moga si sve skuzit da si procitao od pocetka..al evo..zvuk na slujama dobar, kamera solidna, kvaliteta izrade ok - sve osim poklopca sim kartice koji je u banani...ne bih uzeo niti jedan drugi mob na trzistu trenutno jer mi je ovaj najkompletniji i sa najvecim ekranom te zaista brzo i stabilno radi..hope this helps![]()
Poklopac kartice nije u banani samo ga treba znati pravilno staviti. Bilo je već rasprave o tome, ljudi su ga krivo stavljali pa je škripao, između ostaloga i ja sam ga prvi put krivo stavio pa nije sjeo kako treba i pucketao je i škripao. Drugi put sam ga stavio kako treba i nema problema s tim poklopcem. Ima tu na forumu objašnjenje o poklopcu http://cafe.mobil.hr/threads/70238-S...-HTC-Desire-HD
PREDATOR
Zvuk na slušalicama je dobar, iako možda malo pretih za moj ukus, zapravo generalno je malo pretih mobitel (možda je to zato jer dolazim sa Nokie N82 koja je imala baš moćne zvučnike). Kamera je za slikanje teskta ok zahvaljujući rezoluciji od 8MP pa možeš fino zumirat, iako moram priznat da je N82 i to bolje odrađivala u mom slučaju (ja isto puno slikam tekstove pa imam dosta iskustva s tim
).
Na kvalitetu izrade nemam šta reć, taj poklopac za sim na koji se svi žale je posljedica toga što ljudi ne čitaju uputstva jer u njima lijepo piše kako se to treba stavit (baci oko na ovaj "tutorial"). Istina je da su mogli i to napravit od aluminija kad je već ostatak moba od aluminija, ali nije da ćeš osjetit to jer ionako ne držiš tamo mobitel
Sve ostalo na mobu je perfektno i vjerojatno znaš i sam, trenutno najjači Android koji si možeš kupit i moja preporuka je da ga uzmeš ako imaš priliku i voliš Android![]()
Imam doma oba mobitela pa ti iz 1.ruke mogu reci..
Kada bi birao izmedju ta 2 mobitela, uzeo bi Desire Z.
Kod HDa mi prvenstveno smeta ogromne dimenzije. Stvarno je glomazan i kada mi je u dzepu nemogu ni hodat normalno.
No divota je gledati filmove na njegovom ekranu.
Plus na Desire Z je definitivno odlicna QWERTY tipkovnica. No meni smeta na oba mobitela sto imaju 'touch' tipke umjesto kao na obicnom Desireu 'prave'.
Kod DHDa je naravno kamera bolja od Z-a.
Ps: Meni se ne cine zvucnici pretihi.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
odavno sam vidio ovo u vezi poklopca na xda i stavio ga kako pise..i da istina puno je bolje nego prije ali opet to nije 100% kako treba biti, i od nekog top gadeta naravno da ocekujem bolje..evo uzmite bocne stranice poklopca dok je na uredaju u ruke i radite malo lijevo desno, mice se na male lagane pokrete...ili ga probajte stisnut dok je stavljen - uvije se...to mi je nedopustivo i tu skidam kapu iphone-u cija je kvaliteta izrade odlicna..na gsm areni takodjer kritiziraju taj poklopac, bio sam kod 2 frenda koji imaju isti uredaj i ista je situacija..dakle nije samo meni kako sam mislio u pocetku..
i jos jedna stavka koja mi ide na zivce..ok mjuza na njegovim zvucnicima je pretiha ali ko tu uopce slusa mjuzu, lose je to sta mu glasnoca zvona nije dovoljno jaka i sta u nekim malo bucnijim uvjetima ne cujem kad me neko zove, a kad poruka dode o tome bolje da ne govorim - jos gore...hd2 je bio puuunoooo glasniji...
ali kao sta sam vec vise puta rekao : opet bi uzeo desire hd jer ima puno vise prednosti nego nedostataka i po meni je najkompletniji mob na trzistu !
Evo ja sada probao s poklopcem napraviti to što si rekao, lijevo desno se ne pomiće ni najmanje. Kada se stisne malo se uvija ali ne škripi i ne pucketa. Ipak je poklopac plastični pa se mora uvijati ako se jače stisne dok je ostatak mobitela metalni i zato se osjeti razlika.
Zvučnici jesu malo tiši ali do sada nisam imao problema sa glasnoćom zvona. Sa dobrim slušalicama zvuk je i više nego dobar...
PREDATOR
a drago mi je zbog tebe sta ti se poklopac ne mice ni najmanje, iskreno i ja bi volia da sam na tvome mjestu..evo pogledaj ovaj video pa ces tocno vidit o cemu ti pricam..
http://www.youtube.com/watch?v=B-M45JtknEk
ovo mi je ocajno al eto bilo je i vecih problema u zivotu, pa ih nikad nismo rijesili
zvuk na slujama mi je ok, ali definitivno mu glasnoca zvucnika nije ok s obzirom na samu velicinu i kvalitetu uredaja, naisao sam na mali miljun ljudi po forumima i review-ovima koji se zale na to..
imas ljudi koji kad imaju neku spravu pricaju samo naj naj o njoj i ne vide nedostatke..ja pokusavam bit realan i uvijek rec sta mislim zaista..naravno uvijek progooglat i vidjet realno stanje stvari na netu a ne subjektivno peglat svoje jer ja imam taj uredaj..ovaj uredaj mi je svejedno top trenutno u svijetu mobitela i ne bi ga mijenja ni za iphone 4g ni za bilo koji drugi i uvijek cu rado odbrusit nekom uzivljenom iphone useru koji misli da samo jabuka valja
p.s. nemoj sad mislit da sam tebi ovo zadnje napisao![]()
Pogledao sam video i to je stvarno katastrofa. Da nisam vidio ne bi vjerovao. Stvarno ne kužim kako se poklopac može tako micati, možda se taj plastični rub raširio nakon puno pokušaja skidanja i stavljanja. Kod mene je to sasvim drugačije. Nema ni najmanje lufta, sjeo je odlično i ne pomiče se ni malo... Prvi put ga nisam dobro stavio pa je lagano škripio i pucketao. Onda sam vadio memorijsku karticu pa sam morao skinuti poklopac i drugi put sam ga pažljivo vratio natrag i kada je sjeo nije bilo nikakvih problema.
Jesi siguran da ga dobro stavljaš na mobitel? Stvarno mi je čudno da može biti tolikog pomaka...
PREDATOR
tko zna što je taj radio s poklopcem. Imao sam ja nekoliko nokija i svima je poklopac ispadao od prvog dana korištenja.. a i na nekim drugim mobitelima se poklopac klimao nakon što bi ga puno puta skinuo, ili nakon što mi je sam otpao kad bi mobitel pao na tvrdu podlogu (pod). Daj mi iphone u ruke i njemu će padat maska i sve ostalo kad ga razmrdam.
Ja od prvog dana ne vidim nikakav problem s tim poklopcem jer oba stoje čvrsto (ne pomiću se) i ne uvijaju se
Kod normalne upotrebe se ni meni ne uvija ali probao sam ga jako pritisnuti i lagano se uvija. Ali nije to nikakav problem, poklopac je od plastike, nije tvrd i normalno je da se kod direktnog pritiska malo savije. Ali u normalnom korištenu mobitela se ne uvija, ne miče i ne škripi i to je najbitnije..
PREDATOR
ja jedinu primjedbu imam na taj zvučnik, iako mi mobitel ne služi za puštanje muzike pa mi to nije takav problem..
i na android jer nigdje nisam našao opciju da SMS grupira u inbox (dolazne) i outbox (odlazne) poruke.. a koliko vidim, to ne radi niti jedan "moderan" mobitel (iphone, androidi...)...
pozz! evo ja sam mob kupio prije 4 dana i nemam nikakvih problema oko poklopca...sve normalno radi i ne skripi kao na linku niti se ne klima.....
preko noci sam ga napunio i baterija mi je trajala 6h i 30 min i pisalo mi je da je jos samo 10% baterije ostalo...i pise mi da sam 70% potrosio na android OS a ovo sitno na ekran i razgovor,pa me sada zanima zasto tako puno android OS jede bateriju???? a i ova prije 3 dana tako kratko mi je baterija trajala....
odem na setings--wireless & networks--i jedino sto mi je ukljuceno,odnosno pored mobile network mi je plava kvacica,znaci da je samo mobile network ukljucen,neznam na sto mi tako puno jede bateriju......
nisam ga update-o niti nista....jos se ucim...
Hmm, čitao sam o takvim sličnim problemima na stranim forumima, stvar je u tom da nešto drži na 70-100% CPU usage..
Za početak probaj ić u Menu - settings - applications - development - i tu uključi opciju Usb debugging.
Nekima je to pomoglo, pa eto probaj i ti pa vidi kako će onda radit![]()
Nema veze sa baterijom kada mob nijie na adapteru nego sa nekim procesom kojeg Android OS cijelo vrijeme "vrti" u pozadini (pa ti zbog njega i piše da Android OS troši 70%, recimo kod mene je taj postotak uglavnom oko 5%, nikad nisam vidio preko 10%), a taj isti proces se isključi kada uljučiš taj usb debugging.
Evo i link gdje sam to našao.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=826507
Evo ja sam sada provjerio, kod mene ta funkcija nije uključena a android OS je potrošio svega 2% baterije...
PREDATOR
evo i ja novi vlasnik dhda
na zalost, ja imam isti problem sa ovim poklopcem kao na videu. a nisam ga vadio i stavljao 30 puta, vec par , pokusavajuci namjestiti poklopac kako treba, ali ne funkcionira
nisam radio nista sa poklopcem osim stavio sim karticu unutra, unaprijed sam znao da ljudi imaju problema pa sam pazljivo stavljao. jebga, skripi
ide mi na zivce jako, ali nije da imam sta napraviti tu
drugo pitanje sto me zanima je, sto se to updejta kod androida da trosi puno?
stavio sam netcounter pa vidim kolko trosi po aplikaciji, i vidim da "stocks, calendar, htc neki procesi" potrose 20/30 MB po danu?!
posto je potrosnja ista na tim istim procesima, znaci da nesto od htc-a trosi to, pa se to prikaze isto na tih par aplikacija
doslovce mi nije jasno sto, jer skype, msn i ostale pizdarije potrose vrlo malo, ali onda ti procesi pojedu 20/30 mega?
hvala na pomoci unaprijed
eh prokleti poklopac, pa da to nisu mogli rijesit kako treba
ove aplikacije ti trose mozda jer se svako malo syncaju, ne znam....
evo mene muci jos jedan bug....jedan put dnevno mi se dogodi da mi se ring volume sam od sebe smanji nakon poziva?!?! dakle pojacam zvono na najglasnije i cim okrenem neki broj za nazvat i poklopim (ne mora zazvonit toj osobi, dovoljno je samo da stisnem call i odmah end call) automatski mi se ring volume smanji na zadnju crticu..i nema pomoci nikakve osim restarta uredaja sta mi je idiotski jer sve sta sam do tad radio se resetira sa uredajem...cak ni power off ne pomaze...jel neko ima iskustva sa ovim cudnim ponasanjem?
ja ne mogu vjerovat kako su ti mobovi jos uvijek puni bugova..:/
Da, malo je glupo da na ovakvim novim mobitelima koji kostaju "malo bogatstvo" moze se desiti nesto poput loseg zvucnika, plasticnog poklopca koji se savija i puca, itd
Uvijek se sjetim nokie 3210
Da samo uzmi tri normalna mobitela i sklope ga u jedan, imali bi savrsenstvo, no onda nebi bilo tisucu modela i tisucu razloga za kupiti novi mobitel koji ce izaci za 6 mjeseci
Dosli smo u potrosacko drustvo, pa se ovakve stvari smatraju pod normalno
No ja sam overall happy, jos samo da android rijesi neke sitnice vezano za hrvatsko podrucje, i da nasi provideri daju par giga vise u paketu![]()
Bookmarks