Evo imam na testu X8, i mogu reci da mi je super sjeo, za 1000kn ne mozes naci bolji mob. To je middle segment Androida i mislim da se u njemu Sony Ericsson dobro snasao. Ako imate kakva pitanja samo pisite, uskoro cu radit review.
A kakav je to uređaj da ga takva firma nebi trebala imat?
Evo imam na testu X8, i mogu reci da mi je super sjeo, za 1000kn ne mozes naci bolji mob. To je middle segment Androida i mislim da se u njemu Sony Ericsson dobro snasao. Ako imate kakva pitanja samo pisite, uskoro cu radit review.
Sony Ericsson Xperia X8 novi je Xperia model iz Sony Ericssona, pozicioniran izmedju "velike" Xperije X10 i "manje" X10 mini. Stigla nam je na test, te cemo uskoro objaviti video review ovog Android smartphonea simpaticnog izgleda i kvalitetne izrade. Krasi ga ekran dijagonale 3 incha koji ima zastitu od ogrebotina a kapacitivne je tehnologije. Qualcomm MSM7227 od 600 MHz brine se da modificirani Android 1.6 radi kako treba dok za pohranu tu je microSD kartica od 2GB.
Kamera od 3 megapixela bez bljeskalice vise je prirucna nego feature kamera, no posluzi. Ostalo je standardno za Android smartphone i vec je vidjeno na Xperia modelima.
Ono sto je zanimljivo mnogim potencijalnim kupcima, ovaj uredjaj biti ce u BonBon ponudi po cijeni od 1000kn. Od 02.11.2010. potrazite ovaj simpatican Xperia model u bon bon ponudi, vjerujemo da ce biti hit.
LINK http://mobile-place.info/home/content/view/710/89/
steta kaj je x8 na androidu 1.6 - vec je vani 2.2 ,da su bar stavili 2.1 onda..sutra bih trcao po nju..ovako je to ogromni minus,taj 1.6 .. steta,jer poznavajuci SE ,nacekat cemo se update na noviji android ..( jos ga nema ni top model x10 ,navodno bi trebao doc ovih dana)
p.s. jel ce bit kodiran taj telefon na bonbon???
na t-mobile
Ma na takvom mobitelu ni ne vidiš razliku između 1.6 i 2.1. ili ti možda vidiš? ja bar ne znam što bi 2.1 trebao još donjet osim možda brzine? 600 MHz je sasvim dosta za android, dapače
A kodiran će bit na t-mobile grupaciju, znači 097, 098 i 099 predbroj.
jel ima netko već taj mob? jel valja?
evo ja našla neku recenziju, po ovom je OK
http://blog.hrvojemihajlic.com/prvi-...nudi-xperia-x8
O čem ti pričaš? Pa tu rezoluciju koristi velik broj Android uređaja(počevši od Dreama, Heroa, Magica, Droid Erisa,....) i 99%(ako ne i veći psototak) aplikacija ju podržava Da ne misliš na 240 x 320?
Osobno aplikacije koje korsitim na 2.2 a ne podržavaju 1.6 su: PowerAMP, Youtube(market verzija), TrafficStats, Skype... Ovu su one koje znam, ne da mi se sad svih 120 aplikacija pregledavat na Appbrainu.
Ovo i meni bas nema smisla. Postoji jos ogroman broj cak i novijih uredjaja sa tom rezolucijom, dok s druge strane, na Marketu se sve vise pojavljuju aplikacije za koje pise "samo za Android 2.0 ili noviji".
Imam dojam da zapravo uopce ne znas kakve su ogromne razlike izedju 1.5/1.6 i 2.x...
Ma da ja sam pomješo ovu 240x320.. A ja sam imao 1.6 i imao sam youtube. skype podržava samo 2.2 i više verzije, osim pojedinih modela poput galaxy s... ukratko podržava ga 2 ipo uređaja kad nije nikako složen. ove ostale programe više manje u sličnim inačicama možeš pronaći za 1.6...
Pa ne znam baš za te OGROMNE razlike... Jedine razlike koje ja vidim su u tipkovnici koja ima bolji odaziv, podrška za bluetooth 2.1 (big deal), i mislim da je internet preglednik bolji?
EDIT
http://www.gsmarena.com/black_sony_e...-news-2050.php
Crni X8 dolazi, vjerojatno kada i 2.1 update. SE je obećao do kraja godine izbacit 2.1 za X8. Znači vjerojatno 29.12.
EDIT2
Isprika, čini se da trećina uređaja koristi 2.2, a tek 15% njih koristi 1.6... poražavajuće za SE još jednom..
Zadnji uredio mbusic : 04-11-2010 u 03:20
i? jeli ipak kodiran ili nije na t-mobile? i kolko kosta dekodiranje?
Evo nam i crne verzije:
http://www.gsmarena.com/black_sony_e...-news-2050.php
Da, ali ovaj Youtube je drugačiji(interface i ostalo) od onog koji dolazi sa romovima.
Jgb, al ja ne želim neke druge inačice.
Razlike ukratko:
1. Éclair is better optimized compared to Donut
2. Éclair has support for additional resolutions not available in Donut
3. Éclair supports HTML5 while Donut does not
4. The Éclair virtual keyboard is much better compared to the Donut’s
5. Éclair has the improved Quick Contacts Interface while the Donut does not
6. Éclair has Microsoft Exchange support while the Donut does not
7. Éclair supports Bluetooth 2.1 while Donut does not
Uostalom zašto raspravljam o tome. Mob mi je na Froyu i ne mislim ić unazad lol
Ma shvatam ja sve to al na X8 šta je tu OGROMNI update?
btw maher, čitaj 2 posta prije tebe![]()
Asti...uvijek uglavnom sve čitam, neznam kako mi promaklo to...kasnim u informacijiBtw. bez obzira treba update na 2.1 definitivno...
Imam jedno pitanje za vlasnike Bonbon X8... Da li je brandiran i na sto ako je?
Znam da je zakljucan...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
misliš kao dal ima na sebi naljepnice, uznake i to ? ... nema![]()
I to je nesto...
Ne, mislio sam na to da li ima neke ikone od Bonbona i koji firmware ima... Posto ga nemam ne mogu ti tocno reci gdje da potrazis, ali vjerojatno bi bilo u service menu ili u statusu...
Zasto je to bitno... Zato sto ako izadje update, prvo ce izaci za generic... Za brandirane se kod SE desavalo da nikada ni ne izadje update (pogotovo Vodafone)...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
To mrzim za brandirane kada ne izađe update...tako sam imao i k850 odličan ali sheban soft na njemački o2 a update za to nikada nije ni izašao neg samo onaj isti nudio... mrzim kada to rade jer po toj teoriji definitivno treba onda na pretplati operatera po kunu davati dobre uređaje kada ljude već ograniče s tim nebulozama...
ima mi ga frendica i njoj kad ga pali se pojavi logo od bombona :/
Kodiran i ima kad se ukljucuje mob bonbon logo....
Za sada problemi su sto se ne mogu logirati u market... Neznam do cega je :S
http://www.gsmarena.com/black_sony_e...-news-2050.php kazu da ce do nove godine biti sluzbenu update na 2.1 android
Bookmarks