= Citat = Izvorno postao dodomagio Pregledaj post
Hvala na odgovoru, najprije.
pa ... malo sam citao i proucavao... senzore, iso vrijednosti i sumove ... znam da MPnemaju nikakve veze s kvalitetom sve od 10MP mi se cini ... hm trošenje prostora na diskovima (nemam namjeru izradivati reklamne plakate

pa gledam ove
1. panasonic TZ8
2. panasonic FZ38
3. Nikon coolPix p100
4. Canon Povershot SX20is
5. Pentax x90

Svi su oni tu negdje ... što odabrati ...Nekako mi panasonic dobro izgleda i jedan i drugi ...
Koja je dobra stranica za usporedbe i sl. ?

pozdrav,
S obzirom da si napomenuo da ti je bitna karakteristika da aparat ima i mogucnost snimanja video clipova, mislim da je logicno traziti najbolje sto se od te karakteristike na trzistu moze dobiti. Dakle, trazis kompaktni model koji ti moze ponuditi HD video. Takvih vec ima na trzistu poprilicno, a neke od njih si i naveo u svome postu.

Panasonic TZ8 model je najkompaktniji od svih navedenih, tako da ako doista ciljas na to da ti aparat bude sto manji dimenzijama, odluci se na njega, za taj format, dimenzije i masu, taj model korisniku nudi doista puno i definitivno je dobra kupnja. Recenziju gotovo identicnoga modela imas na forumu:

http://cafe.mobil.hr/threads/62891-Panasonic-DMC-TZ7

Ono sto vidim kao problem kod TZ8 modela, kao i kod vecine ostalih koje si naveo, jest da nisu opremljeni za koristenje eksterne bljeskalice (kod TZ modela imas i dodatan problem sto se radi o jako malom i laganom tijeli, koje cak i da ima mogucnost prikljucenja eksterne bljeskalice, ne bi pruzalo mogucnost pravoga rada sa bljeskalicom koja je teza od samoga tijela). Dakle, niti jedno tijelo od ovih koje si naveo osim Canon SX20 nema hot shoe, tako da na ta tijela neces mocu dokupiti dodatnu (eksternu bljeskalicu) sto si takodjer naveo kao nesto sto ti je bitno.

Stoga su moja preporuka sljedeci modeli:

1. Canon SX 20 IS
2. Fuji HS10

U slucaju da se odlucis da ti eksterna bljeskalica nije bitna, tada je i model FZ38 jako dobra kupnja.