Ne bacaj ga! Napravi hard reset uređaja.
A question: Jel' puni normalno?
Moguće rješenje: Preflashaj ga preko SD kartice sa nekim drugim ROM-om, pa probaj sync. Karticu ubaci u čitač, prebaci ROM i voila!
LP
Ne bacaj ga! Napravi hard reset uređaja.
A question: Jel' puni normalno?
Moguće rješenje: Preflashaj ga preko SD kartice sa nekim drugim ROM-om, pa probaj sync. Karticu ubaci u čitač, prebaci ROM i voila!
LP
@Arhangel
Necu ga baciti, za sada.... bar se nadam hehehe!!!
Ovako, da malo bolje pojasnim...
Mobitel se puni najnormalnije, znaci kada ustekam usb kabal, pocinje punjenje normalno, ali ako ga hocu spojiti sa racunalom, ne izlazi mi ondaj prozorcic sa pitanjem: Da li zelim da mi uredjaj radi u ActiveSync, onda Mass Storage ili da se spajam na net. Znate na sta mislim. Prvo sam mislio da je u postavkama problem i mijenjao sam one postavke USB2PC. Nije pomoglo.
Kada sam radio fleshanje preko SD-a sve je napravljeno kako treba, tj. flesanje je zavrseno (bilo je 100%) i ja sam izvadio bateriju kako bi se uredjaj mogao ponovo pokrenuti, a mislim da sam trebao napraviti soft reset.
Sad me kopka da li je to moguci uzrok problemu?! Najgore je to sto je rom najnormalnije radio, nije bilo nikakve greske sve dok ga nisam trebao spojit sa racunalom. Onda sam skuzio da nesto nije u redu.
Drugi dan sam flesao Topix-ov rom za HD (1. je bio Energy-ev) isto preko SD jer drugacije nisam mogao i opet ista prica. Znaci nije mi pomoglo to sa drugim rom-om.
Prije, kada nisam napravio taj flesh preko SD-a uvijek sam koristio TASK29 tako mi on kao formatira uredjaj i stavljam novi rom na cisto. Bio bi najsretniji kad bi opet mogao napraviti task29 ili bilo sta drugo, da kompletno mogu ocistiti (formatirati) uredjaj i da mogu staviti novi rom.
Trenutno sam ga odnio na popravak. Sad molim boga da je otisao neki konektor ili nesto tako da se moze popravit, samo ne zelim da mi kaze kako ne zna sta je s uredjajem.
Da li postoji neki nacin da se iz uređaja sve izbrise, totalni format pomocu neke aplikacije ili sta ja znam, neceg, bilo ceg......
Nisam radio nikada hard reset, pa me zanima da li se s njime sve brise u uredjaju?!
Zadnji uredio ilazic : 27-06-2010 u 11:30
Bookmarks