, tema i hrpu toga. Svakako preporuka. Imate ju na Applanetu.
Evo jedne igrice bez koje u zadnje vrijeme nemogu... Meni osobno je zakon....
http://www.appbrain.com/app/can-knoc...s.CanKnockdown
@postirkanac - tnx za preporuku, igrica je prezarazna
Od mene ide preporuka za Guerrilla Boba, zanimljiva igrica sa dojmljivom grafikom. Nije free al lako se nađe na ipmartu![]()
Make Your Clock Pro (Beta)
Make Your Clock Widget Beta
-aplikacija pomoću koje radite svoj sat/prognozu widget kakav želite
CurrentWidget - pokazuje kolko trenutno miliampera vuče vaš uređaj
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Regina 3D launcher
Fora launcher, ali previše 3d efekata čije tranzicije nepotrebno usporavaju akcije. Launcher radi super glatko, ali eye candy ruši brzinu korištenja. Također preloš način skrolanja među homescreenovima. Tko voli efekte uživat će!
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Jedna odlicna igra je Stupid Zombies.
Igra je kao Angry birds, samo sto ovdje nemate ptice i svinje koje gadjate, nego metke i zombije.
Cilj je sa sto manjim brojem metkom (koji se odbija od zida) ubiti sve zombije.
Na pocetku ce biti jako lagana igra, al kasnije je jako interesantna.
Besplatna je![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Vrlo korisna aplikacija ako vam je ugrađeni dailer u banani - Angel Dialer (link preko Marketa)
i dobra aplikacija koja zamjenjuje više njih ZDBox (link preko Marketa)
-prati internet promet
-prati stanje baterije
-ima task killer
-ima uninstaller
-ima Apps to SD (pokaže koje aplikacije mogu ići na SD a koje ne i iz programa ih prebacujete)
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Imam pitanje jedno - što se tiče skidanja aplikacija: forum.mobilism.org je dobro mjesto za naći razne aplikacije - ima li možda neko bolje ili pouzdanije mjesto od toga!?
Evo da spomenem koju zgodnu aplikaciju, korisnu...mogu se naći na forum.mobilism.org
Flip n Shake PRO - okreneš ekran moba za vrijeme razgovora i ostaviš na stol i automatski se uključi speakerphone, uzimanjem moba se gasi speakerphone. Za vrijeme idle rada okretanjem na ekran se pali silent mode i sl. opcije...shake, flip-up, flip-down...jako jednostavno a korisno.
RockPlayer - puna verzija bez onoga R
Total Recall - Snima razgovore u formatu AMR, 3GPP, MPEG4,WAV...imaju opcije snimanja A,B,C ...meni na x10 mini B radi odlično. Na A mi snima samo mene. Može automatski snimati sve razgovore, samo dolazne, odlazne, specificirane brojeve, ručno,...auto-uključivanje snimanja preko SMS-a...kada stigne sms određenog sadržaja - instrukcija kratka!
WiFi file explorer - Preko browsera i wlana pristupiti datotekama na mobitelu - zgodno i jednostavno!
Titanium Backup - nema potrebe komentirati...pogotovo u kombinaciji s Dropbox-om!!!
Svi koji žele imati na svom Android telefonu Sense 3.0 Lockscreen, našao sam rješenje. Agile Lock aplikacija.
Iako je još osobno nisam testirao, čitao sam da radi veoma dobro i brzo, te po videima mislim da ću je svakako isprobati![]()
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
HAK je neki dan izbacio svoju aplikaciju i za Android pa svima koji su često za volanom preporučam da je instaliraju...
https://market.android.com/details?id=com.infinum.hak
Probajte 1Mobile Market - zamjena za Applanet ili Blackmart. Cisto solidno. Preporuka.
Za sve kojima WLAN troši dosta baterije, preporučam instalaciju aplikacije Wifi Timeout. Znači, u opcijama WLAN-a namjestiti da se isključuje zajedno s ekranom, u Wifi Timeoutu namjestiti željeno vrijeme i rebootati mob. WLAN bi se sad trebao isključiti puno brže nego inače. Kod mene je tvornički 15 min što je definitivno previše.
https://market.android.com/details?i...le.wifitimeout
Možda nekome dobro dođe.
Developeri su modali Flash player za ARMv6 i ARMv7 mobove. Prema anketi oko 50% je uspješnost.
[UPDATED APP] FLASH PLAYER 10.2 FOR ARMv6 AND ARMv7 ANDROID PHONES
Adobe Flash Player 10.3 on ARMv6
Te, za one koji nisu rootali mob(a i one koji jesu) a htjeli bi promijenit status bar evo aplikacije:
Super Status Bar
Evo 2 aplikacije koje su me odusevile
WiFiKill (nema je vise na marketu, al je zato tu Google)
Aplikacija sluzi da "presjecete" vezu svima drugima koji su spojeni na WLAN i sebi naravno omogucite vecu brzinu.
TouchReTouch
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Bookmarks