Imam Desire već neko vrijeme i primijetio sam da se deinstalacijom aplikacije ne oslobađa potpuno prostor u internoj memoriji (application storage). Isto tako kad se zbroji zauzeće svih aplikacija ne dobije se ukupno zauzeti prostor.
Danas sam napravio factory reset i time se storage ponovno oslobodio. Instalirao sam aplikacije koje sam navikao koristiti i sad još uvijek imam slobodnog prostora.
Na žalost očigledno je da Android pati od istog problema kao i Windowsi a to je da se aplikacije ne deinstaliraju potpuno, odnosno da ostave za sobom neke fileove. Obzirom da mi smartphone nije rootan ne mogu ući u /data i ručno obrisati. Ovo je veliki bug jer se ne može očekivati od običnog korisnika ručno brisanje ostataka od aplikacija a ni povremeni "format c:" isto nije najsretnije rješenje.
Da li je još netko primijetio isti problem? Ima li rješenja?

Odgovori uz citat

Samo ne znam jel na taj nacin gubim root,posto sam ga jako nespretno rootao,prvo instalirao z4root 1.1 i kliknuo root,mob se resetovao i nzm da li je sve odradjeno zatim vidio da ima novija verzija pa skinuo z4root 1.3 i isao na parlamenty root i onda skontam da je to samo do ponovnog rebotanja i odem u tom 1.3 na unroot,i mob se reseta i javi manjak prostora... i sad vidim imam superuser ikonu,sto znaci da mi je rootan...
?
Bookmarks