Da to sam procitao, al evo npr. ja imam Leedroid 2.0a A2sd, i sada zelim staviti A2SD*, e sada koliko sam skuzio, prvo trebam formatirati karticu preko rom managera pa da mi napravi ext3 pa onda staviti na karticu Leedroid 2.0a A2sd+ i flashati ga?
Da to sam procitao, al evo npr. ja imam Leedroid 2.0a A2sd, i sada zelim staviti A2SD*, e sada koliko sam skuzio, prvo trebam formatirati karticu preko rom managera pa da mi napravi ext3 pa onda staviti na karticu Leedroid 2.0a A2sd+ i flashati ga?
Bok! Imam pitanje vezano uz Oxygen 2.3.2 ROM. Naime, od ove posljednje verzije, ovaj ROM više ne podržava FM Radio. Pošto slušam radio, ima li kakav zip da se fleša Radio aplikacija pa da mogu slušati radio? Hvala
Sam sebi si dao odgovor.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nemas ti sto premjestati sa a2sd+, nije to genericki aps2sd iz froyo-a. Ovdje sustav sam aplikacije instalira na ext particiju.
Ima netko zadnji AmonRA recovery (1.7.0.1) u update.zip formatu, znači ne image? Gledam po službenim temama na da, ali ne nalazim u zip formatu... Hvala.
Dal je napravljen custom ROM da ima hrvatski meni...
Recovery img se fleša iz terminala (flash_recovery naredba, afaik), ali ne treba mi to jer imam već Clockwork. Kad flešaš recovery koji je u update.zipu ponaša se kao da si ga loadirao preko postojećeg recoveryja i gubi se nakon reboota - nije trajan. Htio bi paralelno uz "zapečeni" Clockwork imati i AmonRA pa da ga mogu loadirati kad poželim. Ne pitaj zašto, neki moji fetiši![]()
imam trenutno leedroid rom...i sad sam skuzio da mi pinch to zoom ne radi...dali je to do roma, ili se moze mozda negdje "multitouch" iskljucit???hvala
ipak radi...samo je bio potreban restart :-)...
Pitanje za xlr-a.
Pošto planiram fleshati OpenDesire ROM (ovaj iz tvog sig-a) imam par pitanja:
- ovo mi je prvi custom ROM da li trebam u recovery-u napravit wipe (nandroid backup sam maloprije odradio) pa nakon uspješnog flashiranja radija pa roma napravit restore backup-a, ili može bez wipea odma na živo?
- da li izlaze OTA update-i za ovaj ROM ili treba pratiti odgovarajuću temu na xda pa skidati zadnju verziju i iznova flash-irati?
- da li postoji neki poznati bug za ovaj ROM tipa GPS ne radi i sl?
Koliko sam shvatio, ti trazis neki ROM sa Sense suceljem, a OpenDesire ti je Vanilla ROM, tj na njega nemozes stavljat widgete.
Ako trazis neki dobar Sense ROM, preporucam ti LeeDrOiD v2.0c.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Ne znam da za ijedan homemade custom ROM izlaze OTA updatei...
@cagi
Za Opendesire:
- Trebaš wipeati ako dolaziš sa drugog ROM-a. To i autor kaže. Kasnije kad budeš updejtao OD onda ne moraš ništa wipeati. Ako restoraš nandroid, gubiš trenutni ROM i vraćaš se na stanje na kojem si bio u trenutku kreiranja nandroida. Za te stvari poput backupa poruka i sl. koristiš aplikacije s marketa (Titanium backup i sl.). Ne bih ti čak ni savjetovao backup aplikacija jer prelaziš na AOSP ROM i postoji mogućnost da sa restoranjem tog backupa nešto zezneš unutar novog ROM-a. Clean install i polako ispočetka. Backupiraj poruke i bookmarkse, eventualno kontakte/kalendar, a ostalo lako ponovno instaliraš.
- Ima OTA.
- Do maloprije je to bio bug sa optičkim trackpadom, ali Cyanogen je to rješio te je samim time bug riješen i na OD ROM-u (OD se bazira na Cyanogenu). Koliko sam upoznat, nema više poznatih bugova.
LeeDroid 2.0 me razočarao, Internet browser se strašno usporava, a totalno blokiranje sustava se događa i pri instalacijama sa Marketa. Stavljam ili OD ili čisti CM
ja nemam nikakvih problema sa leedroidom...jedino sto mi se zna dogodit je problem sa multitouchom...tj.nekad ne radi, neznam ni sam zasto. restartam ga i sve ok...
jos nesto...vidim da postoji update za leedroid...ja imam 2.0a a izasao 2.0c...sad me zanima kako ga mogu update-at??dali gubim sve podatke update-om, ili? koji je postupak?
Zadnji uredio dgrgic37 : 09-09-2010 u 15:58
znaci samo novi rom stavim na sd karticu, odem u recovery, normalno instaliram i sve mi ostaje, sve aplikacije, postavke i sve?? sigurno?? :-)
rijeseno...hvala...a ako odem na dalvik wipe, sta ce se dogodit
hvala
Ok, možete me nazvati plaćenim oglasom za Opendesire, ali moram još nešto dodati u vezi ovog ROM-a i trajanja baterije
v 4.0.10 i zadnji radio (5.10.05.23) - upaljen wifi i svi syncovi: seesmic svakih 5min, push mail, RSS svakih 1h, i oni defaultni kalendar, imenik i google taskovi. Možda sam nešto i zaboravio jer nije mi bitno što se spaja na net, samo neka radi svoj posao. Danas sam 95% vremena bio doma na wifiu. Ovo ostalo se spajao preko 3G-a.
Surfanje i intenzivno korištenje moba - 1h
Pozivi - 11min
SMS - 11
Mail - 23
U 9 sati izgubio sam 35% što je recimo 4% po satu. Bitna stvar je da mob u idleu troši zapravo samo 2% po satu (upaljen wifi i svi navedeni syncovi).
Hoću samo reći da sam zadnjih tjedan dana s Juice defenderom jedva ostvarivao ove brojke. Više ga ne koristim, a živo me zanima kako će se potrošnja ponašati u 2G režimu rada![]()
Bookmarks