Ovo je tutorial za kreiranje GoldCard kartice koja sluši da bi ste kasnije mogli root-ati i fleshati svoj android uređaj sa različitim rom-ovima
potrebno vam je:
- microSD kartica (ne mora biti ona koju mislite koristit, može biti i neka rezervna)
- računalo sa Windowsima
- ADB (dio tools foldera od SDK) , možete skinuti odavdje
- HxD Hex Editor , možete skinuti odavdje
INSTRUKCIJE:
1. Formatirajte microSD karticu, tako da bude FAT32
(stavite microSD karticu u mobitel i upalite mobitel. kada ste upalili mobitel, spojite ga sa računalom pomoću USB kabela (na mobitelu izaberite: DiskDrive , tako da vam se u My Computeru pojavi removable disc. Desni klik miša na "removable disc" i izaberite Format.
Dobit će te poruku da će sve biti izbrisano, stisnite Yes
2. odzipajte SDK koji ste skinuli (ako imate instaliran WinRAR, onda stisnite desni klik miša i izaberite Extract Here )
3. Otovrite Command prompt i u njemu dođite na točnu lokaciju tools-a
(ja sam ekstraktao SDK na particiju F: u folder HTC Desire (unutar tog foldera se nalazi folder koji sam dobio ekstraktanjem skinutog SDK) )
4. u Command prompt, utipkate: adb shell cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1:*/cid i stisnite enter.
Nakon toga će te dobiti jedan dugački broj, TOČNO ga prepišite.
5. Odite na ovu stranicu. Upište svoj e-mail, te SD Card Serial (CID) (to je broj koji ste dobili iz gornje točke). Kada ste sve unjeli, stisnite Generate Goldcard!
Kada dobijete GoldCard na mail, skinite ga. (zapamtite di ste ga skinuli)
Možete zatvoriti Command prompt.
6. Odzipajte HxD hex editor koji ste skinuli i instalirajte ga
7. pokrenite HxD hex editor (ako koristite Vistu ili win 7, pokrenite ga kao administrator)
8. U HxD hex editor-u, odaberite Extras pa Open Disk
Odaberite Removable Disk1 (iz dijela Physical Disc) i maknite kvačicu iz polja Open as Readonly i stisnite OK.
(ako vam izbaci kakvu poruku, stisnite OK)
9. U HxD hex editor-u, odaberite Extras pa Open disk image
u novom prozoru pronađite svoj goldCard i stisnite Open
u novom prozoru će vas pitati Sector Size, odaberite: 512 (Hard disks/Floppy disks) i stisnite OK
Sada u HxD editoru imate 2 taba (Removable Disc1 i GoldCard)
10. odaberite tab goldcard.img , stisnite Edit pa izaberite Select All , ponovno stisnite Edit pa izaberite Copy
11. otovite tab Removable Disc1 i označite offset 00000000 pa sve do offset 00000170 (uključujući i offset 00000170) , pa stisnite Edit i izaberite Paste Write.
12. Stisnite File pa izaberite Save . i imate svoju goldCard micro SD karticu!
Ovo radite na svoju odgovornost. Ne pruzimam nikakvu odgovornost ako nešto pokvarite!
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
goldcard nije potreban nebrendiranim i odključanim desireima...
nisam sam isprobao al sam tako pročitao na xda i modaco... ljudi rootaju bez goldcarda ukoliko su kupili odključan uređaj.
s obzirom da vip daje odključane uređaje... goldcard je vjerojatno nepotreban
ja nisam provjerio da li je moguće bez goldcarda na ovim odključanim uređajima...samo sam to pročitao na xda-u, tako da možeš probat pa ako ne ide napravi goldcard
Da, goldcard nije potreban na nebrandiranim uredjajima, a kod nas dostupni su svi takvi.
Da potvrđujem, ja sam rootao mob bez problema bez goldcarda, mob je kupljen u vipu![]()
ja? po kojem načinu.
vip daje otključane uređaje, a ovo je samo za uređaje koji su zaključani, mislim da u HR uuopće nema zaključanih desireova, tak da ovo otpada
Trebam goldcard za downgrade HTC Legenda.
Eh, na početku sam na nesreću krenuo baš sa Kingston 2Gb karticom koja po ovome ne radi, tj nemože biti goldcard.
Probam sa drugom, sve napravim po tutorijalu, sa naredbom "adb devices" adb izlista "attached devices".
(E sad, pod device vidi li on to SD karticu ili mobitel?!)![]()
Kada treba isčitati CID napiše "not found"
Probao sam pa naputku upisati i jedinice umjesto nula u mmc. (vidi sliku)
Ništa.
Da li je netko radio goldcard? Gdje griješim?
btw iz "android-sdk_r14-windows" je adb tool maknut.
Tako ako bude netko imao potrebu za adb-om može ga downloadati ovdje.
Every man is a genius until he opens his mouth.
SD kartica nije device niti adb ima ikakve veze sa SD karticama, dakle ocigledno je onda mobitel.
Procitaj tutorial jos jednom ali ovaj put pazljivije. Prilicno sam siguran da iza cat a prije / mora ici razmak.
Upravo to je bio problem. Nije mi jasno kako sam previdio tako očitu stvar...
Hvala!
I trebao sam napisati nule umjesto 1.
Dakle nekome će raditi onako kako je gore napisano, a meni je bilo ovako:
adb shell cat /sys/class/mmc_host/mmc0/mmc0:*/cid
EDIT:
BITNA NAPOMENA:
Potrebno je "reversati" cid.
Na XDA i Modaco forumima piše slijedeće:
# Enter 'adb shell cat /sys/class/mmc_host/mmc1/mmc1:*/cid' and press enter. You should get a very long number which looks like this: 532600bd227d9c0347329407514d5402.
# Visit this page, paste in your number and reverse it. In our example the result would be 00544d5107943247039c7d22bd002653.
# Visit this page, enter your reversed number and create your goldcard image, which will be e-mailed to you.
Zadnji uredio 84737 : 20-10-2011 u 21:06 Razlog: dodana napomena
Every man is a genius until he opens his mouth.
Da se ne bi pogriješilo kod prepisivanja broja iz cmda, najbolje je kad se dobije broj, desni klik, pa izabrati mark. Nakon toga, prevucim lijevim tasterom preko brojeva, i onda enter. Nakon toga, broj je kopiran.
Nego, odradim sve ovo iz prvog posta, i na kraju mi ostade nejasno, onaj goldcard.img ne moram kopirati na sd card, jer sam ga vec implemenitrao pomocu hex editora? Medjutim, i nakon toga, kada hocu da rootam telefon, dobijem poruku incorrect CID number (telefon je otkljucan, ali brendiran na tmobile (USA)).
M50 > ST60 > C55 > M55 > CX70 > N 6120 classic > HTC TyTN 2 > HTC Wildfire > N 6120 classic
Bookmarks