ola!
znaci DLNA je protokol shareanja podataka putem kucne WiFi mreze.
evo primjer. doma imas wireless router. na njega ti je spojen PC (wifi ili lan kabel svejedno je). Instaliraj XBMC media centar na PC. On podrzava DLNA (ja sam ga instalirao na win7). na BL40 ukljuci WiFi i spoji se na kucnu mrezu, odi na DLNA i isto ukljuci (moze potrajati malo duze) e das oznaci npr muzika i slike (sa kvacicama).
otvoris XBMC i pod muzika dodas novu lokaciju odaberes Add source (e sad se ni ja vise ne sjecam ali pod jednom od ovih stavki sam nasao svoj mobac pisat ce ti BL40). sad mozes preslusavati muziku sa moba na PCu.
Neki novi TVi i BluRay playeri koji imaju WiFi podrzavaju DLNA. Znaci isto to samo umjesto na PCu gledas stvari sa moba na telki.
kad ides na internet on te pita zelis li ici na internet koristenjem UMTS ili WiFi.
UMTS je cellular data connection - mobilna podatkovna veza, a kakko je ovo 3G telefon on koristi UMTS ako ima 3G signala.
ako odaberes WiFi ici ces na interent preko kucne wireless mreze. ovo naravno nece utjecati na tvoj racun kod operatera
postavke streaminga - ako su dobro podesene, moci ces gledati youtube na mobitelu. ako iskljucivo koristis Wifi onda odaberi wifi kao defaultnu vezu.
Odi na http://m.youtube.com i uzivaj u filmica

Odgovori uz citat

Bookmarks