Ili onaj tapatalk plugin (ili tako neki).
To izgleda jednostavnije.
Eto, 100% nas je za
Što "SAJB" znači?![]()
da, treba nam
kaj ce nam to?
SAJB, ali zar ne bi bilo logicno kada bi se na forumu mogla odabrati pojednostavljena tema za nas koji forum citamo na telefonu?
Dakle bez nepotrebnih stvari tipa prikaz tko je logiran i slavi rodjendan itd znate na sto mislim
Ili onaj tapatalk plugin (ili tako neki).
To izgleda jednostavnije.
Eto, 100% nas je za
Što "SAJB" znači?![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
SAJB= sorry ako je bilo..usenet days
Eto i ja preko milestone idem![]()
A mi na "idiotima"?
Pa vec je bilo predlozeno da se napravi "m" verzija foruma, nek se stavi taj plug in 'Tapatalk' za sve nas koji koristimo Smartphone-ove, a za ove koji koriste 'idiote' neka se napravi nesto kao na indexu.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Zar vi gospodo niste čuli za Operu mini? Podesite postavke kako vam paše i uživajte u forumu gdje god bili. Osobno to radim već nekoliko godina i ne vidim potrebu za nekom posebnom mobilnom verzijom foruma.
Počeo sam sa Siemensom M55 (tu je bilo malo problema) ali na današnjim ekranima stvarno ne vidim neke velike potrebe za posebnom mobilnom verzijom.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
A cuj Sljaka, ja jos uvijek stojim iza onog sto sam vec par puta rekao - Opera Mini je na danasnjim smartphone uredjajima generalno inferiorno rjesenje u odnosu na browser ugradjen u firmware. Stoga ne mislim imati instaliranu Operu Mini samo i iskljucivo zato da bi mogao pristupati forumu (a nemam nikakve potrebe koristiti je za ista drugo). Medjutim, tu je onda problem sto puna verzija foruma na relativno ogranicenim 3G/GPRS vezama guta previse prometa... Tako da po meni "olaksana" verzija (ajmo je zvati "mobile") ima podosta smisla, utoliko vise sto je ovo ipak forum o mobilnim uredjajima.
Sljaka, znao sam da ce se netko naci sa opera mini ili slicnim blesavim "rjesenjem" (samo sam misio da ce to biti capan). Zasto nisi predlozio da nosim pc sa sobom, ili da ostajem stalno doma, to su jednako legitmna rjesenja. Skuzio si u cemu je problem, ne zelim promijeniti svoje navike, vec promijeniti ono sto ne stane u njih. Na kraju krajeva i na operi mini moram gledati beskorisne primjese foruma, poput "Slicne teme", i zato scrollati vise nego sto treba. Konacno, mislim da je paradoksalno da mobil forum..wait for it.. wait... nije mobilan!
Pogrešno, koji god browser koristio moraš ga podesit, to radiš samo jednom i ne vidim u tome neki veliki problem. Ovdje, kao i inače netko treba nešto napravit da bi nekom drugom bilo lakše.
S ovom tvrdnjom ne mogu se nikako složit. Pogledaj OperuMini v.5 možda promijeniš mišljenje. I još jedna sitnica, Opera Mini smanjuje promet tako da je i to još jedan od razloga za njeno korištenje.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Probao sam vec Operu Mini 5. JAKO mi je usporena i troma. Da ne pricam da sto se tice npr. Javascript podrske, browser ugradjen u moj Android je neusporedivo bolji od Opere (recimo samo da vecina stvari na Facebooku, koji je inace poznat po tome da je JS-heavy, jednostavno RADI, ODMAH, za razliku od Opere gdje dobar dio stvari radi jedino tako da i opet "otrci" do Opera servera i natrag, tj. dobar dio JS-a se handla "kod njih").
Znam da Opera smanjuje promet, i to joj je po meni jedina prednost u usporedbi s ugradjenim browserom (da ne pricam o nekim 3rd-party, jos naprednijima).
Nemoj me krivo shvatit, meni se inace Opera Mini JAKO svidja, koristio sam je neprestano na starijim telefonima. Ali na ovim novijim smartphone uredjajima jednostavno je INFERIORNA. Reci ti sto hoces, to je moje misljenje i iskustvo.
Sta ti to znaci Sljaka, pa ti si jedan od 'vodja' foruma...
Pogledaj u temi za prijedloge kaj se tice foruma, prije koliko vremena se javila ideja za 'm' verziju foruma i koliko se ljudi slozilo sa tom idejom..
Btw opera mini mozda i je dobra, ali nemoze se mjerit sa Safarijem na iPhone niti sa ugradjenim browserima u drugim mobitelima..
Na nokiji mi nekad freeza a nekad samo javi da je konekcija sa serverom prekinuta...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Tvoje je pravo da nešto tražiš, ali nikako nisi u pravu kad sve ono što tebi ne paše proglašavaš blesavim "rješenjem". Ni u kom slučaju ne možeš usporedit Operu mini sa nošenjem PC-a ili ostajanjem doma. Oprosti, ali takva usporedba je blesava (da se poslužim tvojm riječnikom). Uostalom zašto misliš da bi eventualna mobilna verzija foruma bila prilagođena tvojim zahtjevima? Nije ti palo na pamet da se svijet i forum ne vrte oko tebe i da možda netko drugi (ovog puta sebe izuzimam, jer ne vidim potrebe za mobilnom verzijom) htio i u mobilnoj verziji imat sve podatke dostupne. I kako onda?
Da sad ne citiram svakog posebno....
Mobilnu verziju foruma traži nekih desetak članova. Vidljivo je da je u ovoj anketi do sada sudjelovalo 10 ljudi, što s obzirom na broj aktivnih članova i nije neki broj.
Isto tako, oni koji traže mobilnu verziju foruma, zaboravljaju da nemaju svi Smartphone novije generacije i da je kod mnogih članova upravo OperaMini (ne OperaMobil jer ta verzija guta promet) puno bolje rješenje nego tvornčki browser.
Ako gledamo stvari malo šire, onda bi trebali imat mobilnu verziju koja je prilagođena većini korisnika ovog foruma. Moje je mišljenje i nema veze s tima što sam "jedan od vođa foruma", da je još uvijek za većinu OperaMini prihvatljivo rješenje.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Sljaka kaj ti to znaci "samo 10 ljudi je glasalo"?
Na forumu je 47k clanova, kaj to znaci da preko 24k clanova mora reci da zeli mobilnu verziju da bi se prijedlog ozbiljno shvatio?
Btw zasto se ne napravi nesto kao na indexu, mozes birati zelis preko mobitela biti na mobilnoj ili na klasicnoj stranici i svi bi bili sretni..
Malo kratkovidno razmisljanje, ako mene pitas. Zapravo je "OperaMini" metoda koristenja foruma prakticna samo odredjenom broju clanova (pa bili oni i vecina - ne bi se bas 100% slozio, mislim da samo ima dosta clanova koji su prelijeni glasovati), dok bi od mobilne ("lightweight") varijante foruma imali koristi bas svi clanovi (koristili oni Operu Mini, smartphone, tablet, toster iz kuhinje ili nesto pedeseto). A "vi" sto koristite Operu Mini bi u tom slucaju imali jos manje prometa za progutat/prenijet.
Iskreno, stvarno ne vidim zasto toliko forsirati neku 3rd-party tehnologiju koja od korisnika zahtijeva znatno vise truda za koristenje (instalacija, podesavanje, bla bla bla...) nego jednostavna promjena adrese u browseru ("m" umjesto "www"), pogotovo zato sto mislim da izrada malo "lakse" verzije foruma i nije bas ne znam koliki obujam posla (a inace sam web developer, pa valjda znam o cemu pricam). OK je ako koristenje Opere Mini nekim clanovima odgovara (opet, makar oni bili i vecina), ali to mi stvarno djeluje vise kao neko zaobilazno, prisilno, privremeno rjesenje, jer se eto nema prava mobilna verzija foruma, kako bi trebalo biti.
Zadnji uredio ravilov : 23-07-2010 u 15:02
Posto je ovo forum kojem je tematika pretezno MOBILNE TEHNOLOGIJE, valjalo bi ga maksimalno prilagoditi zaljubljenicima u iste. Uzevsi u obzir ekspanziju smartphone-a, prvi korak je svakako tapatalk, koji je lako rjesenje za VB based forume. Rjesit cemo to...
opera mini ne radi sretno sa androidom, barem ne na milestoneu. da, valjalo bi pojednostaviti sa mobilnom verzijom skina.
Zašto se ti Sljaka uopće tolko boriš protiv mobilne verzije? Niti ćeš ju morat radit niti koristit ako nećeš htjet.
Ulazite u nepotrebnu raspravu. Anketa je postavljena da se izbjegne rasprava, nek se izglasa i gotovo.
Moje mišljenje da ne samo da ne bi trebalo biti spora oko ovoga već je sramota da već ne postoji cafe.mobil.hr aplikacijaO posebnoj m verziji foruma ne treba ni pričati - to je must.
Baš sam isprobao na svojoj super modernoj zvjerci od mobitela forum i nikako nije praktičan za korištenje. BUG ima mobilne stranice i forum za uzor. Kao što je Inovator rekao, za VB forume to nije tako velika stvar za dodati. Naravno, kada admini za to uhvate vremena jer ipak je ljeto![]()
Da se razumijemo, nisam protiv mobilne verzije foruma, moje je mišljenje da nema za tim potrebe. Ne vidim zašto bi se morao slagat s bilo kim u mišljenju. Ako se odluči napravit bilo kakva mobilna verzija ovog foruma sigurno neću nikog spriječavat da to napravi niti ću ikome to braniti. Dok o tome raspravljamo zadržavam pravo izrazit svoje mišljenje.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Stekao sam bio dojam da si protiv. Sve ok.
Da smo ostali na starom vB(3.x) i ja bi smatrao da nije potrebna verzija, no ova vB4 verzija na mobitelu mi izgleda preodbojno(na kompu također). Nikad neću prežaliti dan kada smo prešli na ovu verziju, pogotovo ovaj skin, monotone boje, velke odvratne ikone za teme, postove. vB4 je promašaj i pol, zašto su ga i pustili na tržište uopće
Novi feature nece nista pokvariti starim korisnicima, mnoge ce usreciti, forum uvesti u novo doba i na kraju krajeva radi se o par sati posla nekome tko zna sto radi
A glede statistike, ne bih rekao da je to nesto sto zanima desetak ljudi, nego da je 7 puta vise ljudi za taj feature' nego protiv njega..a i ja sam skromni forum user br.6 pa se i to valjda nekak broji![]()
Zadnji uredio jsp_m : 23-07-2010 u 23:14
U načelu, slažem se s Sljakom, ne koristim mobilne verzije, odnosno izbjegavam ih koristiti. Posebno web stranice koje nerijetko ne prikazuju sve informacije u mobile verzijama. Zbog toga sam nekako stekao averziju prema svemu što počinje s m ili i.
Npr:
http://i.engadget.com/
http://www.engadget.com/
Meni to ne treba i neću to koristiti ali mislim da bi bilo ok da se to napravi. Da se mene pita, sad je već "malo" kasno za to. Mobilni uređaji imaju sve višu rezoluciju, mobilni internet je sve dostupniji. Uređaji su sve brži, nije im problem "vrtiti" pune stranice. Da se to napravilo prije koju godinu...
Makar, čim više mogućnosti, to bolje. Ja ću koristiti full verziju, netko drugi mobile. win/win situacija.
Look down at me and you see a fool; look up at me and you see a god; look straight at me and you see yourself. C.M.
Bookmarks