ne, vjerojatno je do softa. ako ti nije problem, probaj preflashati mobitel.
Eto da se i ja prebacim sa Windows mobile podforuma na Motorola Android.
Od jučer sam ponosni vlasnik Milestonea i za sad sam zadovoljan radom, brzinom, stabilnošću i sl...
Naravno, malo me zbunjuje što nema standardnog task managera/killera što je "must have" u WinMo okruženju.
Iznenadila me reakcija Milestonea na moju futrolu na remenu koja ima magnet u sebi. Non stop se ekran palio pa sam nakon surfanja skužio da se Motorola i magneti ne vole.
Zna li netko neki dobar držač za remen a da nema magnet, odnosno da ne "budi" Motorolu?
Contacts aplikacija je također lagano razočarenje jer kod pretraživanja kontakata nema one normalne alfanumeričke tipkovnice sa "T9 like" pretraživanjem. Kao u SPB Mobile shell, npr... Ima netko neku dobru preporuku?
za pretraživanje imenika, tj cijelog android sustava, ja koristim integrirani pretraživač. moćan alat. inače, stisneš povećalo na milestoneu dolje kod interaktivnih tipaka, upišeš par prvih slova onoga što tražiš i nađe ti sve. traži kontakte također.
što se tiče task killera, skini sa marketa bilo koji. svi rade više manje istu stvar. u biti, svi task killeri imaju mogućnost šetanja po taskovima.
milestone sa stražnje strane ima 2 magneta, oni služe tome da mob detektira u kojem se docku nalazi (postoji car i multimedia dock), te prema tome i mijenja sučelje...
taj magnet u torbici vjerojatno se nalazi na nekom od ta 2 mjesta pa ti se zato mob stalno pokušava prebaciti u car, odnosno multimedia home...
@task manager
izbjegavaj ih, stvarno ti ne trebaju, ovo više nije WinMo
u milestoneu XT ga je moto po defaultu stavila (stvarno mi nije jasno zašto) i do sad ga ni jednom nisam koristio, jer android sam po sebi jako uspješno barata s memorijom
A onda da preformuliram pitanje.
Postoji li kakva android alfanumerička tipkovnica sa T9 unosom teksta i 'rvackim rječnikom?
Zadnji uredio kolibri : 08-09-2010 u 15:52
iskreno, pojma nemam, no nadam se da ćeš pronaći ono što tražiš. baci oko ovdje.
http://94.102.49.151/viewforum.php?f=426
![]()
A jel koristi netko kakvu futrolu za nošenje na remenu a da nema magneta u sebi? Gdje se to dade kupiti?
Trenutno (možda i cijeli dan) ne mogu primati SMS...
Mogu slati, pozivati, odgovarati na pozive- ali SMS ne mogu primiti...
Ima li tko isti problem?
Brat na T- mobileu može sve normalno, tako da valjda nije do njih.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
I još jedno pitanje... Obećajem neću više!
Problem s alarmom! Kao što sam na vlasitom primjeru iskusio, alarm ne radi dobro. Odnosno, zazvoni tek kad "probudim" mobitel.
Prosurfao sam malo, ali nisam našao neko dobro rješenje. Osim, naravno, da kupi zasebnu budilicu.
Od uređaja koji toliko košta i koji je toliko razvikan, ipak, očekivao sam bar da me probudi na vrijeme...
Jel stvarno rješenje u nadolazećem Froyo-u?
ne, taj bug je u starijem softvareu...updateaj mob il preko OTA (settings-about phone-system updates)
a ako ti ne nađe OTA, onda preko motoroline aplikacije:
http://direct.motorola.com/ENG/Softw...v2.0_FINAL.pdf
OTA mi ništa ne javlja a FW mi je verzija 2.1-update1, FW configuration version je GAS_EMEA_USASHLS00RTEU_P042.
To nije najnovije?
neznam ovako, pogledaj pod S/W version, ako ti je SHOLS_U2_02.31.0, onda skini updater s onog linka i moći ćeš updateati na .36
btw, čudi me da ti ne vidi OTA update, jel ti mob rutan, il si kupovao prek oglasnika možda?
ovo što je on napisao je najnovije. alarm nije radio dobro na 2.01 ako se ne varam. ako ima 2.1 update 1, onda je to najnoviji. e sad, ima ih više vrsta, po regijama...
ali ja bi svakako to ponovno flashao, ili u krajnju ruku skinuo neki drugi app za alarm.
Da, sw mi je verzija 31. Znaci trebam updateati preko sw updatera na 36. a zasto mi na OTA javlja da nema nove verzije? zato kaj je kupljen na crno? Kaj napraviti da omogucim OTA update?
Nema to veze što je na crno, ja mislim.
Ni meni nije javljalo OTA da ima update, ali je normalno napravio preko updatera.
Uglavnom, ponovno flashao i sada normalno SMS dolazi.
I sada mi tema radi kako spada![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
ma da, nema veze što je na crno
pitao sam dal je polovan zato jer je možda neki drugi soft preflashan gore, pa onda zna ne vidjeti OTA (ista stvar je i sa rootanjem)
al eto, možda stavljaju froyo na servere pa mobovi više ne vide ove stare update fileove![]()
Hvala na info, nova verzija softa (36.0) je uklonila problem sa alarmom, i sad se alarm normalno budi.
Eto, svaki dan sam sve zadovoljniji sa novom igračkom i njezinim OSom...
Još kad bih smo našao neku dobru futrolu za remen (bez magneta) to bi bilo to.
Eh da, i jedna dobra alfanumerička tipkovnica sa hrvatskim T9... To bi bilo perfektno...![]()
Bookmarks