<offtopic>
@xlr,
To je OK ako si stvarno placen.
</offtopic>
<offtopic>
@xlr,
To je OK ako si stvarno placen.
</offtopic>
Znači OD nema HTC sense. Šteta to mi je skroz dobar dodatak OS-u, neću reći da sam zbog njega i uzeo mob ali je zgodno.
Šteta.
Znači LeDroid ili DeFrost, hm
Ni Defrost nema Sense.
Sense suxa nakon što probaš vanillu
@rav:![]()
Zadnji uredio xlr : 10-09-2010 u 11:17
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ispravite me ako griješim. Sad kad imam nandroid backup mogu se zahebavat sa svim šta oću jer ako napravim restore vraćam se na svoj sadašnji rootani oriđiđi 2.1 os?
Sa titanijumom backupiram kontakte(people), poruke, kalendar i sl.
Točno.
Jedino u što nisam 100% siguran (jbga, nisam to još isprobao), mislim da radio verzija ne ulazi u nandroid backup. I probaj ne ubiti mob flešanjem radija. Neznam kako se greške u flešanju radija manifestiraju na funkcioniranje moba, tj hoćeš li nakon toga biti u mogućnosti ući u recovery ili ne![]()
Ok, hvala.
Najbolje skinuti negdi trenutni radio (baseband 32.30.00.28U_4.05.00.11) i skupa sa backup fileovima držat na PC-u.
Tocno, radio nije dio nandroid backupa, kao ni SPL/HBOOT, a isto tako nije ni recovery ni splash ni jos par particija.
Osim toga, ne mozes raditi bas bilo sta cega se sjetis - na nekim uredjajima neke kombinacije komponenti znaju biti fatalne (npr. na G1 - stari radio + novi/custom SPL = brickan telefon). Isto tako, flashanjem nekih odredjenih ROM-ova (najcesce originalnih) je moguce izgubiti root koji se nece vratiti vracanjem nandroid backupa, nego je telefon potrebno ponovno rootati.
Mislim da "zeznuti" radio ne bi trebao utjecat na recovery, ali nisam 100% za ovo...
Zadnji uredio ravilov : 10-09-2010 u 16:58
ako sam ja napravio nandroid backup, i nakon toga formatirao sd karticu...kako mogu maknut rom??
Flešanjem službenog RUU ROM-a vraćaš se na službeni HTC ROM (brišeš stari hboot, radio, ROM, recovery, a možda još ponešto).
znaci ja moram nac taj sluzbeni htc rom, i onda njega flesat kao svaki drugi rom?
a ako bi isao sad stavit neki drugi rom, onda idem na wipe i njega flesam kao sta sam i ovaj?
i jos jedno pitanje...u slucaju da napravim wipe svega, da formatiram karticu i sve i vratim uredaj na tvornicke postavke, sto ce se onda dogodit?
hvala
RUU ROM-ovi su u .exe formatu i pokreću se sa kompa, ali neznam koja je procedura flešanja. Također, ako imaš SLCD Desire, pazi da skineš RUU koji je namjenjen za tvoj mob. Ako skineš krivi, dobit ćeš brickan ekran zbog krive verzije hboota.
Nakon RUU ide prvo root i cijela procedura oko toga, pa tek onda wipe, flešanje customa itd.a ako bi isao sad stavit neki drugi rom, onda idem na wipe i njega flesam kao sta sam i ovaj?
Dobiješ mob kao onaj dan kad si ga izvadio iz kutije sa verzijom ROM-a koji si prethodno flešao (bilo RUU ili custom)i jos jedno pitanje...u slucaju da napravim wipe svega, da formatiram karticu i sve i vratim uredaj na tvornicke postavke, sto ce se onda dogodit?
hvala
Kompletan wipe briše samo podatke, ne ROM. Root ti isto ostaje.
Uhh, pa pretpostavi malo logicki...
Da, svaki ROM se stavlja na isti nacin, iz recoveryja.
Ako napravis format kartice, wipe svega, vracanje na tvornicke postavke... Bootat ce se ROM koji si zadnji flashao, ocigledno. Sto bi se drugo bootalo?
Evo, jucer sam presao sa LeeDroida na OD, i prvo kaj mogu zamjenit je problem sa WLANom.
Tj. ne prepoznaje mi vise mrezu
iPod/iPhone i komp normalno prepoznaje moju mrezu, no jedino Desire nece.
Neznam dali je to do ROM-a ili novog radio filea :S
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Full wipe?
Wifi settings - klikni tipku menu i uđi u Advanced - regulatory domain - uključi da ti skenira 14 kanala.
Nisam još probao 4.0.13 jer volim pričekati malo reakcije drugih ljudi, jbga, ziheraš![]()
Proradilo
No to mi se prije nije dogadalo na prijasnjim verzijama OD-a.
Ja sam isto na v4.10, i ja cekam jos![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Prema komentarima izgleda da 4.0.13 ima problema sa audio notifikacijama. Mah, čekam 4.1 koja će valjda biti vrijedna novog flešanja i donijeti neke novosti. Nekako mi se više ne da eksperimentirati kad mi ništa ne fali.
Otkad je ispravljen onaj bug sa optičkim trakpadom, imam filing da isti puno bolje radi nego prijeSvaki swipe shvati. Prije (stock ROM i starije OD verzije) je u mom slučaju bio praktički neupotrebljiv. Mnogi su se žalili na to po netu... Ma ne diram više ništa!
![]()
Isti vrag, na kraju ćeš opet završiti u recoveryju i tražiti taj zip koji si netom prije skinuo preko updejtera. Ako ništa ne brišeš iz zipa prije flešanja, slobodno koristi OTA. Ja pobrišem neke gluposti prije flešanja pa volim staru metodu![]()
evo sad upravo sam vidio da je kwbr poćeo radit romove za desire... radio je izvrsne romove za hd pa za hd2... ova vijest će sigurno neke razveselit
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=780450
Poceo mi se u zadnje vrijeme rusit Desire na OD 4.0.10
Jednostavno se zblesira, tako stoji 30-ak sek, i onda se ugasi, i kao ide se rebootat i onda stane 30 min na onim android slovima...
Moram mu izvadit bateriju pa ponovo ubacit da se moze normalno upalit mob :/
dali ja mogu dignut mhz ili to ovisi o samom romu???
Zadnja dva dana sam za svoj gušt napravio test trajanja baterije pri konstantno upajenom wifiju i 3Gu - razlike baš i nema. 2G nisam probao, ali tu bi trebalo biti razlike...
Uglavnom, ako koga zanima, evo rezultata. Neznam koliko su usporedivi sa stock ROMom pa ću ih staviti ovdje među custom:
http://www.pohrani.com/?2g/fD/2McdIfhv/untitled-1.jpg
Aplikacija je Juice plotter.
Linija se sastoji od 3 paralelne boje:
srednja glavna linija prikazuje temperaturu baterije (najčešće je zelena, nekada je žuta i crvena)
gornja linija (cijan) prikazuje kada je display aktivan
donja linija prikazuje aktivnu data konekciju (crvena je wifi, žuta 3G)
Na slici su prikazana 2 dana, tj dva ciklusa pražnjenja. U oba slučaja je prosjek opadanja baterije uz aktivnu data konekciju oko 2% po satu što uopće nije loše. Juice defenderom sam tu brojku uspio navući na 1% u sat vremena, ali tada je mob za moje potrebe praktički "neupotrebljiv". Preko noći su ugašene sve konekcije, ali mob NIJE u airplane modu. Prosjek opadanja baterije je 4% u 8 sati - sića.
Prosječno trajanje baterije: 26-27h (u prvom danu sam mob spojio na punjač dok je imao nekih 7-8%, mogao je izgurati još koji sat)
Setup:
OD v4.0.10
Zadnji radio 5.10.05.23
Upaljen svi syncovi: seesmic svakih 5min, push mail, RSS svakih 1h, i oni defaultni kalendar, imenik i google taskovi, prognoza svakih 4-5h.
GPS slabo koristim, ali negdje tokom tog vremena sam napravio par 5minutnih spajanja na GPS. Šteta pa se to ne prikazuje u grafu.
Surfam povremeno, recimo 1h dnevno, ali to budu sessionu od po 5-10min svakih par sati. Tada je i potrošnja baterije veća pa se ti padovi vide na grafu.
Ovaj setup je nadam se neko mjerilo jer nimalo ne štedim mob, što jest jest. Kupio sam ga da me služi
Zaključak:
Na stock Eclairu ovo nikad nisam mogao postići, a Juice defender me previše ograničava, makar s njim bez problema postižem autonomiju od 30ak sati, skoro dan i polU svakom slučaju, aplikacija je korisna, ali imam osjećaj da bi se uz njeno korištenje autonomija trebala malo više povećati.
Bookmarks