Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 21 od 31 PrvaPrva ... 11 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 501 do 525 od 755
    Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Bodovi: 17.148, Nivo: 31
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nemogu ući u recovery, odmah mi ulazi u bootloader :/

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Bodovi: 25.855, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ajd na PM...da ne zatrpavamo temu

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Bodovi: 38.840, Nivo: 48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pliz, ovakve rasprave ostavljajte u ovoj temi ili otvorite novu, tako da drugi korisnici mogu vidjeti neke korake i nastale probleme. glupo je da se takve stručne stvari riješavaju preko PM-a. time forum gubi smisao.

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I mislio sam napisat rješenje...

Ukratko, err: A5, 69, 35, 00, 27 se javlja kada je .sbf kojim se flasha krivi, tj kada mu fale neki dijelovi. Tako sam ja uspio saznat. Nekad su se ti errori, na starijim mobitelima, javljali kada baterija nije bila dovoljno puna, no moja je bila nakon 5 flashanja na 60%, stoga ne mogu potvrditi to.

Probao sam flashati sa central europe 2.1 koji sam skinuo s http://and-developers.com/sbf i nije me puštao van bootloadera. Probao sam i 2. put, da nije bilo errora u flashanju, no ništa od tog, i dalje je ulazio odma u bootloader.
    Probao sam flashat s .sbf kojeg sam imao na hardu, GOT 2.2, da ne tražim bezveze, no opet nije uspjelo. Probao sam također i 2. put, opet ništa.

Onda sam išao na ponovno na http://and-developers.com/sbf i skinuo DE, AT, CH | O2 DE (No Branding) | SHOLS_U2_01.03.1. Pošto je motorola skinula sve linkove za skidanje firmwareova, skinuo sam preko mirrora: http://www.multiupload.com/5GJGVM0NZ9
    I na kraju je proradilo.

Sve dok mobitel ulazi u bootloader, on nije brickan. Zapravo, koliko sam ja uspio saznat, mobitele je danas teško brickati. Barem teže nego prije.

Nakon toga, flashao sam vulnerable recovery, ušao u open recovery, wipao sam sve što se može i applyao update (flashao) cronos 1.8.1 rom koji koristim, opet wipeao sve i napravio nandroid backup mobitela koji sam imao prije nego što sam ga išao flashati na stock.

P.S.
    Ipak ne prodajem milestone U zadnjem trenu odustao

Još jednom hvala paji na pomoći, ima i njegovih zasluga tu

5. 'Hvala' kaže:

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Princip je jednostavan. Baterija mora biti puna. flashati se mora sa full flashom (ne service), nakon toga mobitel mora raditi normalno.

Error koji si ti napisao ti je znak da ti flash nije dobro sjeo i da se neki checksumi ne podudaraju. Što je uzrok tomu, može biti svašta. Mlitavi driveri, verzija RSD lite-a, windows, usb port wdm driver. štošta.

Sve u svemu, loše je reći da je danas gotovo nemoguće uništiti mobitel flashanjem, jer ću ja znati svakog srediti kak se spada. Što sam nekoliko puta i dokazao na forumu. Štoviše, sad sam ga sredio malo na drugačiji način, no to sad nije tema.

P2k platforma je bila zeznuta za vraćanje iz mrtvih, no samo jednu jedinu motorolu nisam uspio vratiti jer kad sam god napravio testpoint na njoj i flashao je sa bootloader-om, ona mi se vraćala nazad u blank mode i jednostavno nisam mogao ništa sa njom. no doduše, nešto je krepalo na višoj razini, tako da je čovjek nije mogao ni sa boxom riješiti.

Svi uređaji se vraćaju iz mrtvih ako su softverski ubijeni. Doslovno svi. U najgorem slučaju preko box-a.

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E pod tim da fale neki djelovi sam mislio na checksumove, mada je meni rsd na kraju javio PASS.
    Što se tiče RSD-a i drivera, najnovije je sve jer sam morao postavljati nanovo win 7, ne kažem da su bez bugova, nego da je up-to-date.

Dobro da, slažem se, malo sam se nespretno izrazio. Htio sam reći, da je danas teže, ali ne nemoguće. Pa ja sam sam brickao 2 motorole V3 i 1 motorolu K1 koje su bile na P2K.
    Lakše je bilo brickati motorole na P2K nego što je motorole na androidu, bar sam tako ja uspio saznati prelazeći desetke tema na raznim forumima.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao lujo_zgb Pregledaj post
    E pod tim da fale neki djelovi sam mislio na checksumove, mada je meni rsd na kraju javio PASS.
    Što se tiče RSD-a i drivera, najnovije je sve jer sam morao postavljati nanovo win 7, ne kažem da su bez bugova, nego da je up-to-date.

Dobro da, slažem se, malo sam se nespretno izrazio. Htio sam reći, da je danas teže, ali ne nemoguće. Pa ja sam sam brickao 2 motorole V3 i 1 motorolu K1 koje su bile na P2K.
    Lakše je bilo brickati motorole na P2K nego što je motorole na androidu, bar sam tako ja uspio saznati prelazeći desetke tema na raznim forumima.
    Znaš zašto nije moguće androide zeznut, barem ove koji su na motoroli? Zato što nije bootloader otključan niti je skinuta RSA zaštita. štoviše, na p2k platformi su uspjeli isčitati i dijelove flasha koje su kasnije moddali, checkumi su se prilagođavali ručno, što sam i sam u nekoliko navrata radio. Sve to je sad nemoguće na milestoneu, kao i na svim motorolama. Recimo, droid nema zaključan booloader, no android je koncipiran hvala bogu pa drugačije od P2k-a, pa se tu štošta ne da zeznuti. Motorola je riješila novije platforme na drugi način. Cijeli koncept flashanja i procesa nadogradnje je u principu isti, osim što se do vitalnih dijelova ne može pristupiti više kao na p2k platformi. recimo, tamo si do PDS zone mogao doći vrlo lako te je editirati sukladno svojim željama. Ne znam koliko ti je poznato, PDS zona je bio jedan file koji je u mobitelu regulirao dvije stvari:

1. preko verzije je regulirao da li će flash koji se nalazi trenutno na telefonu biti "sticky" i neće se moći uređaj više flashati niti sa jednim osim istim koji sadrži istu verziju PDS filea
    2. PDS je sadržavao popis svih flashanja i svih mogućih zapisa što je sa uređajem rađeno.

Poanta je ta da se ta PDS zona mogla vrlo lako preko box-a "očistiti" i vratiti u normalu, pa kasnije i u kućnoj radinosti. I sam sam došao do nekih otkrića po tom pitanju.

No želim reći da i danas postoje tako neki vitalni dijelovi unutar flash memorije koji se čuvaju od raznih mogućnosti editiranja i prčkanja. Doduše, danas je teško uopće i preko box-a prčkati po njima jer je platforma relativno nova i još uvijek se jako malo zna o njoj, a to pogotovo govori činjenica kako se teško unlockaju još uvijek telefoni na android operativnom sustavu.

Sve u svemu, skraćeno da. Danas je ipak malo teže ubiti telefon nego prije, ali može se. No isto tako se može oporaviti. Bila to p2k platforma, linux-java (motomagx) ili možda android.

Samo bi jednu sitnicu izdvojio.... motomagx je imala jednu manu. a to je da se mobitel dao relativno jako moddati, no prilikom mrtvih telefona se nikako nije mogao oživjeti. čak teško i preko boxeva u počecima, jer je bio nepoznat način odrađivanja testpointa. kasnije se to odrađivalo sa posebnim kablovima i raznim shemama. no oni su izuzetak.

možda sam malo skrenuo sa teme, no u suštini, želim samo reći kako idu varijacije u pojedinim platformama na motorolinim telefonima, s obzirom da si naišao na jedan od takvih problema.

9. 'Hvala' kažu:

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Upravo sam i mislio da je to razlog zašto ju je teže ubiti, zaključan bootloader.

Ne sjećam se baš svega u detalj kao ti, no sjećam se pojma "PDS" i seem editiranja. Neznam koliko seem ima veze s firmwareom, ali pretpostavljam dosta, jer mjenjaš software na mobu, a to opet upućuje na otvorenost.

Motorola je oduvijek poznata po velikoj mogućnosti modificiranja. Android samo doprinosi tome jer je sustav sam po sebi otvoren za modificiranje.

Po mom nisi skrenuo s teme... Radi se ipak o motoroli a i tema je općenito.

Pravi forumaš Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Sep 2010
    Mobitel
    Lumia Bandit
    Operater
    Vip
    Bodovi
    4.217
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.217, Nivo: 15
    Bodovi: 4.217, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kad smo vec kod modificiranja da li itko zna jeli uopce moguce promijeniti neke postavke ovog Safari preglednika ili nekog drugog recimo iscupam Safari iz Milestone-a prepravim neke stvari i upucam ga nazad ili dolphin preglednik recimo, tesko jelda {•_•}

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao user911 Pregledaj post
    Kad smo vec kod modificiranja da li itko zna jeli uopce moguce promijeniti neke postavke ovog Safari preglednika ili nekog drugog recimo iscupam Safari iz Milestone-a prepravim neke stvari i upucam ga nazad ili dolphin preglednik recimo, tesko jelda {•_•}
    a ono..ako imaš rootan mob, pronađi apk fajl browsera i skini na komp..
    nakon toga taj apk fajl možeš extractati (kao i bilo koji zip/rar) i ako imaš iskustva u programiranju možeš mijenjati dijelove koda, tj. promijeniti ono što te smeta

malo je veći problem to signati i ponovno omogućiti instalaciju, al nije nemoguće misija

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    Motorola Milestone
    Operater
    Vip
    Godina
    32
    Bodovi
    2.500
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.500, Nivo: 11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li netko zna neku foru na koju mogu onemogućit svim programima osim browsera da idu na internet preko GSM/3G?
    Stvar je u tom da nemam nikakav data plan a htio bih s milestonea ići na 0.facebook.com
    Nasao sam - Droid Wall. Prebacis u Black mode, oznacis sve sto nezelis da radi na 2g/3g (i wifi!) Kad zelis da rade, samo menu> disable

14. 'Hvala' kaže:

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao n3n0 Pregledaj post
    Nasao sam - Droid Wall. Prebacis u Black mode, oznacis sve sto nezelis da radi na 2g/3g (i wifi!) Kad zelis da rade, samo menu> disable
    da li si probao sa 0.facebook.com?

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da li si probao sa 0.facebook.com?
    pa dao ti je program, što ne probaš?

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    Motorola Milestone
    Operater
    Vip
    Godina
    32
    Bodovi
    2.500
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne, ali ostao mi je slucajno upaljen Droid Wall na wifi, na white listi(sve sto nije oznaceno blokirano je xD), i idem ja uc u internet iz neke aplikacije ono ne ucitava, idem u drugu nista. Ja gledam wtf, i sjetim se da je ukljucen -.-. Na 3g nisam provjerava.

Na marketu su komentari pozitivni, a ja sam inst.verziju s applaneta koja se placa.

Edit: da i ja pitam nesto, moze li se na Milestoneu napraviti app2ext i kako? Trenutno je got 2.2.1, cm7.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao n3n0 Pregledaj post
    Ne, ali ostao mi je slucajno upaljen Droid Wall na wifi, na white listi(sve sto nije oznaceno blokirano je xD), i idem ja uc u internet iz neke aplikacije ono ne ucitava, idem u drugu nista. Ja gledam wtf, i sjetim se da je ukljucen -.-. Na 3g nisam provjerava.

Na marketu su komentari pozitivni, a ja sam inst.verziju s applaneta koja se placa.

Edit: da i ja pitam nesto, moze li se na Milestoneu napraviti app2ext i kako? Trenutno je got 2.2.1, cm7.
    potvrditi ću ti i reći da se može, ali nisam nikad. app2ext smatraš kao app2SD?

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    Motorola Milestone
    Operater
    Vip
    Godina
    32
    Bodovi
    2.500
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne, a2ext se razlikuje od a2sd, jer cijela aplikacija ide na particiju kartice (koja se mora napraviti) i citam da to oslobadja dio RAMa koji se inace koristi kada je app2sd. Samo za app2ext ima poseban setup :S. U androidiani OR imas opciju kao scan ext2 partition(slobodna memorija), nesto slicno.

Ali,sad citam suprotno, da ne oslobadja RAM. Znaci, prednost je sto mozes napraviti particiju od nekih 500mb i tu strpati sve zive aplikacije, umjesto na internu.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Apr 2005
    Mobitel
    Motorola Atrix 4G
    Operater
    bonbon
    Godina
    39
    Bodovi
    38.840
    Nivo
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aha. ma da, to je jasno. app2ext ide cijela. app2SD je u biti standardno što dolazi sa froyom. no sve u svemu, da. funkcionira. samo neke stvari ne smiješ odrađivati, primjerice launcherpro i sve žive i nežive live stvari, widgete i slično. neće raditi. dok recimo, angry birds radi bez beda. i sve aplikacije tog tipa.

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    Motorola Milestone
    Operater
    Vip
    Godina
    32
    Bodovi
    2.500
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E pa, ako saznas link s tutorialom, javi

Edit: na xda mi je lik dao dva linka, cini se komplicirano (a i nisam koristio ADB, ne da mi se

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    probao sam upravo, nije ga bilo na marketu (?) nti na applanetu (?) a trazio sam i "droid wall" i "droidwall" no pojavio se nekim cudom na internet verziji marketa...

meni na t-mobile preko browsera i dolphina ne radi

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    Motorola Milestone
    Operater
    Vip
    Godina
    32
    Bodovi
    2.500
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    probao sam upravo, nije ga bilo na marketu (?) nti na applanetu (?) a trazio sam i "droid wall" i "droidwall" no pojavio se nekim cudom na internet verziji marketa...

meni na t-mobile preko browsera i dolphina ne radi
    :O meni i na marketu i applanetu po dvije verzije. Kako mislis ne radi, jeli blokira ostale aplikacije(blokiraj npr tapatalk i probaj u neki forum). Napominjem da prebacis u blacklist mode, i tu pod 3g oznacis sve osim browsera, stisnes menu i save list i enableas firewall. Mode promjenis tako da kliknes gore gdje pise white list.

Mozda ti ne pokazuje u marketu jer ja koristim novu verziju(onu s kotacem xD), ali nije mi jasno zasto ti je nema u applanetu.

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mislim da sam bio dobro namjestio.. dopustio sam svim programima da idu na wifi, a samo browseru da ide na 3G, stavio bookmark za zero na home, stisnuo i nece. baca mi da moram na m.facebook.com

mozda je stvar u tom da si ti vip a a ja t-mobile :/

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    Motorola Milestone
    Operater
    Vip
    Godina
    32
    Bodovi
    2.500
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazem, nisam pokusavao 3g, a i da probam nemogu sad reci jeli i koliko mi je skinulo jer mogu provjeriti potrosnju samo preko 777 na tpo , a on se refresha jednom dnevno :@. Sad cu probat tek toliko da vidim jeli mi blokira ostalo preko 3g.

Edit: sad ces se iznenaditi haha, pretpostavljam da si isao na zero face preko wifi-a, i to ti je napisalo. Ajde izgasi wifi i upali 3g xD. Meni je bilo isto to, ocito jer ne prepoznaje da sam ja Vip a ti Tmobile ako je 3g off.

Datum registracije
    Aug 2006
    Mobitel
    6p, BB9700
    Operater
    Bonbon
    Bodovi
    17.148
    Nivo
    31
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    isključio sam bio wifi naravno... išao preko 3G

uspio sam, al na glupu foru :S kad idem preko bookmarka javi mi da moram na m.facebook.com i stisnem logo facebooka, i pusti me onda na zero :S

Datum registracije
    Nov 2010
    Mobitel
    Motorola Milestone
    Operater
    Vip
    Godina
    32
    Bodovi
    2.500
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    XD a dobro. Bitno da radi. Restartaj mob, mozda nece bit takvih problema vise . Ma najbitnije je da on blokira sto zelim da blokira.

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sam našao Droid Wall na Marketu na mobitelu, instalirao i na whitelistu odabrao samo Browser.
    Kada uključim- preko 3G- a na internet ide samo Browser (probao sam refreshati Gmail, poslati pjesmu preko Soundhounda, refreshati Market...- ništa neće ), probao sam i zero facebook i radi normalno (kao i sve ostale stranice u defaultnom browseru).
    I sve to lijepo pokaže u logu da je blokirao pakete od Gmaila, Marketa...
    Da, T- mobile sam.
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

+ Odgovori na temu
Stranica 21 od 31 PrvaPrva ... 11 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. [n900] korisnički dojmovi, slike, pitanja..
    By beetleman in forum Linux Maemo/MeeGo
    Odgovora: 460
    Posljednji post: 28-02-2012, 21:37
  2. Odgovora: 360
    Posljednji post: 28-02-2012, 19:24
  3. HTC TyTN II, iskustva, slike, pitanja
    By rospaya in forum Windows Mobile
    Odgovora: 355
    Posljednji post: 29-09-2010, 18:54
  4. [HTC Touch PRO]-test,iskustva, slike, pitanja
    By beetleman in forum Windows Mobile
    Odgovora: 34
    Posljednji post: 01-03-2009, 00:45
  5. HTC Touch HD slike, iskustva, pitanja...
    By beetleman in forum Windows Mobile
    Odgovora: 62
    Posljednji post: 21-12-2008, 11:37

Tags for this Thread

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove