Imam laptop HP Pavilion DV7-1017eg i trebaju mi driveri za XP profesional, a na sluzbenim stranicama nemogu nac... dali uopce postoji to i di se moze skinut??
Imam laptop HP Pavilion DV7-1017eg i trebaju mi driveri za XP profesional, a na sluzbenim stranicama nemogu nac... dali uopce postoji to i di se moze skinut??
Joj, odustani istog časa!
Ne samo da nema drajvera već je nemoguće instalirati XP na taj Pavillion. U biti našao bi još drajvere, ali osnovni problem je SATA driver. Ako njega ne nađeš, što se na dv6 sa AMD chipsetom pokazalo neizvedivim, ništa od XP-a.
Ako ti prođe instalacija "na konju" si i drivere ćeš naći, moja preporuka ti je sama HP-ova stranica (forum) gdje su tutoriali i ekipa prikuplja drivere.
Taj problem se javlja na svim modelima... Pogledaj si malo ovdje:
http://en.kioskea.net/forum/affich-3...v7-vista-to-xp
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
ma sve se da
ja imam pavilliona dv6838nr koji je kupljen u americi, nije za naše tržište (dobro, nebitno), i gore je bila vista home premium..
ja sam htio stavit xp x64 (zbog 4GB rama jel i jer se buraz tek privikavao na komp) i uspio..
malo guglaš i sve se nađe.. caka je da nađeš drivere od drugih modela koji imaju iste komponente ko i tvoj.. recimo, ja sam SATA driver izvadio iz nekog starijeg modela i nliteao u instalaciju winsa i sve prolazi.. poslije isto tako našao drivere za XP od drugih modela za recimo Intelow wireless, itd..
može se.. jes da treba to sve nać al..
i da, driver za modem (56k) je radio od viste... tak da...
ne može se na svima...ti si imao sreće da se za tvoj model našao SATA driver.
Ja sam na jednom dv6 sa AMD chipsetom imao nerješiv problem pogotovo što u BIOSu nije bilo moguće prčkati po SATA opcijama (nisu postojale), a taj chipset koristi SATA driver koji ne postoji za XP.
Ako pogledaš na popis npr dv6 pod-modela postoji bezbroj. Tvoj se mogao jer je imao druge komponente (čitaj chipset), a neki drugi se neće moći itd.
Za sve ostale drivere se slažem da se mogu naći ako se puno kopa.
Bookmarks