Noćas stavio novi HTC Sense 3.0. Telefon jest brži, ali što se događa- ako dobijem poruku, ne piše mi tko ju je poslao. Ako želim TOJ istoj osobi poslati poruku, onda je imam u imeniku...
Ako tu istu osobu želim nazvati, čisto iz telefon,a opet je NEMAM...tko tu koga z....ebava?
Da li netko zna kako da ovo riješim, izluđuje me pomalo?
A i baterija traje sve kraće i kraće u zadnje vrijeme...![]()
pozz ljudi!!!
updetao novi sense 3.0 ima tri dana i mobitel funkcionira perfektno!!osim vizualnih promjena najvise me odusevila brzina,mob jednostavno leti.imam osjecaj kao da sam kupio neki drugi(novi) uređaj!
hvala htc!
Evo već tjedan dana prčkam po novom updateu i stvarno je odličan. Puno je brži odziv, a čini mi se i da baterija malo bolje drži.
Jedini bug koji sam skužio je da kad pišem poruke u vodoravnom položaju, backspace mi nekad ne želi raditi. Moram onda mobitel okrenuti u okomiti položaj i tek sa smanjenom tipkovnicom opet proradi. Ne događa se često, ali pomalo je iritantno. Ne znam ima li još itko takav problem.
Mozda je do neke postavke, ali ja ne znan koje...uglavnom, iritira kada zelis neku osobu nazvati, imas je u imeniku, ali se ne pojavljuje na ekranu u opciji "phone"...
stavi si neki custom rom sa xda..imas odlicnih i sa 3,5 sensom i odlicnom brzinom te naravnom trajanjem baterije od 1,5 dan do 2..Noćas stavio novi HTC Sense 3.0. Telefon jest brži, ali što se događa- ako dobijem poruku, ne piše mi tko ju je poslao. Ako želim TOJ istoj osobi poslati poruku, onda je imam u imeniku...
Ako tu istu osobu želim nazvati, čisto iz telefon,a opet je NEMAM...tko tu koga z....ebava?
Da li netko zna kako da ovo riješim, izluđuje me pomalo?
A i baterija traje sve kraće i kraće u zadnje vrijeme...
Možeš dati neku preporuku za kvalitetan custom rom?
Sa Senseom ili bez?![]()
Ajd sa Senseom za početak. A ako znaš i neki drugi dobar slobodno stavi link![]()
Od Sensea je najpopularniji Android Revolution HD, baziran na 2.3.5 Androidu i 3.0 Senseu.
Ja osobno sam na Cyanogenmodu i oduševljen sam njime i hrpom mogućnosti s kojima dolazi tako da bi moja preporuka išla u tom smjeru. On je baziran na 2.3.7. Androidu.
U međuvremenu se nadam da će za mjesec-dva-tri izaći Cyanogenmod 9 temeljen na ICS-u![]()
Baš proučavam tutorial za Android Revolution HD, ali da pitam neke stvari za svaki slučaj prije nego išta napravim.
Je li prije rootanja potrebno napraviti downgrade softwarea? Ako jeste, znam da se sve što imam u mobitelu briše jer se vraća na tvorničke postavke. U tom slučaju za kontakte mi je lako, ali je li moguće sačuvati sve snimljenne aplikacije i restorati ih kasnije?
Koliko ja znam downgrade se radi zato što se one kasnije verzije ne mogu rootati, dakle ja bih rekao da je obavezan downgrade. Osim ako u međuvremenu nije pronađena neka nova metoda koja radi i na tim višim verzijama, to ne znam jer nisam već neko vrijeme proučavao kako stoje stvari.
Što se restoranja aplikacija tiče, to se inače radi s Titanium Backupom i onda ti ostane sve kako je i bilo (dakle tipa za Angry Birds bi ti spremio sve nivoe koje si prešao). Međutim problem je što je za to potreban root![]()
Budući da je za takvu radnju potrebno da ta backup aplikacija prćka po sistemskim fajlovima sumnjam da postoji neka koja radi bez roota. Neka me netko ispravi ako griješim![]()
trebao bi se doticni mobitel pojaviti u mojim rukama kroz para dana, pa koliko vidim prituzbe najvise idu na bateriju (pojedinim korisnicima)...
dali je tko imao iskustva s 'ebay kineskim' baterijama? Npr 2430 mah za 12$ ? Kupovati ili ne?
Zamjenske baterije sam npr kupio sebi za canon aparat/stari lg mobitel/navigaciju...., nikad neugodnih iskustava, te naravno trajale su duze od onih koje bi dolazile uz aparat.
i ja novi update napravio... ali sada vise nigdje nevidim da se mogu poruke ogranicit kao prije (ono dok se stavi broj 50 da samo zadnjih 50 poruka sprema a ostale automatski brise) nego sad imam po 200-300 poruka po kontaktu, osjetim da mi je sporiji i da se blesira, a brisati mogu samo sve ili jednu po jednu...
dali vise stvrano nema nigdje onog za okranicavanje ili nisam vidio??
Nemogu staviti avatar!!!!
Poruke -> klik dolje na MENU -> Postavke -> Opća -> pod "Postavke memorije" odabereš "Broj tekstualnih poruka" i možeš birati od 10~5000
Što se tiče brisanja poruka, uđeš u poruke od neke osobe -> klik dolje na MENU -> Više -> Izbriši -> Obriši prema odabiru
Instaliraj go sms (market) i tamo ces moci sve to podesit.
Evo zanimljivih vijesti ako netko prati ICS development za DHD: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1448303
Izgleda da je potpuno funkcionalni ICS za DHD vrlo vrlo brzo tu jer je dosad kamera bila najveći problem![]()
Ovo je stvarno zanimljivo... Nadam se da će uskoro izaći.
PREDATOR
Dugo sam čitao po xda o raznim ICS beta ROMovima i danas sam pukao i stavio ovajOčekivao sam da će sve biti sporo i gotovo neupotrebljivo i bio sam siguran da ću ga samo isprobat na jednu večer i vratit CM7, međutim evo nakon cijelovečernjeg prčkanja mislim da ću ga ostavit. Stock kamera mi ne radi, međutim navodno je workaround instalacija lgcamera aplikacije sa Marketa, to ću isprobat sutra.
Eto, ako se netko dvoumio kao i ja staviti ili ne, moja preporuka je definitivno probati![]()
Jesi probao ovaj:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1450962
Kažu da kamera radi...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Nisam, jošTrenutno mi je najveći problem što mi iz nekog razloga neće pronaći wifi mrežu (imam vipov stick pa shaream preko Connectifya vezu), sve ostale susjede mi nađe ali mene baš ne želi. Tako da ne mogu sad pobacat hrpu aplikacija na njega da vidim kako će reagirat dok ne dođem u domet nekog wlana.
Što se kamere tiče, skinuo sam lgCameru i radi, samo što na vrhu ima crte (kao neke smetnje). Međutim kamera mi nije od pretjerane važnosti tako da na taj dio zasad mogu zažmirit.
Potrošnja baterije mi se također čini ok, kad sam ga prvi put upalio bila mi je na 67%, od tad je prošlo 3 sata od čega je 2h15min bio upaljen ekran, gmail na pushu radi cijelo vrijeme i eto sad je na 18%. Slično ili mrvicu lošije sam dobivao i sa CM7. Naravno treba sad još vidjet kako se ponaša na sleepu.
Launcher (Trebuchet) nije još skroz do kraja ispeglan, malčice je usporen na homescreenu no i on je još u debeloj beti tako da mu se tolerira.
Ovim tempom kojim ekipa na xda "štrika" očekujem da će za mjesec dana biti već savršeno ispeglanih ROMova
EDIT: radi i stock kameraRazlog zašto sam ja mislio da ne radi je taj što kad se pokrene se umjesto slike pokaže samo crno i sa strane ona tipka za okidanje, no rješenje za to je stisnuti na tipku za okidanje i onda se pojavi i slika. Naravno to je samo za fotke, video snimanje još uvijek ne radi.
Zadnji uredio Sniper : 18-01-2012 u 11:45
Bookmarks