Dobro je, uspio sam. Nego sad me zanima kak da vidim jel mi apps idu ma karticu? Jer instalirao sam skype i interna mem mi se smanjila za par mb...
I zasto kad preko titaniumbckup obrisem app i dalje ju imam? Tk ne brise mi app
Huh... Kakve veze ima reparticioniranje kartice sa ROM-om i nandroid backupom?
Backupiras karticu, reparticioniras kako god hoces, vratis backup kartice. To je sva mudrost. Kakav nandroid...
A koji to "custom widgeti"? Sve je uglavnom sa Marketa...
Dobro je, uspio sam. Nego sad me zanima kak da vidim jel mi apps idu ma karticu? Jer instalirao sam skype i interna mem mi se smanjila za par mb...
I zasto kad preko titaniumbckup obrisem app i dalje ju imam? Tk ne brise mi app
Pitanje je jedino kako Leedroid odrađuje naknadno kreiranje ext particie. U pravilu bi trebalo ponovno preflešati rom nakoj particioniranja čime se nanovo pokreću skripte koje sve stave na svoje mjesto. Slično iskustvo sam imao s jednim gingerbread romom, reflash je sredio stvar. Ali naravno niš ne košta napraviti particiju i vidjeti što će biti.
Ups, malo kasno odgovaram...![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
A zašto nemogu obrisat nijednu aplikaciju putem titanum-a?
Piše da briše i da je obrisana, al ta aplikacija i dalje ostaje...
aplikacije tipa: footprints, stocks, car home i sl.
Jesi probao rebootati mobitel?
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
da, rebootam i opet sve ostaje
Kada si prvi put upalio Titanium, dozvolio si mu root access?
Probaj otići u Titanium - menu - preferences i uključi "chuck norris mode" pa probaj opet.
Ima root pristup i probao sam sad s chuck norrisom ali i dalje nemogu obrisat nijednu apli aplikaciju koju sam dobio s romom. Jedino sto sam uspio obrisat je compadss koji sam instalirao naknadno preko marketa.
Znaci rootao sam svoj htc desire sa unrevoked metodom i stavio sam custom rom (leedroid). Zanima me kako da vratim defaultni rom i unrootam mobitel? Znaci da bude na pocetnim postavkama?
Fleshanjem ruu roma. Imas sve o tome u temi o rootanju medju komentarima
skinuo RUU i kad ga pokusam pokrenut iz windowsa dobijem error:Code:RUU_Bravo_Froyo_HTC_WWE_2.29.405.5_Radio_32.49.00.32U_5.11.05.27_release_159811_signed
Error Code: -5001 : 0x80070002
Error Information:
>SetupNew\setup.cpp (142)
PAPP:
PVENDOR:
PGUID:
$
@Windows XP Service Pack 3 (2600)
IE Version: 8.0.6001.18702
Probaj pokrenut iz fastboota.
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
Koliko sam shvatio, ovu gresku javlja na windowsima a ne na mobitelu...
Mislio sam da pokrene ruu na kompu dok mu je mob u fastbootu.
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
I meni se isto desava sa desireo rotan kao kekovzu ! Prvo backup pa onda uninstal precrta ga uredno posle reboota vrati sve instalacije nazad ! Za sta sluzi wipe ?
@kekovz, milos:
Jel uspijete pokrenuti RUU.exe na kompu, dođete li do početnog ekrana gdje vas traži da spojite mob ispiše razna upozorenja i gdje počinje sam proces? Imate instaliran HTC Sync?
edit: kekovz, može biti da je nešto bilo koruptano kod skinutog fajla.
Zadnji uredio xlr : 14-03-2011 u 20:49
Uspio sam.
Izgleda da je bio problem u samoj RUU aplikaciji, da nešto nije valjalo s njom, iako mi nije jasno zašto jer sam ju skinuo sa shipped-roms
ovu koja radi sam skinuo odavde: http://www.multiupload.com/LEJCW182AH
inače sve je na mobu kao prije![]()
@ xlr: molio bi te za pomoć...na mom desire-u je HBOOT 0.93 sa SLCD ekranom kupljen kod VIP-a u 11. mjesec 2010. god...Danas sam ga pokušao rootat i kada pokrenem Unrevoked3 dođe mi do djela di piše: Waiting for system to settle (might be a minute)... i ne mrda dalje, nije mi se pojavio nikakav "Done"! Znaš li u čemu je problem?
Ako rootaš iz windowsa - vjerojatno u driverima. Malo guglam i neki kažu da jednostavno pustiš 5-10min, ili prekineš i nanovo pokreneš postupak.
Savjet: napravi isti postupak preko linuxa što sam pisao. Bar ćeš izolirati moguće probleme s driverima.
Evo uspio sam napokon...i to na laptopu sa Vistom na poslu...samo sad iman novi problem ne mogu napravit particije na SD kartici...koristim Gparted Live CD i nakon što napravim prvu (fat32) particiju ne dopušta mi da napravim drugu (ext4)...piše mi kao nešto da ne mogu imati dvije primarne particije...znam da te gnjavim, ali ako znaš išta o tome stvarno bi te molio pomoć!
Stavi ext kao logičku particiju, to bi trebalo biti to.
osobno imam class6 od adata 8gb i sasvim je ok 179kn tehnomax
Zadnji uredio hrky : 22-03-2011 u 15:11
Desire ROOT na Windowsima
Za root sam koristio:
Unrevoked 3.22
http://downloads.unrevoked.com/recov...sh_package.exe
HBOOT driveri
http://unrevoked.com/rootwiki/doku.p...driver_install
HTC Sync
http://www.htc.com/www/SupportViewNe...73&news_id=908
1.) Instalirajte HTC Sync, te ga obrisite ali ostavite "HTC BMP USB Driver" i "HTC Driver Installer" sa Add/Remove
(znaci obrisite samo HTC Sync i Adobe AIR)
2.) Skinite HBOOT USB Drivere, raspakirajte
3.) Ugasite mobitel te ga pokrenite u BOOTLOADER mod-u (drzite VOL - i POWER)
4.) Ustekajte mobitel u komp i kad vas pita za drivere oznacite raspakiran folder gdje su USB driveri
5.) Nakon instalacije drivera, odstekajte mobitel i resetirajte komp i REBOOTAJTE (BOOTLOADER > REBOOT) mobitel da se pokrene normalno
6.) U mobitelu ukljucite USB Debugging (Settings > Applications > Development > USB debugging)
7.) Na kompu pokrenite "reflash_package.exe" skinut sa unrevoked3 stranice
8.) Ustekajte mobitel i pomolite se
(iako sam prethodno instaliro USB drivere (4. korak) opet me pitalo za njih, samo ponovo odabere folder)
Mobitel ce se resetirati par puta, ne dirajte nista dok na unrevoked-u ne pise "Done."
Najbolje da pustite 10-15 min.
I ako je sve prošlo kak spada, mobitel je ROOT-an
U mome slučaju, ROOT-a sam dobio na Froyu 2.2
ROOT provjera (ClockWork recovery)
da bi provjerili ako ste uspiješno rootali mobitel ugasite mobitel, pokrenite BOOTLOADER (drzite VOL- i POWER tipku) pa uđite u RECOVERY, ako vam je sve zeleno i piše ClockworkMod Recovery onda imate root privilegije.
Još jedna bitna stvar, kad ste ušli Clockwork, više se ne potvrđuje sa POWER tipkom nego sa tipkom za slikanje (između tipke MENU i BACK).
Nisam odgovoran za eventualne pizdarije nastale radi korištenja ovog teksta!
Zadnji uredio Hrki87 : 02-04-2011 u 10:46
Tvoje upute su uvrštene u tutorial, tnx na djeljenju svojeg iskustva s ostatkom foruma
Ako netko misli da bi u tutorialima trebalo nešto izmjeniti/maknuti/ubaciti, slobodno recite ili me pingajte na PM pa ćemo to srediti.
Bookmarks