Možda je vec pisano o ovome, ako je unaprijed se ispricavam, no želim biti siguran u to.
Što mi sve treba da bi m55 mogao radit na simpi,ak je sad samo na vipu?
Možda je vec pisano o ovome, ako je unaprijed se ispricavam, no želim biti siguran u to.
Što mi sve treba da bi m55 mogao radit na simpi,ak je sad samo na vipu?
Treba ti data kabel, neorginalni serijski ili USB svejedno orginalni ili ne i program za otključavanje i naravno M55. Za otključavanje možeš koristiti program Freia 15 kojeg imaš na www.siemensfreaks.com. A kabel možeš naći recimo na www.solvens.com ili www.gsm-diskont.com.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
danas sam kupio m55 i radi samo na simpi! možeš li mi sljaka malo pojasnit kako da sam doma dekodiram mobitel da radi na VIP?
hvala
@klec dobro nam došao. Da si malo potražio po forumu ili pogledao gore spomenute stranice našao bi odgovor. No, kad smo već tu.
Treba ti ili USB kabel ili neorginalni serijski kabel za seriju 55. Ako imaš USB kabel trebaju ti i COM-USB driveri. Pomoću njih komp vidi virtualni COM port na kojem je USB kabel. Treba ti i gorespomenuti program.
Priključiš ugašeni mobitel, pokreneš program, u configurations odabereš odgovarajući COM port za kabel, brzinu od 115000, pod boot type za početak staviš normal, a poslije promijeniš ako treba. Ostalo ostavi kako je. Otvoriš Unlocking functions i označiš Direct unlock also saves map. Sad ti se otvori dodatni dio prozora i tu klikneš na Use orginal IMEI. U glavnom prozoru pojavi se par redaka teksta i na kraju piše Waiting to power on the phone. Sad vrlo kratko stisneš crvenu tipku i ispiše ti Phone is power on.. ( tu pazi da stvarno ne uključiš mob, jer mora ostati ugašen) nakon par redova napiše OK i to je to. Ako se slučajno ne da uključiti, izvadiš bateriju i vratiš je natrag. I ne zaboravi napuniti bateriju prije početka.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
probal sam ali mi ovak napiše:
FREIA - Engine build 15, Frontend build 11
Thanks goes out for the following:
Maxim, Rolis, Sergey, PapaJoe, Lead,
TheWizard, Jozso (for hardware and cable
support and of course beta testing),
Nico, Pinker, Tom, Crew
and all the others who supports ...
COMM_LoadBoots : selected phone family is 10
TTY_OpenCOMPort : opening Prodigy
COMM_IsBootRunning : bootcode does not seem to be running
COMM_LoadBoots : Waiting to power on the phone ...
COMM_LoadBoots : phone is powered on
COMM_SendBoot : boot file is not accepted
???
Meni isto ne radi data cable USB, original Siemensov na CX65...jel će pomoći nova verzija SiMoCo 2.1.5.? Instalacijski CD mi nije od velike koristi...
Bom Chicka WahWah
I šta moram uključiti na mobitelu da šaljem podatke na komp?
Bom Chicka WahWah
sljaka stari hvala, uštedio si mi 100 kn!da te bar mogu poćastit s jednim strongom! VIP radi!
pošto si od povjerenja pital te bi dal bi mi mogo objasnit kak da dobijem još 1.4mB mjesta ma mobu obrisajući nepotrebne jezike?sigurno si ćul za to!
Ovdje se to radi ovakoIzvorno postao klec
A za ovo drugo pregledaj temu M55 flash patches - pitanja i savjeti. Tamo ćeš naći dosta odgovora na pitanja koja te zanimaju. Poslije možemo raspraviti eventualne nedoumice. Inače, moj M55 ima 3,75 MB prostora, a moguće je dobiti i 4,2MB.
Isto tako imaš i temu M55 flash patches u kojoj bi trebao biti taj patch (sad mi se neda provjeravat) i imaš temu sa linkovima za Siemense pa tamo isto malo zaviri.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
čital sam za tih 3,75mb al piše da mogu imati samo ruski ili česki jezik!
s kojim programom mogu napraviti fullflash jer s freirom 15 mi traje više od 1h pa ga uvijek prekinem? znam da ti se neda al moram te pitati , sljaka, da mi objasniš postupak za dobivanje te dodatne memorije!!!!!
@PhytoSculpt
Imas li instalirane USB-COM virtual drivere? AKo nemas, onda ih instaliraj i sve ce ti raditi...
maraschino - PTICICA
some help plz?
A di mogu skinut te drivere? Ne znam jel ima na CD-u od matične, al ga nemrem nać pa mi je svejedno...ima to na netu?Izvorno postao 3aTmr
Bom Chicka WahWah
pogledal sam malo temu m55 patches pa me zanima kak se oni ubacuju u mob jer su to samo neke šifre i kodovi?!
npr: ***ShowLightUp Patch ***
; (c) SiNgle
; 28.11.03
; ver 1.0
; FW M55v10
80C734: DAA0E8C6 DA5540B0 ; Keyb,sms...
35b040: FFFFFFFFFFFFFFFF E6FE0004DAA0E8C6 ; Patch
35b048: FFFF db00
80C81E: DA9EEEF3 DA5540B0 ; After Phone ON
kaj to znači?
i naravno zanima ne onih 3,75 mb!!
ima patch za slušanje mp3-a na m55?
@klec gle, ovako stoje stvari. O ovome bi trebalo raspravljati u toj temi o patchevima. Kako si novi, nećemo ti zamjeriti. Ovo ću preseliti tamo gdje treba kroz par dana, da ne dođe do zabune.
Za flashanje i za ubacivanje patcheva treba ti V-klay. Kako se ubacuju patchevi i druge stvari imaš na www.siemensfreaks.com. Pogledaj pa daljna pitanja piši u odgovarajuću temu. A, za 3.75 možeš imati bilo koji jezik, kad riješimo osnovne stvari onda ćemo o tome.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ok šaljem ti u pravoj temi pitanje!
Bookmarks