Navodno Vip ima bazu IMEI brojeva sa SIM-lock statusom za svaki. Ako je isti otključan u Vipu, to se updejta u bazi. Takav info sam čuo i to je jedino logično objašnjenje ako ti Vip ikada odbije garanciju jer oni ne mogu drukčije dokazati da je mob otključan. Ali opet, to mi je sve klimavo jer mislim da bi ti samo Vip na taj način mogao poništiti garanciju (na osnovu SIM lock statusa), dok to ovlaštenom serviseru ne znači ama baš ništa. Osobno bih svaki mob koji kupim dekodirao i u slučaju problema preskakao operatera kao kariku u cijelom procesu te išao direktno na vrata ovlaštenom servisu.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Vip nije davatelj garancije (jamstva). Garanciju daje proizvođač/uvoznik/netko treći. Ovdje je to proizvođač – tvrtka HTC. Isto tako vip ne popravlja mobitele nego ih šalje u ovlašteni servis (govorim samo za HTC mobitele).
Nego znaš li možda mogu li ovi u ovlaštenom servisu znati da je mobitel otključan? Ima li HTC nešto kao servisni menu (sličan onom od SE) gdje bi se vidjelo da ga je netko otključavao? (mislim da znam odgovor ali trebam potvrdu)
Sve što si rekao za Vip znam i sam i naveo sam ga kao ekstremni primjer u slučaju da ti netko u cijeloj ovoj priči ipak može poništiti garanciju - to bi onda bili oni. Ali kao što si rekao, oni nemaju veze sa popravkom, samo su karika između kupca i servisa koju je moguće preskočiti.
Servisnog menua nema, a čisto sumnjam da se može na neki način utvrditi da li je kod unesen od strane Vipa ili treće osobe. Jedino provjerom nekakve baze kao što sam gore spomenuo.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Kupovina kodova preko neta nije moguća za Wildfire jer su debili iz VIP-a zakljucali svojim kodovima, jedino riješenje je promjena ROM-a ili ženidba od 500kn vip-u. Preporučam ovo prvo!
Nadam se...
Sutra bih trebao postat vlasnik wildfirea!
Iskreno, meni je i 300kn previše dat za unlock, ali ako nema druge... Mozda pređem na Vip jer T-mobile mi se več duže gadi.
nema vece face od Isusa
Jel ima sta novog u vezi unlocka ?
Evo prijatelj mi je baš govorio da čovje u Puli odkodorava bez problema HTCove uređaje za 150kn!
nema vece face od Isusa
Itko probo ovo:
http://www.freeulock.com/
ili ovaj program http://www.youtube.com/watch?v=T5W56...eature=related
?
Bookmarks