Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Desire HD, N900, N8, E72
    Operater
    Tele2/T-Mobile
    Bodovi
    19.415
    Nivo
    33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Bodovi: 19.415, Nivo: 33
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

T-Mobile-briga za korisnika? NOT

Eto, odlucio sam nakon prvog danasnjeg susreta sa SZK napisati kratak blog problemu T-Mobilea:

Danas sam prvi puta imao predivan "susret" sa T-Mobileom. Iako sam svoju frustraciju podjelio sa ljudima na facebooku, ipak sam odlucio i napisati jedan kratak post vezan za tu temu.

Kao korisnik T-Mobilea i jos jednog operatera, imam priliku usporediti dva nacina odnosa mobilnih operatera prema svojim korisnicima. Jedan operater se prema svom korisniku odnosi kao prema zadnjem smecu, drugi operater se brine za svog korisnika. Na vama je da prosudite koji je ovaj prvi, a koji je onaj drugi.

Sve je pocelo vrlo neugodnim saznanjem da nemogu ostvarivati pozive, iako je racun za 04. mjesec odavno podmiren, a novi je tek dosao i imao sam ga namjere danas podmiriti. Iako s drugim operaterom toliko ne pazim, sa T-Mobileom obavezno pratim da podmirim racun na vrijeme jer jos jedan broj ovisi o tome.

Odlucio sam kontaktirati Sluzbu za korisnike i vidjeti u cemu je problem. Nakon cekanja od 20-tak minuta (sve linije su bile zauzete), na telefon se javila ugodna operaterka kojoj sam poceo objasnjavati problem. Nakon 10-tak minuta sto sam je cekao (uz vrlo iritantnu glazbu), javila se sa vrlo zanimljivim problemom. Naime T-Mobile nije meni iskljucio broj radi racuna iz 05. mjeseca, nego racuna iz 04. mjeseca. Ja sam ostao duzan T-Mobileu 4kn. Ocito mojom greskom, previdio sam na racunu kada sam placao tih 4kn, i sada je to bio okidac za iskljucivanje broja. Koliko je apsurdna situacija, bio je i podsmjeh operaterke, jer joj je bilo smijesno da mi iskljuce broj za 4 kn kada uredno placam racune.

Ulogiran u svoj Internet banking racun, rekao sam da cu sada platiti tih 4kn pa neka mi racun ukljuce, nakon sto je rekla da je to nemoguce, jer moraju cekati uplatu da sjedne, a to je za nekoliko dana. Da, T-Mobile je odlucio ograniciti uslugu zbog 4kn, umjesto da je uvecao moj slijedeci racun za 4kn ili ga jednostavno osposobio.

Uz to, da sam bar dobio sms upozorenja, da ce mi se racun ogranicit, upozorenje da moram platiti dug, onda bih znao o cemu se radi, ovako sam doveden pred sam cin, za 4kn.

Dragi T-Mobile, kako to rade drugi operateri? Primjer jednog, ciji sam korisnik.
    Nakon sto mi posalju sms poruku i e-mail kada mi dolazi slijedeci racun na naplatu, ukoliko ga ne platim, 7 dana nakon toga, salju mi opomenu, par dana nakon primitka opomene, salju mi sms sa porukom da podmirim racun ili ce mi datuma X.Y. ograniciti uslugu. Ukoliko i tada ne podmirim racun, a odlucim platiti nakon sto su mi ogranicili uslugu, znate li sto je dovoljno napraviti da mi ukljuce broj?
    Nazvati sluzbu za korisnike, dati svoje podatke, podatke racuna (poziv na broj), iznos koji je uplacen i iz koje banke. Unutar par sati (a nekad i minuta), dovoljno je da ugasim i ponovo upalim mobitel i ponovo imam svu uslugu.

Znaci, jedan operater mi ne vjeruje ni za 4kn, iako placam redovno, dok drugi operater, iako kasnim, vjeruje mi na moju rijec da sam uplatio i daje mi uslugu.
    Koji se operater ponasa prema meni kao prema korisniku, a koji prema meni kao zadnjem smecu? Ja sam svoje zakljucio, a T-Mobileu predlazem seminare iz Total Customer Experience, jer i mi smo ljudi, a ne roboti, i usluga je vise od nepristupacnih cijena i jeftinih mobitela, to je briga za korisnika.

LINK za djeljenje- http://zriha.blogspot.com/2010/06/briga-za-korisnika-not.html

2. 'Hvala' kaže:

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2009
    Operater
    BonBon
    Godina
    30
    Bodovi
    15.229
    Nivo
    29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Bodovi: 15.229, Nivo: 29
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzas... Uopce ne kuzim sad tu pretplatu u t-mobileu...sve je nekak li-la... Platim racun, i dojde poruka da nisam platio, a racun placen E-bankingom (il kak se to vec zove)... Na slijedecem racunu (nakon koja 2 tjedna...) pise da sam duzan t-mobileu isto tak, kojih nekoliko kuna koje su nevezane za prosli racun, i sad cekam da opet platim racun (tj cekam tatinu placu ). Isto tako na moj t-com umanjuju one neke +bodove nizašto... Sam vidim da po racunima kak je uplaceno da se duplo vise gubi :/
    One day, sky went blue...

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mislio sam da se u ovih par godina nešto promijenilo, ali sad vidim da nije.

Ja sam imao sličan problem prije par godina. Koristio sam pretplatu tarifa 60 i XL wnw paket 1GB.
    Svaki mjesec tijekom 6 mjeseci je moj račun bio cca. 173,00 kune da bi za 4/06 dosegnuo preko 1300.00 kuna. Da bi stvar bila gora oni su prije samog računa poslali "molbu za prijevremenim plaćanjem računa" u tom iznosu a u objašnjenju je stajalo da je to radi toga jer debelo odskače od mog prosjeka. OK, zovem ja SZK i kažem šta mi je stiglo. Operater kaže da će pogledati ispis spajanja da vidi zašto je tolika cifra. Nakon pregleda ispisa ustanovili smo da je nepravilno naplaćen GPRS promet. Naime, naplaćeno mi je nekih 250MB prometa po nekoj tarifi koja nema veze sa mnom, jerbo ja koristim wnw uslugu u koju imam uključen cijeli gigabajt. On zaprimi moju pritužbu i to ide u daljnje rješavanje u billing službu. Prošlo je 10-ak dana i odjednom ustanovim da su mi pozivi i spajanje na internet onemogućeni. Ponovo zovem SZK i pitam u čemu je sad problem. Teta meni fino kaže, isključeni su vam pozivi jer niste platili račun. - Pa nisam ga platio zato jer sam poslao pritužbu na visinu i regularnost računa, kažem ja- A ona meni da sam izključen radi "moje vlastite sigurnosti" i da ću biti uključen kad se moja pritužba riješi. Ovo je bila kap koja je prelila čašu. Tu se više nema što razmno za reći. Svaki pokušaj razboritog razogovra je u startu deplasiran. nakon slijedećih 10-ak dana pritužba je razrješena, naravno poslali su novi račun koji je iznosio 173,00 kune. Ja sam ga platio, a da me nitko iz T-debila nije nazavo i ispričao se. Kad sam platio račun, lijepo sam otkazao pretplatu.

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stvarno čudno... Korisnik T-Mobilea sam valjda već 10 godina i dva puta nisam platio nekoliko računa za redom i nisu me isključili. Negdje sam ih spremio i zaboravio na njih, *ebi ga... Prvo sam dobio SMS o tome, a onda opomenu. Kasnije sam račune našao i u komadu platio za tri-četiri mjeseca i to je to.

Sad prije koji mjesec mi je bilo čudno što sam na nekoliko računa bio dužan 10 kn, a bio sam uvjeren da sam sve kako treba platio. Onda sam namjerno prije zvanja SZK ipak išao pogledati sve plaćene račune i našao da sam na jednom umjesto 110 kn lupio 100 kn. Na sljedećem računu sam iznos povećao za tih 10 kn i platio. Nakon toga sve OK...

Moj jedini prigovor ide na neodgovaranje na mailove. Jučer sam ih baš zvao oko promjena tarife na par brojeva i pitao zašto ne odgovaraju na mail koji je bio poslan tada i tada. Odgovor je bio da su oni taj mail vidjeli i kao još stoji na razmatranju, a prošlo je preko dva mjeseca!!! To mi je krivo...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. T-mobile- kritike/pohvale korisnika
    By Inovator in forum T - Mobile
    Odgovora: 815
    Posljednji post: 22-11-2021, 15:05
  2. Odgovora: 6
    Posljednji post: 18-12-2009, 22:51
  3. Smak svijeta...Koliko vas je briga?
    By axw in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 52
    Posljednji post: 26-08-2007, 14:24