Huh, riskiraš ako sve ovo radiš bez nekakvog SD readera. Svakako ne preporučam da particioniranje radiš s karticom mountanom u mobitelu. Ispričavam se ako sam te krivo shvatio.
Huh, riskiraš ako sve ovo radiš bez nekakvog SD readera. Svakako ne preporučam da particioniranje radiš s karticom mountanom u mobitelu. Ispričavam se ako sam te krivo shvatio.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
pozdrav !!
Imam problem sa WI-FI om mob mi stalno javlja error kad želim upaliti wi-fi ,to se počelo događati nakon apdejtanja u boot-u mi piše verzija 0.93.0001 bravo PVT4 SHIP S ON..
Molim pomoć ili savjet
Mozes probat natjerat laptop da bude AP pa se mobitel spaja na njega. Onda podatke dijelis kako god ti se svidja (samba, ftp...).
E sad, kako tocno, to ovisi o OS-u i raznim drugim stvarima i nadilazi okvire ove teme.
Aha....Daj mi jos reci zasto mi baterija ne drzi vise od jednog dana? Idem malo na facebook 15-20 min,i vise nista i do naveceri baterija mi prazna,ne kuzim dal baterija ne valja ili?
Zato što je to smart phone i plus ima veliki display koji iziskuje puno struje. Niti jedan smart phone ne traje dugo sa baterijom.
molim pomoc/savjet...koji je najjednostavniji nacin da pobrisem sve svoje accounte na mobitelu, sve spremljene lozinke i sl. sto bi neko mogao zlouporabiti a da ostanu sve aplikacije na uredaju koje sam instalirao van custom roma? da li je to uopce moguce? stvar je u tome da prodajem svoj desire a ne bi htio da kupac na neki nacin dode do mojih mailova i sl. obecao sam ostaviti odredene aplikacije pa mi se neda brisati sve i onda opet iz pocetka sve instalirat mu. isto tako me zanima ako formatiram sd karticu, da li ce obrisati i ext3 particiju?
Mozes spremiti aplikacije sa Titanium Backup i onda napraviti factory reset, ali za vracanje aplikacija morat ces biti ulogiran sa nekim accountom. Nemojte komplicirat bezveze, nek si covjek lijepo instalira sve te aplikacije sam kad si podesi telefon. Jedino sto ako su neke od tih aplikacija kupljene, to je vezano samo na tvoj account i to nece moci samo instalirati nego ce morati i on kupiti. O piratiziranim aplikacijama ne bi.
Ovisno sto smatras pod "formatiranje". Imas li particije na disku na kompu? Ovo je to isto. D: ti se nece formatirati ako formatiras C:, zar ne?
Pozdrav, frendu je na Desiru pukao i ekran i touch panel, mobitel se da upalit, čuje se startup melodija, ledica zeleno blinka, probali smo zvat na mobitel i može se normalno javit i pričat, ali je slika na ekranu zelena i naravno ništa se ne vidi.
Da li je moguće ikako napraviti backup bez da se čačka po mobu jer su mu svi brojevi na mobu, a ne na sim kartici.
Poprilično je hitno pa je svaka ideja dobrodošla.
Nije li mu account sync-an sa gmailom? Svi su mu brojevi već tamo.
Čisto sumnjam, ali budem ga pitao. Ako nije ima li još koja opcija?
Spojiti sa htc sync.
Na google.com/contacts bi trebao vidjeti sinkronizirane kontakte.
Jel mu mob rootan?
Nije rootan, a pošto nije sad doma nemogu probati preko gmail-a jer nemam mail ni password. Probao sam preko sync-a, ali kad spojim mob ništa se ne dešava. Koliko sam skužio treba na mobu izabrati opciju spajanja preko usb-a, ali ja to nemogu vidjeti kad je ekran zelen, a napamet neznam jer ne koristim androida..
Sliku s moba možeš dobiti preko qtADB programa za komp - na taj način bi se mogao lakše orijentirati. On uzima screenshotove s moba preko ADB-a (ne treba root), ali trebaš nekako uključiti USB debugging kvačicu...
Također još jedna opcija je preko qtADB-a ručno kopirati (ako je moguće bez roota) sljedeći fajl:
/data/data/com.android.providers.contacts/databases/contacts.db
Mislim da to neće biti moguće bez roota, ali nisam siguran koji su više defaultni permissioni na Desireu. I za ovo treba imati upaljen USB debugging.
Mislim da ovdje ima i više od nekoliko načina da izvuče kontakte (ili bilo šta drugo) ukoliko je mob rootan. Opcije su raznolike i ako su mu ti kontakti stvarno važni neka razmisli o rootanju ili S-OFFu na slijepo. Ako nije toliko vičan petljanju po mobu neka pita u privatnim servisima da li bi mu mogli "posuditi" ekran dok bekapira kontakte... Platiš im sitnicu za uslugu zamjene, a kasnije sve vrate na staro.
Nažalost nije syncao kontakte sa gmailom tako da ta opcija propada. Sad sam u procesu pronalaska poznate osobe koji ima Desire da gledam na ispravnom mobu i tapkam po neispravnom da nekako dođem do te debugging kvačice. E da frend ima EVO 3D koji ima 2.3 softver, a Desire ima 2.2, da li su settingsi isti na obje verzije?
Vjerojatno ima razlika, ali mozes probat.
dakle desire, iz cista mira, se ugasio, idem ga ponovo upalit, zapne na bootu i na ekranu pise HTC
probam recovery, probam clear data, bez sima bez sda
on samo stoji
?????
e da nema modova, nema unlocka nikakvog, sve ko kadje kupljen
eee eov popravio ga neznan kako al onaj, ustrekka usb ubacia cyanogen i ukljucia rekaveri i on se upalia i tamo reseta sve i eto radi
Zadnji uredio OuttaControl : 11-06-2012 u 02:15
Cestitam! E sad, probaj drugi put to sve napisati na malo knjizevnijem hrvatskom ako nije problem.
Bok ljudi! Pošto mi je moj desire počeo raditi velike probleme, odlučila sam se obratiti vama, znalcima na tu temu, pošto zaista ne kužim što se s njim događa... Dakle, u zadnjih mjesec i pol uspio mi je sam od sebe izbrisati sve kontakte iz memorije i to dva puta. Prvi puta mi je nepovratno sve izbrisao jer nisam sinkronizirala uopće. Danas se, eto, odlučio izbrisati mi sve poruke, među kojima sam imala neke važne podatke itd. Luda sam više!
Moooooolim Vas za savjet, što da radim??! U čemu bi mogao uopće biti problem i kako ga riješiti?
Želim povečati memoriju...
HTC DESIRE
[ROM] [28/12] Pre-rooted Stock Froyo (2.29.405.5) [Optional mods] by teppic74
BRAVO PVT1 SHIP S-ON
HBOOT-0.80.0000
MICROP-031d
TOUCH PANEL-SYNT0101
RADIO-5.11.05.27
MAR 29 2010,21:34:33
CLOCKWORKMOD RECOVERY V2.5.0.7
SUPERUSER V2.3.6.1
znam S-OFF preko ALPHAREV CD opcije....
šta dalje?
Još nabaci rom tipa http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=872464.
+++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++
Dal netko zna jel moguće na Desiru-u updejtat SQLite na noviju verziju te ako da kako?
Eventualno jedino novijim ROMom.
A što će ti to? Nisam još čuo da netko ima problema sa "prestarim sqlite"...
Bookmarks