Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 36

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.723, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pošto bih uzeo jedan dio na rate, da riskiram tih dodatnih 500 kn i uložim u Oly-a?
    Hoće služit bar 5 godina?

U Media Marktu.at je 249 €. Jel moguće nekak vratit porez, a da ne prijavljujem na granici? Tax free kak funkcionira i kolko je njihov porez uopće?
    Zadnji uredio ExCenTric : 01-12-2010 u 10:39
    Nemam potpisa, jer neznam kaj da napisem!:-(

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ExCenTric Pregledaj post
    Pošto bih uzeo jedan dio na rate, da riskiram tih dodatnih 500 kn i uložim u Oly-a?
    Hoće služit bar 5 godina?

U Media Marktu.at je 249 €. Jel moguće nekak vratit porez, a da ne prijavljujem na granici? Tax free kak funkcionira i kolko je njihov porez uopće?
    Ja nisam Olympus fan, pogotovo kad se radi o compact ili ultra zoom klasi, tako da mozda i nisam prava osoba za savjet koji trazis.

Sto se sluzenja od 5 godina tice, to nitko ne moze garantirati niti za jedan compact model.

U pravilu ovi modeli bi trebali biti izdrzljivi i ukoliko se sa njima postupa uz duznu paznju trebali bi trajati takvo nekakvo razdoblje o kojemu pricas.

Najcesci kvarovi su na mehanici koja pomice opticke elemente i na chipu aparata (vidio sam aparata koji su ovakve kvarove imali i nakon 2 - 3 godina, ali nekako sam uvijek sklon misliti da je to uzrokovano nepaznjom vlasnika).

Porez je nemoguce dobiti bez ovjere racuna na granici (izlazak iz zemalja EU). Procedura je...prilikom kupnje zatrazis Tax free dokumentaciju koju ti osoblje ducana u kojemu si kupio aparat (ili bilo kakvu robu) ispuni i uz nju prilozi racun. Te papire potrebno je ovjeriti na slovenskoj strani slovensko - hrvatske granice. Robu prilikom ulaska u RH mozes probati sakriti (kao to je moj foto aparat i nije kupljen vani, pa ga niti ne prijavljujem...ako se na to odlucis savjetujem ti da bacis ampalazu nakon slovenske grane). Dopusten unos u RH ti je 1000 kn po osobi (dakle max. 1000 kn na jednome racunu...sto znaci da ako zelis unjeti 2000 kn vrijednu robu treba vas biti dvoje i trebate imati razsvojene racune, svaki po 1000 kn). Sa ovjerenom tax free dokumentacijom jednom kad si u RH ides u tax free ured (ima ih vise potreasi na tax free web - u). Povrat ide prena Tax free tablicama (po mojoj slobodnoj procjeni trebao bi dobiti cca 30 ak EUR - a).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a zake ti ne voliš Oly-a?
    Gle ja ionak ne kužim te neke stvari, zato sam i pital tu, a tvoji savjeti i mišljenja mi puno znače u odluci. Tak da buš ti kriv na kraju ak nebum zadovoljan

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a zake ti ne voliš Oly-a?
    Gle ja ionak ne kužim te neke stvari, zato sam i pital tu, a tvoji savjeti i mišljenja mi puno znače u odluci. Tak da buš ti kriv na kraju ak nebum zadovoljan

Iskreno...da ja kupujem jedan od tri navedena modela ja bi bez previse razmisljanja kupio Fuji.

Zasto...razlog je vrlo jednostavan...nudi isto sto i ostala dva uz Aperture priority i Shutter priority modove, a ja sam se navikao raditi sa tim modovima od samoga pocetka digitalne fotografije, tako da bi uvijek kupio aparat koji nudi takvo sto.

E sad, kako si i sam rekao, tebi to ne znaci puno, dakle ne vrednujemo jednako pojedine karakteristike koje foto aparat nudi, zato je nezahvalno svoje misljenje nametati nekome.

Kad dajem savjet trudim se biti maksimalno objektivan i maksimalno postovati ono sto onaj kojemu savjet dijelim vrednuje kod aparata ili fotografije kao konacnoga rezultata.

Ako zelis najmanji aparat uz sve funkcije ultra zoom klase uzmi Fuji - ja.

Ako zelis najveci raspon objektiva (dakle, enorman opticki zoom) definitivno uzmi Olympusa.

Ako volis macro fotografiju, ponovno je Olympus moje savjet.

Sto se ostrine i detalja na fotografijama tice...ako to trazis moj savjet je Nikon.

Eto...to je najbolje sto mogu, ako imas jos pitanja...tu sam.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e sad si zajeba do grla.
    Veličina mi nije nešto poesbno bitna.
    Po tvom zadnjem odgovoru, Fuji ima fukcionalnost, Nikon najkvalitetnije slike?, a Oly je od Nikona bolji zbog zoom-a?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e sad si zajeba do grla.
    Veličina mi nije nešto poesbno bitna.
    Po tvom zadnjem odgovoru, Fuji ima fukcionalnost, Nikon najkvalitetnije slike?, a Oly je od Nikona bolji zbog zoom-a?
    Raspon objektiva (zoom) je nesto u cemu Olympus ima veliku prednost u odnosu na ostala dva aparata (uz opasku da je siroko kutna vrijednost na sva tri aparata jednaka...28mm).

Funkcionalnost je slicna jer sva tri imaju neke mogucnosti manualnoga postavljanja parametara fotografije, Fuji ima AP i SP sto je zgodno ako si to navikao koristiti.

Nikon ima najvise dealja na fotografijama i vjerovatno najvecu ostrinu, ali jos je parametara koje kvalificiraju kvalitetu fotografije (raspon boja, balans bijele boje, kontrast i razne anomalije koje se mogu desiti...), obicno Fuji i Sony nacelno daju fotografije koje se dopadnu vecini ljudi jer imaju nesto toplije algoritme, pa kao konacan razultat daju fotografije sa malo "nabrijanim" kontrastom i bojama.

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onda mičem Oly-a iz popisa, jer kolko će mi realno taj veći zoom ( 30 x )značit? pa ni Fuji( 18x ) ni Nikon( 15x ) nisu bez Zooma.

Da uzmem onda Fuji-a? Ili da ipak zemem Nikona? daj reci i bok

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [1600] gubi signal
    By perman111 in forum Nokia
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 12-01-2008, 23:19
  2. Koji digitalac do cca 1600 kn?
    By glaw in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 40
    Posljednji post: 14-04-2007, 23:27