Pokušaj na neko drugo računalo. Stvarno mi nije jasno zašto se ne bi htio formatirat. Da ga nisi možda iščupao iz kompa dok je još radio?
Prije nekoliko dana kupio sam usb stick Good Drive Fresh od 8 GB. Jučer kada sam ga priključio na komp izbacio mi je poruku da se stick mora formatirati. Kada pokrenem formatiranje dobijem poruku da ga windows ne može formatirati do kraja. Probao sam na više kompjutera, sa XP-om sa sedmicom i ništa. U čemu je problem i kako ga riješiti? Da napomenem da je ovih nekoliko dana radio i na njemu je bilo fileova.
Pokušaj na neko drugo računalo. Stvarno mi nije jasno zašto se ne bi htio formatirat. Da ga nisi možda iščupao iz kompa dok je još radio?
Probao sam na 3 računala (xp i 7). A da li sam ga iščupao dok je radio, ne mogu reći da sigurno nisam. I što sada?
Pokušaj formatirati iz Linuxa / Mac OS X-a, ako imaš nekoga s tim sustavima ili pomoću programa HP USB Disk Storage Format Tool ili samo USB Disk Storage Format... Ako ne može nikako, vjerojatno je krepao.
http://www.softpedia.com/get/System/...mat-Tool.shtml
http://www.hiren.info/download/freeware/usb_format.zip
Ne ide. Kaže da je write-protection.
A nemaš nekakav switch na njemu koji bi ga stavio u read-only mod? Ima li proizvođač kakav software za tako nešto?
Prvo pri formatu probaj s drugim alokacijskim modelima FAT FAT 32 I NTFS jer po defaultu je ja mislin NTFS al windowsi nebi sami smili dopustit ako ne podrzava to al ko zna
a ako nece probaj ovako
udji u start pa u run i tu upisi cmd i pritisni enter
kad ti se otvori CMD prozor upisi u njega
format slovodrivea:
samo pazi da nestavis krivo slovo i neformatiras krivi disk il nesto ovo ti triba izgledat npr format F:
Onda te pita da uneses disk tu samo upri enter i kasnije ce te pitat da promines ime drivea, a upres enter za nista
Windows mi ne dozvoljava da promijenim FAT32 u nešto drugo. Na kraju sam zamijenio USB u trgovini. Valjda ovaj novi neće štekati. Hvala!
I meni je tako moj nakon godinu-dvije...patriot 8 GB. Ista stvar - odobrili mi zamjenu! Crkne to tako...
Pozdrav...ja imam sličan problem...samo sta su se meni na stiku pojavila neka čudna slova...i neda se izbrisati...Kaže da je write-protection...nema nikakav gumbić niti ista na njemu....formatirati se neda...ima li mu pomoći???
Možda ga bih trebao da vratiš u radnju, gdje si ga kupio, pa da ih pitaš, zašto se to dešava.
Piši nam kada si sredio problem..![]()
sređeno - zamijenjeno u trgovini. uzrok nepoznat. novi za sada radi. hvala.
Bookmarks