ne mora znacit, moj desire iz tele2 ima AMOLED a na poledini kutije ne pise nista.
citao sam ovaj thread od pocetka,iako sam preskocio par str. u sredini,na kraju se vecinom vrte isti problemi,za koje postoje rjesenja,barem kakva tkava. i ja sam ocekivao vise od desire-a kad sam ga kupio,i zato sam odlucio rjesit te neke nedostatke koje su meni smetale (nekima mozda i nisu nedostaci).za pocetak,ako ne mislite rootat mob onda ne morate ni citat dalje. iako sam se na pocetku protivio rootanju,zbog garancije i svega, sad vidim da ako sam nesto pametno napravio onda je to to. Uglavnom...
1- sto se tice interne memorije i dalje mi nije jasno kako neki mogu preporucit app2sd+ i instaliranje custom ROM-ova kad postoji bolje rjesenje, ako ste vec odlucili rootat zbog app2sd procitajte malo o data2sd pa odlucite. ja sam napravio 1.8 GB interne memorije,preko 50 aplikacija i igrica instaliranih i jos mi ostalo puno slobodnog prostora, sve na obicnom stock ROM-u,sustav je stabilan i sense glatko funkcionira,nemam nikakav lag a kamoli boot loops itd...
2- sto se tice baterije. postoji vise batt fix-eva, ja koristim sibere-ov trickle charge. shema je da kad se mob puni i baterija dode do 100% napajanje padne na 0 do 2mA, i ponovno punjenje se aktivira tek kada baterija padna na 90%, tako da ako npr. ostavite mob ustekan preko noci, desi si situacija da pokupite mob ujutro a vec u startu vam je baterija ispod 100%.dugorocno bi taj fix mogao smanjit zivotni vijek baterije,ali to jos nije dokazano.
jos jedna opcija nakon rootanja je instalirati set cpu i napravit profile za ocuvanje baterije itd...
3- sto se tice kamere i snimanja 720p pri kojem dolazi do prekidanja/zamrzavanja slike tu i tamo,i sto je mene jako frustriralo. prva dobra stvar je 128Kb readahead buffer koju ima vecina kernela (a i svejedno ce te morat instalirat kernel koji podrzava ext 4 za data2sd). readahead po default-u je 4 Kb.
druga dobra stvar koja ce pomoc u sveukupnom boljem reagiranju microsd kartice je da se napravi align za fat32 filesystem,sto ce poboljsat read/write performansu kartice (naravno ne preko njenog limita) => bolje snimanje 720p . evo link za taj align http://www.patriotmemory.com/forums/...ead.php?t=3696
te 3 stvari su meni u principu stvarale najveci problem kod desire-a, jos je bilo par malih modifikacija,npr. automatic brightness koji ne valja tikvicu po default-u, mute-anje iritantnog HTC zvuka pri boot-u itd... sve u svemu,mogu reci da je moj desire konacno dosao u stanje koje mene zadovoljava, to je i bio cilj. nadam se da ce ovaj post pomoci nekome,jer ne trebas biti programer,ili znati nesto posebno linux, samo treba malo vremena, google-anja i citanja foruma, narocito xda.developers forum. Zivjeli

. nadam se da ce ovaj post pomoci nekome,jer ne trebas biti programer,ili znati nesto posebno linux, samo treba malo vremena, google-anja i citanja foruma, narocito xda.developers forum. Zivjeli
Odgovori uz citat
Bookmarks