= Citat = Izvorno postao domy_os Pregledaj post
Znači baterija je dosta loša i skupa, bolje bi bilo da su stavili standardne koje imaju dosta veći kapacitet. Zapravo me ne brine toliko taj nestandardni oblik, više me muči što napraviti kada mi se isprazni usred neke akcije. To mi je debilno što onda moram kupiti ili još jednu ili čekati da se postojeća napuni. Punjive AA/AAA baterije koristim već godinama, imam barem 10 parova i htio sam ih koristiti i u tom aparatu, ali izgleda ništa od toga.
A...gledaj...netko preferra AA baterije u foto aparatima, netko preferira Li ion.

Svatko ima neke svoje razloge, od onih utemeljeni do onih..."zelim puniti foto aparat kao i mob i pritom ne razmisljati previse".

Velika prednost Li ion baterija su puno brze punjenje i mogucnost dopunjavanja.

Velika prednost AA baterija je cijena.

Prosjecan broj okidanja foto aparata sa 2 AA baterije i proprietary Li ion baterijama (800 mAh+) je otprilike jednak, tako da to nije razlog za ne kupiti aparat koji koristi Li ion bateriju. Problem je kad se ista isprazni, jer je tada puno jednostavnije imati rezervni i uvijek puni rezervni komplet ako se radi o AA baterijama.

Treba reci i da sam kada sam naveo sijenu (400 do 450 kn) govorio o cijeni originalne Panasonicove zamjenske baterije. Vjerujem da bi se i u pola cijene nasla kakva zamjenska u Hami ili na slicnim mjestima. To takodjer nije lose rijesenje za imati cisto kao backup.