Koristim samo poseban launcher (LauncherPro) i postavio sam si onaj lock pattern. Jel to ima kakve veze sa tim?
Koristim samo poseban launcher (LauncherPro) i postavio sam si onaj lock pattern. Jel to ima kakve veze sa tim?
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Launcher nema veze s tim, inače ga i ja koristim, a pattern sam evo testirao i sve radi ok. Određeni delay postoji, ali je oko pola sekunde, ništa drastično.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Kada usporedjujem sa Desire Z-om, X8 kasni cca 1 sec. Znam da je smijesna usporedba, ali da si mozes predocit.
Neznam u cemu je problem, al po 2 sec uvijek 'kasni'.
EDIT:
E da, jos nesto.
Jel se to meni cini ili se ekran na jacem svjetlu "sam pojaca", a na slabijem (polumrak) "oslabi"?
Ugasio sam ono automatsko reguliranje svjetline, ali opet vidim da se nesto mjenja na ekranu.
Zadnji uredio ravilov : 19-01-2011 u 01:46 Razlog: a cemu novi post?
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
@Cionn:
Sve ti pise u manualu...Izvorno postao X8 Manual (stranica 17) / Sonyericsson
Mobitel ima light sensor u gornjem desnom dijelu (onaj crni kruzic).
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
A baterija ti brze ode na full svjetlini... A i bolje ti je kad se sam regulira, a i kaj ti to tak smeta?
One day, sky went blue...
Ma fucka mi se za bateriju.
Izdrzi ona ovak i onak 1 dan, a navecer ide na punjenje..
Pa iritira kada ti se ekran sam od sebe "ugasi" i onda nakon par sec ponovo upali. Bilo bi mi draze kada bi on bio non stop na full.
ne primam MMS.
Mogu poslat ali ne mogu primiti.
Primim isključivo kada je data traffic upaljen a preferabilno bi to ugašeno.
any ideas?
edit:
Eo ovako, nakon mučenja operaterke da mi šalje jedno 10 mmsova uspio sam rješit, iskopao sam na SE forumu.
dakle APN je 1. ja sam imao 2. jedan za internet drugi za mms. > MMS nepotreban
u APN bonbon Internet u polje MMSC samo treba dodati http://mms.bonbon.com.hr/servlets/mms
i u postavkama poruka enable push.
MMS stigne! dakle ne poruka da ne može preuzeti nego MMS.
Zadnji uredio zvorkapic.os : 20-01-2011 u 01:36 Razlog: rješen problem
Živjeli dobri ljudi na XDA koji su uspjeli "ugasiti" onaj light sensor i sada više ne zafrkava kao što sam već ranije rekao.
Al na x8 nemozes ugasit i upalit autorrgulaciju svjetla po defoltu. Ili ja ne adjem tu opciju?
Sent from my E15i using Tapatalk
Siemens A36 > N 3310 > Siemens C60 > Moto v525 > SE z550 > LG KP500 > N 6303 > LG GS290 > SE Xperia X8 > iP 3GS > SE Xperia U > SGS 3 mini > iP 5S > Huawei P9 Lite 2017 > Xiaomi Redmi 6
Evo da se i ja malo pridruzim ovim raspravama. Nekidan je prijatelj kupio X8 i posto nista ne zna, moram ja sve staviti na njega. To je moje prvo duze druzenje sa androidom (citaj: cijelo vece). Prvo sam stavio 2.1. To je proslo OK, ali mob je spor do bola (valjda sam navikao na iOS). Onda skinuo par applikacija, ali se nista ne moze kupovati.... (tek sam nekidan procitao da se ne moze iz HR). Skinuo Angry birds lite (nikad ih ucitati da igra pocme), neki pedometar, file manager i na kraju (slag na tortu) navigacija. Prvo sam mislio navigon, ali neuspjesno. Onda igo i skidanje pet verzija, pa spajnje stalno na file manager, pa mape, poi.... Samo navigacija je trajala negdje skoro sat vremena. Kad sam to napravio, idem prebaciti slike od starog mobitela, spojio na usb, krene kopirati i samo se odspoji i upali telefon. I tako stalno. Tu sam izgubio jedno 45 minuta, dok nisam prosurfao i nasao da se to dogada na 2.1 (ne kod svih) i da probam ponovo update i hard reset. To sam ostavio za neki drugi dan, jer sam izgubio dovoljno zivaca. Samo za usporedbu, na iphoneu napravim cisti restore, ponovo instaliram oko 12 GB aplikacija, svu glazbu, cydia programe za najvise dva sata. Ili nesto krivo radim ili... Prije sam si htio kupiti neki android telefon da imam i njega i iOS ali sada sam definitivno odustao. Najvise zbog sporosti (ili je to samo na x8 ili su svi takvi, ne znam). Bez uvrede androidasi
ali ako ima kakve pomoci, pisite
iPhone 5s 16 GB
A sta ocekujes da ce letit ko Desire HD mobitel od 1000 kn??
Moze se kupovati, ali tek kada instaliras Market Enabler. Onda vidis sve "placene" appove.
Naravno da ide brze kod iOS-a, jer ti to sve syncas sa iTunesom.
Probaj se poigrat sa DHD-om, Desire Z-om pa ces vidjet kaj je brzina![]()
Kazem, nisam bas pratio ni SE ni android, ali kad sam naletio na prepucavanja iOS vs android, svi govore da je skoro ista brzina, ovo-ono i mislio sam tu je to negdje. Ali nisam mislio da je bas tolika razlika, npr. DHD i X8
iPhone 5s 16 GB
Pa ista je brzina kada uspoređuješ mobitel iste klase, dakle recimo Desire sa iPhoneom, ali nikako iPhone sa nekim mobitelom do 1000kn.
Vec po samim specsima je razlika nebo i zemlja..
Pozdrav, novi sam na forumu nemam iskustva sa forumima, a pogotovo sa wifi, android i sl. mobitelima.
Moderatori ako sam postavio pitanje na krivom mjestu slobodno premjestite.
Koristeči tražilicu nisam uspio naći ono što tražim pa ću tu postaviti pitanje...
Radi se o SE Xperia X8.
Imam par pitanja...
1. Skinuo sam neku officesuite.apk datoteku i kad ju preko kompa stavim u neku mapu na mobitelu i sve spojim... iskopčam mob sa PC-a i ne vidim je na mobu. Di je i kako instalirati .apk aplikacije?
Navidno preko appsInstallation, ali ni njega ne mogu naći na mobu, a znam da ga mob ima.
2. Kako se povezati na eduram preko Wi-Fi? Uspio sam se povezati na otvorenu mrežu jer me ne traži lozinku, ali ne mogu se povezati doma na svoj modem (povežem se na modem, ali sam na carnetu pa na mogu kao trebam napraviti broadband konekciju za što nisam siguran da je moguće). Na eduram se ne mogu povezati jer kao nemam neki protokol ili što?
To je sve za sada, hvala!
1. Otiđi na market i skini file manager(ASTRO file manager). Preko njega instaliraš
2. Za Eduram vidi ovdje
Također pročitaj Android FAQ(link u mom potpisu)
Na market ne mogu jer me traži lozinku od gmail računa, a kad sve to upišem onda se neće spojiti.
Imam PC Companion 2.0 i prek njega na mob stavim .apk datodeku. Mogu i bez njega na mob staviti tu datoteku, ali jednostavno je kasnije ne mogu naći na mobitelu.
ODG.
Trebalo bi te pustit da udjes u nalog, ako je vec kreiran. :S
Da bi stavio tu datoteku treba ti ovaj file manager.
Bok
Trebas na neki nacin instalirati file manager. Ako ne ide preko marketa, mozes .apk instalirati preko adba koristeci na kompu qtADB program. To je malo kompliciranija metoda pa probaj nekako osposobiti market bilo s tvojim ili drugim gmail accountom.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Naravno da ne mozes "pronaci" datoteku. Kako tocno ocekujes da je mozes "pronaci"? Tome i sluzi spomenuti file manager.
I da, na market ne mozes bez google accounta, ne znam zasto ti se nece spojiti (nisi dao dovoljno podataka), ali to definitivno treba rijesiti, bez toga kao da nemas pola mobitela...
BTW samo mala napomena da tu na forumu inace postoji cijeli podforum posvecen Androidu, te je tamo vec vise puta objasnjeno ovo za file manager...
probaj ovo
http://forums.se-nse.net/topic/45555...ost__p__592975
za rootan mob ovo je isto dobra stvar
http://de.codeplex.com/
Mi6 Black
Pozdrav!
Restarta se mobitel zbog krivog načina spajanja USB kabla, prvo moraš zaštekati USB kabel u PC/laptop a tek onda u mobitel.
Ako napraviš obratno, tada se mobitel cijelo vrijeme restarta.
Vlasnici X8, jel Vam se zna dogoditi kad gasite mobitel da se mobitel umjesto da se ugasi, restarta?
Daj malo pojasni kakva je razlika gdje ga prije uštekaš? Po meni ju usb kabel ionako "produžni" kabel koji nema nikakvu dodatnu elektroniku koja bi se trebala prije prikopčati u napon/komunikaciju računala. A niti mob može vidjeti da li smo uštekali prije u njega ili prije u PC. Stvarno mi nije jasna svrha uštekavanja baš po tome redoslijedu.
Bookmarks