Pozdrav ekipa,
baš sam si neki dan kad sam čistio tavan (LOL) pronašavši svoj prvi bežični telefon (Siemens Gigaset 2010 Classic) prisjetio vremena kad je imati bežični telefon bilo "nešto" (statusni simbol) s obzirom da su kvalitetni telefoni (pričam o DECTU) koštali jeb.... ovaj, mnogo novaca (ako me sjećanje ne vara ovaj moj je koštao cca. 250 DEM) dok danas kupiš plastične jeftilene za stotinjak kuna koji čak i izdrže pokoju godinu.
Neznam zakaj (možda zato kaj imam preko tridesetak leta) ali meni je fiksni telefon i dalje nešto što redovito koristim kad zovem od kuće (zvanje mobitelom mi se čini malo preskupim a s druge strane maltretiraju me poslovno cijeli dan na mobač tako da mi je mobitela već lagano pun k...) i razmišljam si da si ubodem neki lijepi, funkcionalan ali i dizajnerski telefončić koji bi koristio uz moj postojeći IP telefon, na oko mi je pao ovaj ili možda čak i njegov manji braco koji bi (prema informacijama od zastupnika) kroz nekih mjesec-dva trebao biti dostupan po istoj cijeni...
I sad pitanje za milijun kuna (bez jokera "zovi" ;-), ako pretpostavimo da je uređaj kvalitetan ("Made in Germany"), da će trajati godinama, da ima stvarno solidan i moderan dizajn, iznimnu funkcionalnost (ruku na srce dobar dio tih funkcija vjerojatno neću ni koristiti) i jednostavno (barem meni osobno) "tha shit!" feeling (u pozitivnom smislu) kad ga se vidi u svom domu, da li je cijena od nekih tisuću i kusur kuna za tako nešto too much??
U biti brijem da sam sam sebi odgovorio a da nisam bio ni svjestan, ali svejedno što vi mislite? :-)
Bookmarks