Evo, pet i pol godina sam korisnik ovoga foruma, a nikada u ovaj podforum niti jednom kliknuo nisam. Razlog-nezanimacija za fotiće kada ih već imamo na mobitelima.
Međutim, ipak svaki fotić je master-piece svoje klase i tek nedavno sam postao svjestan da fotići na mobitelima niti u ludilu ne mogu istisnuti klasične fotoaparate kojima je cijena svakim danom sve niža (barem za ove pristupačnije).
U kući imamo nekakav Cannon od 4 Mpix i iznenadila me vrlo visoka kvaliteta fotografija čak i pri tako maloj pikselaži. Međutim, jako sam se razočarao kada me je taj isti fotić ostavio na cjedilu, a bio sam na mjestu kojega je stvarno trebalo fotkati. Nakon dvije fotke objektiv se uvukao uz alarm da je baterija "Low".
Pokušao sam ga kući spojiti preko USB kabela s nadom da će se i baterija početi puniti, kada ono-figa!
Baterije treba izvaditi, staviti u poseban punjač i onda puniti nekih 5 sati... Uglavnom nešto totalno novo i za mene iznenađujuće ali u negativnom smislu.
Sada da vas pitam, postoje li fotoaparati recimo do 500 kuna koji se mogu puniti kao što punimo mobitele, preko punjača ili USB-a ili je to nezamislivo kod fotića (iako ne znam zašto bi bilo tako)?
Ne znam ništa o tome, kažem fotići me kao takvi uopće ne zanimaju, ali izgleda da ipak nisu out i da mobiteli s ugrađenim kojekakvim kamerama još uvijek ne mogu konkurirati u pravoj mjeri jednom fotoaparatu.
Sada, ako postoje modeli koji se mogu puniti bez vađenja baterije, ako biste mi mogli preporučiti neke od pristupačnijih modela. Uskoro idem na putovanje. Ako biste mogli navesti i link jer mi info tipa "Cannon FX-7 ti ima to" ne znači ništa.
Oprostite na podugom postu i zahvaljujem na pomoći.

Odgovori uz citat
Bookmarks