ovim toolom to napraviš sam
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1117100
Mi6 Black
A nista, onda trazi nekog sposobnijeg da ti to odradi. Jbg.![]()
a za što da ti se netko javi?
dao sam ti link iznad na tool
pa nema niš jednostavnije
imaš upute kako/što x8 toolbox-om raditi
Mi6 Black
Poštovanje ljudi. Ne volim puno bespotrebno pilat, ali dugo sam pretraživao XDA forum za nekim dobrim ROMom (moj pojam dobrog roma da nije sporiji od stock ROMa, da je što ogoljeniji ali prvenstveno da mu baterija po mogućnosti što duže traje, ilitiga duže nego na tvorničkom)
Našao sam da je netko na XDA forumu pitao za ROM koji što manje cijedi bateriju, pa sam puknuo PrimeHD ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1480404 ) jer su ga preporučili kao takvog. I sad naravno problem je da mi taj PrimeHD cijedi još više bateriju ( na stocku je bila 10-14 h, na PrimeHDu je 7-9 sati). Imam ga otkako je izašla 6.0 verzija dakle par dana.
Moje pitanje je, može li se taj isti nekako tweakat za što manje cijeđenje baterije. Ili ako netko od vas ima neka iskustva s boljim ROMovima od ovog? Samo da napomenem da sam na stock kernelu i da se neću micat s njega zbog magične oznake 11w50
-.-
xperia x8, vip, mogućnost dekodiranja za prelazak na tele2??? hvala
Ovako, kolega mi nudi xperiu x8 po povoljnoj cijeni. Jedini problem je to što se neće puniti. Neznam dali je probao druge punjače, ali uglavnom neće se puniti. Mobitel inače potpuno ispravno radi, bez greške. Šta bi moglo biti na njemu i koliko bi koštao popravak istog?
btw, imam crnu xperiu koja je bila u vodi, pa možda bi od nje mogao uzeti onaj dio za punjenje i staviti na ovoga.
mob
Može biti da je punjač, kabel, usb konektor ili kontroler (čip koji prati punjenje) Ove 2 posljednje stavke ti doma nemožeš mjenjati, a sumnjam da će se netko na servisu zezati skidanjem već korištenog konektora sa tvoje stare xperie i ponovnim lemljenjem na pločicu.
Probaj sa drugim punjačem (bilo koji sa micro USB konektorom) možda je on.
A na kraju krajeva možeš i kupiti vanjski punjač, (obzirom da već imaš 1 rezervnu bateriju od ove utopljene xperie) samo ih mjenjaš. Nije najsretnije rješenje, ali funkcionira i svakako je jeftinije nego servis.
Eventualni problem će ti nastati ako budeš zatrebao flashati uređaj (a usb ne radi)![]()
Every man is a genius until he opens his mouth.
ali sad stvarno neznam jel bi to uzel ili ne. Kolega traži 200 kn
mob
Ovo nije ni tema ni podforum za financijske procjene. Molim drzati se teme.
Pa uzmi telefon i drugi kabl i probaj
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
evo, kolega mi je rekao da mu se, valjda od nasilnog čupanja kabela, onaj utor za punjenje izvukao. Jel to neki preveliki problem i jel se može to kak popravit?
mob
Reci kolegi da je nevidjeni divljak, te da je uz takve fizicke sposobnosti bolje da se ostavi mobitela i uhvati krampa i lopate.
To znaci da je uspio otrgnut utor sa maticne ploce. To bi mogao biti poveci problem.
Ovo srebrno pravokutno desno na ovoj slici je taj USB utor, ako je to uspio otkinut, vrlo je vjerojatno otkinuo i dio maticne ploce...
Zadnji uredio ravilov : 13-04-2012 u 10:10
ali onda mobitel nebi trebao raditi ako je matična možda otrgnuta. Stvar je u tome da mobitel radi bez greške i ništa ne zeza
mob
Vidim da se ne kuzis bas previse u elektroniku. Nisam rekao otrgnuta nego otkinuta. To znaci da je sa utorom vjerojatno povukao i kontakte s maticne ploce, te time potpuno onemogucio ugradnju novog utora. Medjutim, nista od toga nema nikakve veze sa ostatkom mobitela niti smeta da mobitel i dalje radi normalno.
tako znači. On je meni rekao da je popravak toga 100 kn. Danas će donest mobitel pa ću vidit.
mob
@drunky pretežno kod takvih fizičkih oštećenja na konektoru ostaju zalemljeni oni bakreni vodovi koji je se jednostavno odlijepe sa pločice. Pločicu je ipak teže strgati jer je debela, a bakreni vod je tanak i lako ga otkinuti. Češće se događa ako prejakom (čitaj prevrućom) lemilicom ideš nešto lemiti te temperatura odigne vodove.
Ako je konektor još uvijek unutar mobitela probaj staviti punjač te lagano pomicati kabel gore dolje. Ako bude dao znakove punjenja onda se najvjerojatnije dade sanirati. Ako je konektor izvan mobitela, onda kako je Ravilov rekao veća mogućnost da su vodovi na pcb-u strgani. Ponekad se dade "izvući" vod i spojiti takvo što, pitanje je po kojoj cijeni će ti to netko raditi.
Sada ja sve to napamet govorim - pravo stanje stvari se vidi kada se mob otvori i pogleda oštećenje. Možda i nije nako strašno,a možda je strašnije.
Jednostavno zanemari taj mobitel ili ga uzmi ako si zapeo i puni ga kako sam ti naveo preko eksternog punjača.
![]()
Every man is a genius until he opens his mouth.
ok, još vidim danas pa ću vam javit.
EDIT:
Ovako stvari stoje. Danas sam vidio mob i ovaj gore micro usb utor je otrgnut. Znači, odvojen je od lemova i da se skroz izvući van, nije za ništa utaknut. Međutim, kada se stavi natrag unutra i kada se utakne punjač u utor, treba malo pomicati lijevo desno i onda na xperiji počne svijetliti crvena lampica, znači da još hvata struju i da nije ništa jako potrgano. To bi se trebalo dati zalemiti. Kaj vi mislite o tome?
Zadnji uredio ravilov : 13-04-2012 u 22:23 Razlog: koristi gumb Uredi Post
mob
kako unbrick x8,na ekranu mi je sony ericson logo i ništa drugo ne mogu s njim,molio bi ako neko zna da mi pomogne![]()
Zadnji uredio bore7 : 13-04-2012 u 21:49
Sony ericsson update suite ili PC Companion i odaberi Repair =)
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
http://www.bug.hr/forum/topic/razni-...usb/95859.aspx
imam točno ovakav problem. Dali to mogu sam lemiti ili trebam nekom dati tko ima precizniju lemilicu da si ja matičnu se spržim?
mob
Bookmarks