Ako je ROM uredno linkao EXT particiju, ne bi smio imati tih problema. S druge strane, ako si na frendovom mobu instalirao puno i previše appova i jednostavno potrošio svu internu memoriju - problem je očigledan.
Nemam pojma kako taj ROM radi pa ili pričekaj nekog tko ga je koristio ili se obrati developeru... Teško je ovako napamet išta reći jer fali informacija, a kako većina tih Sense ROMova ima milijon i jedan zahtjev, sâm troubleshooting je muka isusova jer toliko stvari može krenuti krivo da netko bez iskustva jednostavno ne zna i ne može pribaviti sve te informacije.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nope, ograđujem se od toga jer ima dosta faktora koji mogu krenuti krivo počevši od setupa tvog kompa i samih drivera pa do tvojeg poznavanja tematike. Negdje moram podvući crtu, a to je s-off i petljanje s njim, sorry.
Što ne znači da se neće naći netko drugi voljan da ti pomogne.
Ok, ali hboot je moguće flashati i kroz recovery, ako sam dobro shvatio? Istom metodom kao i flashanje bilo kojeg drugog zip fajla?
Nažalost krivo si shvatio. Hboot se flasha samo putem fastboota, a to može biti odrađeno spajanjem moba na komp i direktnim flešanjem imagea preko fastboot komandi ili putem 3rd party aplikacija poput tog Flashera. Drugi način je skidanje onog zipa i flešanjem iz bootloadera kao PB99IMG.zip fajl. Topli savjet - prouči još malo kako to sve ide dok ne budeš siguran što radiš.
Pozzdrav, eo nakon godinu i nesto crko mi je zvucnik na desireu i moramo na servisKrenuo sam po uputama za unroot i skidanje soffa al svaki put zasteka sa stavljanjem novog rru-a. Dakle napravio sam downgrade hboota po zadanim uputama, skinuo rru i pokrenuo instalaciju i svaki put faila dok piše waiting for bootloader, i onda izbaci error da je problem u komunikaciji moba i kompa. Provo više puta i sa drugim rru-om, al opet isto. bio bi zahvalan ako ko ima koji savjet? Dali bi pomoglo ako bi skinuo .zip rrua i instaliro ga direkt sa sd kartice? Tj. dali na kraju dobijem isto ko da sam instaliro preko .exe ? Provjerio sam na win. sve drivere i sve je tamo.
Zahvaljujem na pomoci![]()
LP.
A čuj, metoda sa PB99IMG.zip-om isključuje mogućnost neispravnog usb kabla, drivera itd... Sam zaključi isplati li se probati. Inače obje metode rade istu stvar.
PRatio sam neki soj instinkt i instaliro neki gignger based rom tj. maknuo miui pokrenuo rru exe i sve odradio :S Sad mogu na servis... XD Hvala na savjetima i sorry na gnjavazi![]()
Može li jedno glupo pitanje: Imam PVT4 Desire, rootan revolutionary metodom. Instalirao custom ROM Cool ACES v5.0, medjutim, ostalo samo 80kB prostora za instalaciju programa. S toga sam vratio na 2.3.3. "oficijelni" Gingerbread. Ostao mi je HBOOT verzija 6.09.xxx i S-OFF. Mogu li sada samo instalirati drugi ROM, ili moram ponoviti proceduru root-anja? Tnx
Nije bitan root koliko custom recovery. Ako ti je ostao recovery (CWM, AmonRa...) onda samo flesaj. Ako ti je rekovery prebrisan onda je flesaj putem fastboota.
Izgleda da je prebrisan, jer kad uđem u recovery mode samo dobijem crveni trokut sa uskličnikom. U fastboot meniju imam samo opcije: bootloader, reboot, reboot bootloader i power down. Šta god da odaberem, ništa specijalno se ne desi, odnosno vrati me na prethodni screen. Moram li ponovo radit revolutionary metodu ili šta?
Zadnji uredio Chris75 : 19-01-2012 u 12:13
Aha, flešao si službeni GB u exe formatu preko Windowsa?
Koliko sam skužio tebi je ostao S-OFF... Također ako ne griješim, Revolutionary metoda više ne uključuje i flešanje recovery konzole (neka me netko ispravi)... Ako na kompu imaš uredno sređen ADB i možeš koristiti ADB komande, recovery možeš flešati kroz fastboot (S-OFF ti je osigurao tu mogućnost).
Nemam info dal bi ti Unrevoked mogao pomoći, ili Revolutionary jer mislim da sam negdje vidio kako su izbacili flešanje recoveryja iz svog alata.
Pričekaj nekog drugog s odgovorom.
Tako je...u pravu si. Ne mogu više flashati sa Revolutionary, jer beta key nema za HBOOT 6.09.1002 verziju. A nemam više ni Revolutionary recovery conzole da instaliram zip ROM. ADB nemam (vjerujem da je to neki developer software), vjerojatno mogu kroz ADB konzolu instalirati ovaj isti revolutionary ponovo. Čekam odgovor od bilo koga po ovom pitanju.
Tebi ne treba revolutionary jer ga jos uvijek imas - i sam si rekao da ti pise s-off i 6.09 hboot. U bootloaderu ti sigurno jos stoji natpis revolutionary.
Tvoj mob ima s-off jer je isti zasticen od flesanja drugih verzija hboota. Pitanje je samo kako najlakse vratiti recovery jer si ga obrisao flesanjem tog gingerbreada.
Najlakse je putem fastboota, a za to trebas skinuti adb sdk i drivere. ako ti je to prekomplicirano, mozda netko zna laksi nacin...
Ništa nije prekomplicirano.. Samo me malo uputi u ADB?!? i proceduru, ako ti je poznato (Ili ako imaš link). Skinuo sam Android SDK Manager (izgleda da nije to to). Hvala unaprijed.
P.S. Uredno instalirao ADB v.1.0.26 i pokrenuo u cmd-u. Imaš li postupak recovery-ja za Revolutionary?
EDIT:
U ADB-u ima brdo naredbi pa ne znam kako da vratim Revolutionary?
Zadnji uredio ravilov : 23-01-2012 u 15:09
Još jednom ti govorim, tebi ne treba Revolutionary već recovery konzola. Ono, razlika je nebo i zemlja. Ne znam što ti smatraš pod Revolutionaryjem, ali krivo se izražavaš i imam dojam da me ne slušaš ili ne razumiješ.
Pod uvjetom da si skinuo ovaj SDK i da ti je instalacija prošla uredno trebao bi moći prepoznati svoj mob kada ga spojiš na PC. Prebaci mob u debugging mode, spoji na komp, u konzoli naredbom "adb devices" trebaš vidjeti serijski broj svog moba:
http://www.androidguys.com/wp-conten...1/devices2.jpg
Ako se ne snalaziš guglaj "how to set up ADB" ili sl., to je već dobro prožvakana tema.
Ako te ADB sluša, onda se trebaš prebaciti u fastboot naredbom "adb reboot-bootloader". Mob će se resetirati pa pričekaj bijeli ekran.
Nakon toga provjeravaš da li ti komp vidi mob sa "fastboot devices". Više ne radiš s ADB nego sa fastboot naredbama (mob ti treba biti u bootloaderu/fastbootu).
http://android.jpn.org/images/rootac...ot_devices.jpg
Ako te i fastboot sluša kako treba, onda ovdje skini .img od recovery konzole, sejvaj negdje na disk, provjeri MD5 checksum i u fastbootu upiši "fastboot flash recovery c:\recovery.img" gdje umjesto ovog kurziva upisuješ path i ime prethodno sejvanog .img-a.
Primjer: http://androidmike.com/images/how-to...t-fastboot.jpg
Popis fastboot naredbi:
http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Fastboot
Popis ADB naredbi (ovdje ih nećeš koristiti, ali dobro ti dođe malo predznanja):
http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/ADB
Ako se i dalje ne snalaziš, jbgaBarem tutoriala po netu ne manjka, ova tema je već toliko puta obrađena da spada u temeljno predznanje kada se upuštaš u flešanje raznih romova itd. Kada sve metode zakažu mob uvijek možeš oživiti preko ADBa/fastboota, a to mnogi ne cijene jer im konzola i hrpa teksta izgledaju neprivlačno.
Citam cjeli dan tutoriale i uputstva kako rotat desire i sto vise citam , sve skupa mi je manje jasno. Takodjer sam citao xlr-ove napise sa prvih nekoliko postova ove teme. Ima toliko termina i naziva da vise neznam sto je sto i kojim redosljedom krenuti. Koliko u traje u praksi cjela procedura? Kako bi to trebalo izgledat? Meni logika savjetuje da za pocetak sa nekom aplikacijom sa marketa trebam napraviti backup poruka, kontakata, aplikacija i iskopirati sadrzaj SD kartie na HDD. Tako sam valjda pospremio na sigurno sve sto mi treba. Nokon toga ide rootanje moba. To odradim sa ovime http://downloads.unrevoked.com/recov...sh_package.exe? Ili postoji neki drugi bolji za root? Rotanjem sam dobio full pristup cjelom telefonu. Nakon toga ubacim neki custom rom. Cuo sam da se najvise spominje CM9. Kad je ubacivanje gotovo, restartam mob i pomalo vratim backup natrag. Jel to tako ide ili je malo kompleksnije? Molio bi nekoga tko je odradio proceduru da mi malo pojasni.
Zadnji uredio ravilov : 10-02-2012 u 01:26
Sve sam uradio do koraka za FASTBOOT. Kada upišem "fastboot flash recovery c:\recovery.img" javi mi: "fastboot" is not recognized as internal or external command, operable program or batch mode. Mobitel je u FASTBOOT USB.
Sorry, skonto: treba prekopirati fastboot.exe u folder. Sve odrađeno, puno ti hvala!!!!![]()
Zadnji uredio Chris75 : 10-02-2012 u 11:35
mucim se oko nalaska nekog roma za svoj desire....ne zelim raditi s-off jer nisam bas siguran u to...
naso sam si neki rom koji mislim da nije zahjevan kod instalacije i da je ok
http://forum.xda-developers.com/show...54435&page=203
moli bih nekog tko ga je imo da mi kaze da je sve ok s njim....
skinem taj rom, skinem radio koji mi pise, napravim wipe, formatiram particiju,flasham radio, flasham rom i to je to? Ovo pitam da budem siguran da nesto nisam izostavio....
Taj rom se nije updejtao godinu dana, zaboravi na njega. Imaš temu o Desire romovima pa baci oko koji se najčešće spominju, pronađi ih na xda i vidi kako izgledaju te da li ti se sviđaju. S-off nije nužan, treba ti samo root i onda ispratiš onih nekoliko koraka opisanih u tutorialu. Prije svega napravi nandroid, a kasnije šta bude bude.
Postoji li neki ROM za Desire slican originalnom i da ima A2SD.
Imam rootan Desire s gingervillianom 3.3 već nekoliko mjeseci. Kada sam rootao mobitel nisam stavljao drugi radio rom jer nije bilo potrebe. Sada želi flashat custom rom za koji se preporuča noviji radio te me zanima mogu li to normalno napraviti iako prije nisam. Inače potreban mi je official radio 5.17.05.23 kojeg sam našao na xda forumu ali nisam našao jeli taj radio kompatibilan s mojim mobitelom(pretpostavljam da su svi official radio romovi kompatibilni dok god nisu cdma, ispravite me ako griješim)
Dovoljno je da si na bilo kojem 5.xxx radiju, ali ako želiš flešati to radiš kao što je opisano u 8. postu. Tamo ti je i izvor radio romova za GSM Desire.
pozdrav
nadam se da cete mi moci pomoci
imam desire, rootan, s-off (revolutionary, nista ostalo nije prolazilo) na kojem je CM 7.1. kako je izasao cm 7.2 naivno sam ga isao skinuti direktno iz ROM managera na mobu i nesto je ponudio a prst je bio brzi od oka pa je prvo skinuo i flesao novi Clockwork Mod (5.0.2.0) i sad ne mogu u recovery. u bootloaderu uredno gore pise revolutionary ali ne ulazi mi u recovery (samo na sekundu pokaze ikonu androida i vrati na prijasnji ekran) pa nisam siguran sto tocno trebam napraviti da vratim staro stanje.
unaprijed zahvaljujem...
sorry, lazna uzbuna.
Rom manager ga nije flashao kako treba. probao sam ponovno i sad radi. znaci ostaje sve kao i prije samo je novi recovery (ClockworkMod v5.0.2.0)
uf![]()
Zadnji uredio skeeve : 10-04-2012 u 09:11
Pozdrav. Za sve kojima na Desire sa 2.2 javlja prilikom rootanja " error - firmware too new " u procesu rootanja, nemojte misliti da je to zbog neke vaše greške nego kada program izbaci tu grešku, uđite u app manager i unninstalirajte Zysploit i rootajte sa verzijom 3.21 (http://downloads.unrevoked.com/recov...sh_package.exe je link na koji kliknete na stranici) link (ima 25.7 MB a ne 27.4MB kao verzija 3.22). Malo ju je teže naći ali meni je radila. Nisam probao odmah rootati sa verzijom 3.21 pa može biti da ako odmah s njom krenete da se neće desiti error a ako se javi samo uninstalirajte Zysploit.
Bookmarks