Znaci, ako imam WINXP ugašen mobitel palim tako da držim VOL DOWN + POWER ustekam u USB pa mi se pojavi USB_BOOTLOADER nakon toga skinem i instaliram USB drivere sa http://unrevoked.com/rootwiki/doku.p...driver_install pokrenem flash exe sa unrevoked stranice, nakon završetka REBOOT-am u HBOOTU? Dali je to pravilan postupak?
Ako uspješno rootam, što onda dalje, ugasim updejtove (da mi ne skine najnoviji android koji ne podržava root, treba napraviti neki backup??)
Zadnji uredio Hrki87 : 05-03-2011 u 13:13
da li se rootani mobiteli updateaju OTA ili ne
ja imam rootani ali nisam mijenjao ROM vec je na originalnom
samo sam prebacio sve na SD
Ne rootani se ne updateaju OTA.
.bez obzira sto nisam nista dirao po sofwareu
a da li ako ga unrootam onda bude radio OTA
ili koji je nacin kad izadje oficial upgrade na 2.3 da ga metnem
Kao što rabbit reče, rootani mobovi neće dobiti info o OTA updateu, ali ga možeš updejtati kada izađe službeni RUU update. Preflešaš ga i vraćaš se na gingerbread stock ROM bez roota...
Sam root ti neće ubrzati mob. Imaš u FAQ temi definiciju roota pa vidi što ti donosi. Ako ti je mob spor i sl. kreni od promjene launchera (Launcher Pro, AWD launcher, Go launcher...). Većina njih su puno brži i optimiziraniji od Sense lauchera. Minus je što s njima ne možeš koristiti HTC widgete. Probaj, procjeni, odluči. Ne treba ti root za ovo!
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
pozdrav, novi sam ovdje pa nisam bio siguran gdje da postavim ovo pitanje, ali nadam se da će ovdje biti netko sa korisnim savjetom. Dakle imam Desire nekih tjedan dana i jasno prezadovoljan sam međutim dvojim se oko rootanja. Danas sam vec bio na klik od samog procesa i rekao da mi je bolje da se jos malo raspitam pa evo zanima me može li mi rootanje desire-a ikako ubrzati rad samog uređaja, ono još ljepše kretanje među home-screenovima i appovima itd ili bi ga to moglo usporiti? Dalje isplati li mi se uopce rootati ga ako imam Froyo na njemu a zanimaju me vecinom vizualne promjene dakle oni custom ROM-ovi, teme i te stvari ako to s tim ima veze jer mi one stvari vezane za WiFi access pointove nisu tako bitne. I zadnje osim gubljenja garancije ima li ikakvih opasnosti od rootanja vezanih za t-mobile pretplatu ili daljnje updateanje Android softvera na 2.3 il sta vec dođe u budućnosti. Hvala unaprijed na odgovorima!
Nema veze, rootao si mob. Prema ovoj temi, info o updateu možda i dobiješ, ali ti proces updaea neće proći. I oni savjetuju RUU kao najbolji način flešanja updatea:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=864139
http://androidforums.com/desire-all-...date-fail.html
hvala xlr na odgovoru, možda sam u pitanju previše isticao važnost brzine, nije mi mob spor ali sam mislio ako može biti još brži zašto ne
pitao bih samo ako rootam mob i stavim custom ROM-ove hoce li oni biti sporiji od normalnog Sense-a? i je li realno rizik da nešto krene krivo velik?
A čuj, ovisi od ROMa do ROMa. Nema druge nego da probaš i vidišAko ubiješ mob, biti ćeš prvi na ovom forumu kojem je to pošlo za rukom. Oprez je potreban, ali u većini slučajeva postoji rješenje ako nešto zakaže. Oprez je nužan kod flešanja radija, ali ne vjerujem da ti to sada treba. Napravi nandroid, prati upute, pročitaj ovu temu, pročitaj temu odabranog ROMa na xda forumu i pomalo.
OK, ovo je ovdje malo off-topic. Ovo je tema o tome KAKO rootati, a ne ZASTO.
![]()
ispričavam se na off topicu, al et odlučio sam se na rootanje, sad se valjda necu proslavit kao prvi koji je to zeznuo![]()
Imam rootan desire zanima me sledece ako neko moze da stavi kako se brisu nepotrebne aplikacije pomocu titanium backupa ?
Molba za sto preciznije korak po korak
Hvala unapred
Za deinstalaciju aplikacija sa telefona je po meni Root explorer, samo pazi da ne deinstaliraš neke stvari koje su vezane jedna uz drugu. (primjerice email aplikacija ti je vezana uz gmail, pa ako je obrišeš znaš da ti neće raditi gmail) a za Titanium Backup imaš sve ovdje. Istina na engleskom, pa iskoristi google translator ako ti bolje odgovara prevedeno.
Instaliraš Titanium, dozvoliš mu root pristup, odeš na tab "backup/restore", nađeš i klikneš na app koji želiš obrisati, odabereš uninstall.
Poželjno je da prije brisanja napraviš backup iste aplikacije da ne bi bilo...
Hm, Email nije vezan ni za što jer ga redovito brišem iz romaTakođer još masu drugih appova, čak i gtalk za kojeg mnogi kažu da je vezan za market. Nisam primjetio. Ali svakako treba biti oprezan i ako nisi siguran proguglati prije brisanja
Jos jedno pitanje kako uraditi update roma na root desire ? Posto sam procitao da oficijalni ne moze.
Hvala jos jednom
instalirao sam leedroid ali nisam napravio particioniranje kartice i sad imam slobodno 20mb interne memorije samo
naknadno se nemoze particionirat jel?
moram vratit nandroid backup, particionirat karticu pa onda opet stavit leedroid?
i dajte mi recite od kud se skidaju ti custom widgeti?
Huh... Kakve veze ima reparticioniranje kartice sa ROM-om i nandroid backupom?
Backupiras karticu, reparticioniras kako god hoces, vratis backup kartice. To je sva mudrost. Kakav nandroid...
A koji to "custom widgeti"? Sve je uglavnom sa Marketa...
Dobro je, uspio sam. Nego sad me zanima kak da vidim jel mi apps idu ma karticu? Jer instalirao sam skype i interna mem mi se smanjila za par mb...
I zasto kad preko titaniumbckup obrisem app i dalje ju imam? Tk ne brise mi app
Pitanje je jedino kako Leedroid odrađuje naknadno kreiranje ext particie. U pravilu bi trebalo ponovno preflešati rom nakoj particioniranja čime se nanovo pokreću skripte koje sve stave na svoje mjesto. Slično iskustvo sam imao s jednim gingerbread romom, reflash je sredio stvar. Ali naravno niš ne košta napraviti particiju i vidjeti što će biti.
Ups, malo kasno odgovaram...![]()
A zašto nemogu obrisat nijednu aplikaciju putem titanum-a?
Piše da briše i da je obrisana, al ta aplikacija i dalje ostaje...
aplikacije tipa: footprints, stocks, car home i sl.
Bookmarks