pa ovako
-prepostavljam da si vip-ov korisnik i da ces iphone morat koristiti unlockane i normalno jailbreak-ane,pa idemo od te prepostavke.
Ako vec moras birat između iphone 3gs i 4 onda izaberi na temelju cijene jer ga ocigledno ne budes uzimo u t-mobile-u (ako budes onda bez razmisljanja iphone 4) inace ce te okvirno iphone 3gs kostat preko oglasnika oko 2000 - 2500 kn (ovisi o modelu,starosti itd.) a iphone 4 oko 3500 - 4000 kn pa nadalje.Što dobis sa jednim a što dobis sa drugim onako prepostavaljam da znas jedina prednost nasparam htc-ove dvojce je u tome što je malo bolje po meni sređen taj ios4 i mnoštvo opreme (što kineske a što kvalitetnije od firmi koje su se specijalizirale za iphone tj.za proizvode sa znakom apple) jedini gubitak je to što iphone u jednom i drugom slucaju mora biti unlockan i jailbreak-an a ako planiraš prec na t-mobile pa s time i kupiti navigacijski orginalni softver onda nema brige jer inace jailbreak/unlock radi ali moraš uvijek cekat da ga naprave za noviju verziju softvera pa nesmijes nadogradivat itd. a da negovorim o silnom trudu koji ulaže apple da se zaustave takve radnje.
HTC HD2 - jedinu prednost vidim u velicini ekrana,jer sve ostalo na njemu je pomalo zastarjelo (ovdje govorimo o softveru) s obzirom na najavljen dolazak novije wm platforme ali s njim bi ti bio najlakši prelaz s obzirom da imaš SE x1 - po mom bolji je htd desire.
HTC Desire - trenutno najpopularniji smartphone uređaj,ima isto dosta veliki ekran,android platformu i to 2.2 (froyo),možeš stavljat crack-ane aplikacije i nisi toliko ovisan o samom softveru kao na ios4 i da se naci dosta dodatne opreme
- ukratko -
- sa hd2 - doslovno prelazis sa magarca na magarca (tj.nista novog neces dobit osim htc sens-a i veceg ekrana)
- sa iPhone 3gs/4 neces pogrijesiti ali si jako ovisan o samom procesu unlock-a/jailbreak-a (nije to veliki problem ali ti može zadati glavobolje),navigacija je dobra i ima dosta dobrih programa,samo kod njega ti uvjek vrijedi pravilo ili ti se svidi ili ne
- sa Desire-om neces definitivno pogrjesiti,cijena preko oglasnika ce mu padati jer ih je sad vip poceo zakljucavati i omjer dobivenog i uloženog je na njegovoj strani,meni osbno nije bas sjela android platforma tako da sam se ja odlucio na iPhone 4 (pošto sam imo 3g/3gs i cisto su dobro obavljali moje svakodnevne potrebe) a HTC desire ostaje u dobrom sjecanju.

Bookmarks