Ja pobrkao?
Mobitel se puni pri naponu od 5V, ne 3.7. I nisam reko da 0.5A nebi napunilo mob, sigurno da bi, ali 0.2A nebi ako se koristi i GPS. 0.5x5=2.5W. Neznam za tvoj mobitel ali moj recimo dok dijeli 3G konekciju na net prek bluetootha trosi 1.3-1.5W i sad ako mu ti preko punjaca dovodis manje snage logicno je da ce se baterija praznit, ne? Nemoj gledat struje, gledaj snage, jer za razlicite napone su razlicite struje, neznam jesi li ikada prucavao kako transfromator obicni funkcionira...
Kapacitet i struja nisu isto, kapacitet baterije od 1500mAh znaci da baterija moze sat vremena drzat sturju od 1.5A. Takoder ne znam gdje si vidio punjac sa strujom punjenja 1/10, kako ti kazes "kapaciteta baterije". Ako sam te dobro shvatio to bi za bateriju od 1000mAh znacilo 100mA struje punjenja. Ajde stavi mobitel punit na takav punjac pa javi kad se bude napunio (ako je ugasen za 10h u najboljem slucaju) dok je neko normalno vrijeme 1.5-3h, pa racunaj kolike su to struje. Recimo sa Nokiom E52 koja ima 1500mAh bateriju dolazi punjac koji daje 1200mA struju punjenja. Takode hrpa ljudi se zalila da im se mobitel koristen za navigaciju isprazni nakon par sati iako je prikopcan na auto punjac jer vuce premalu struju.Punjač ne služi da se iz njega napaja mobitel nego da puni njegovu bateriju. Struja punjenja u pravilu nikad nije veća od 1/10 nazivnog kapaciteta baterije, a slobodno može biti i manja. Jedino se povećava vrijeme punjenja i ništa drugo.

Odgovori uz citat
.

Bookmarks