= Citat = Izvorno postao AmyLee84 Pregledaj post
kupujem novi fotic,inace sam amater u fotografiji,pa primam sve prijedloge i sugestije ... nekako me privukao ovaj zbog HD snimanja,25mm ultra-sirokokutnog objektiva i 12x zoom...
isplati li se kupiti ovaj aparat za 3000kn? mislim da je cijena malo prenapuhana s obzirom da se za tu cijenu vec mogu kupiti i Eos 350D i 1000D...
Za tu cijenu se moze kupiti EOS tijelo...sto niti iz bliza nije citav sustav koji ti treba da bi tijelo bilo upotrebljivo. Sto znaci da je u slucaju kupnje EOS tijela, ili bilo kojega drugoga SLR tijela, potrebno ipak izdvojiti nesto vise novca, za samo tijelo, pa jos za optiku i jos koje kakve tricarije...

Sto se same Panasonic TZ serije tice, radi se o odlicnim aparatima (kada govorimo o compact klasi).

Recenzija modela TZ 7 je na ovoj lokaciji:

http://cafe.mobil.hr/threads/62891-Panasonic-DMC-TZ7

Dakle, ako trazis polivalentan aparat, koji ce ti u malome tijelu pruziti poprilicno opcija i fotografske slobode TZ modeli su odlicno rijesenje.

Ako trazis SLR karakteristike niti jedan compact te nece zadovoljiti, ali tada budi spreman na veca ulaganja.

Ako se pak oducis na kupnju nekoga od TZ modela savjetujem da kupis TZ7 ili TZ8 model (cijena TZ8 modela se krece oko 2100-2200 kn, a specifikacijama je gotovo identican TZ10 modelu koji je 700 njak kn skuplji).