kad palim kompjuter on detektuje disk ali onda izbaci poruku
"disk I/0 error! replace the disk and then pres any key"!Sto to znaci?moram li ga formatirat?
kad palim kompjuter on detektuje disk ali onda izbaci poruku
"disk I/0 error! replace the disk and then pres any key"!Sto to znaci?moram li ga formatirat?
mozda ti nije dobro ustekan. mozda si ga negdje lupio u transportu pa je igla zapjevala. mozda si pobro kakvog zlocudnog virusa. koji os koristis? odg. na pitanja pa cemo ti probat pomoc
stvarje u tome da je disk potpuno ispravan!imam dva kompjutera!u jedan imam disk od 120 gb i onda sam iz ovog starijeg da ne stoji bezveze izvadio njegov disk od 20 gb i na njega je bio win 98!poveza sam ga bio na sekundarni konektor i radio je normalno,a nije ni bio formatiran nego je osta sa win 98 i normalno ga je diza!i sad posto sam proda stari pc moram vratit taj disk i kad ga stavim javlja onu poruku!ista stvar je i na drugi pc cim ugasim ovaj disk od 120gb i stavim na njegovo mjesto ovaj od 20 javlja se ona poruka ali cim vratim disk a ovaj stavim na sekundarni on se normalno pali!znaci on je potpuno ispravan!
formatiraj,i ponovo stavi vindovse i drajvere na njega(ovaj od 20)! that should do it! ali nemoj ga onda(ovaj od 20) stavljat u novi komp! vjerovatno si premještajući ga s jednog kompa na drugi nešto sjebao s driverima,filesystemom ili s nečim trećim!
90% hardwerska greska. ucini sto reko hrco
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
...je najbolje formatiraj i pukni ponovo sve gore (moguće je da ti se "kolju" drajveri)...
eto! moj savjet, nije bas prepametan, ali mudar![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
formatira sam i sve je u redu!fala!pozdrav
Bookmarks